Salam..

Aisehman...  siang tadi cek nuffnang tiba tiba ku rasakan kelainan pada dashboard ku..
Apaa... membership ku dah bertukar dari GELIHATI kepada ORDINARY..?? 
Oh tidakkkkkkkkkk!.!!! sedih sedihhh.. ku punya la setiaa..walaupun 2-3 bulan gak
BE tak muncul tapi ku tetap tak patah semangat hapdet blog hari-hari tauu...
Demi semangat ke'tegar'an  ke'blogger'an huhuhu!
Eceli ni insiden ke-2 aku setelah bermanja2 dengan Nuffnang sejak tengah tahun lepas uhuhuu..


So petang tadi create 1 tiket pada Nuffnang Helpdesk tanya pasal issue glitterati tu & status cash out nuffnang ku yg masih UNPAID walaupun dah submit request 3 minggu lepas. Ikut previous experience status glitter tu hilang after diaorang buat mantenance so lepas tu diaorang restore balik. Baru2 ni kebetulan gak diaorang ada buat mantenance lagi kan..? so kot2 le isue sama berulang maka ku hantar la tiket utk confirm.
Suspen pun ada gak dah la baru gantung banner Heart Beat.

Ni tadi buka mail tengok2 dah ada reply..! Fuhh.. pantassss..! bagus diaorang ni yekk..
agaknya kerja 24/7 jugak kahh..? 
Anyway reply tu berbunyi lebih kurang


Ticket ID: 4D3D1XXX
Email: ***@Email

Here is the response made to your ticket.  Please do not reply to this email directly, use the link above
to reply.

Hi Norizan,

Glitterati membership is an automated process. It's given automatically to a blogger's account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you'll receive your Glitterati membership in 4 days time.

Your status is affected ebcause http://sweetcontest.blogspot.com was detected with Nuffnnag ads on it recentrly. Kindly ensure that all blogs display Nuffnang ads publicly and you'll be Glitterati in due time.


Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations
Nuffnang Sdn Bhd

So moralnya ada 2 Issue kat sini :

1. Memang betul aku baru add satu blog lagi utk gantung Nuffnang ads. 
Tu blog ke-5 huhu. Dah tu tak berapa nak haddet hari-hari so Nuffnang detect sebagai spam
Moralnya.. jangan la tamak.  Naikkan traffik dulu baru gantung nuffnang ads. 
Dah la bukan primary blog. Okeh itu pengajaran untuk aku jugakk


2. Nuffnang earning ku yang baru nak cecah RM 17 untuk minggu ke-3  
* tanpa BE & tak banyak pun huhuhu*
 tahun ni tetiba jadi RM > 100. Terkejut aku. Rupanya dah di rejectkan cashout request ku hujung bulan lepas. so moralnya aku akan teruskan mengumpul lagi la jawabnya sampai kot la bleh beli 1g emas kerr..? he he he
Sila jangan gelakkan amount 'Tabung kura-kura' ku itu okehh.. !  

Anyway, aku dah buangkan last blog ku dari Nuffnang blog list. Sebenarnya ada satu lagi blog lain aku nak remove tapi tak hingat password dahh uwaaa..! punya la bersawangg. Pas tu tambah lagi satu blog lagi yg baru sehari jagungg.. kan dah kena..! KAWOSS!

Anyway.. moga Nuffnang kembalikan status GELIHATI ku yang SETIA nih.. kalau tak SUSAHATI la jadinyaa.. huhuhuhu

7 sweet comments:

Mama Zharfan said...

tq for the info
me memang tak letak nuff kat blog contest me sbb UV yg sgt sediikit, membazir ejr kalau dpt BE --me fokus kat blog utama me ajer, masalahnya, me tak dpt BE baru ni adess..rugi2 even traffic maintain 500 UV per day pun :(

eelobor said...

aku lak dah 2 kali bertukar status tuh. malas dah nak ambik tau lagi pasal nuffnang nie

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Zharfan :
Waaaa... rugi rugi UV 500 sehari..?
cam ne tuu... adusss

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Merajuk nampakk.. he he he

Wallcraft said...

I just came across your blog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts.

I believe your reader's might be interested to have a free wall decal to decorate their kid's room. Am doing a lucky draw right now and your reader could win a FREE beautiful wall decal of their choice from our latest catalogue.

For more info, pls visit http://www.wallcraftstore.com/

☆ lieya latif ☆ said...

ooo bagus gak ko share ni izan...baru aku tau...rupenye tu pun tak boleh kan.....

ibuayahdamia said...

ooo..baru ayu tau..tapi blog contest ayu pun tak leh letak nuffnnang..sebab layout dia tak membenarkan...ok2...lain kali kena lebih hati2...