Salam.. sambungan he he
Date : 31st Jan ~ 2nd Feb 2010
Event : 6th Anniversary vacation
Location : A Famosa Resort, Malacca
PART 2 of 3
Hari ke-2! Bersukaria di A Famosa Water Worlddd!!!!
Yeaahooooouuuuu! (Jeritan anak2 ku!). Sungguh excited dan ceria sekali 2-2 sejak bangun pagi excited nak pi mandi pool! hu hu!
Sebelum mula acara, sempat lagi keluar gi cari pistol air Danish & Dania.. ada agenda peperangan pagi ni ha ha.
Antara tarikan menarik di A Famosa Water World : Kids Adventure Pool, Arabian Village, Family Raft Ride, Inner tube slide, High Speed slide, Wave pool stage dan tak lupa lazy river.

The Arabian Village.. taraaaaaaaaa!!
Since not public holiday (monday), so pool pun lengang dan sesuka hati je jadi medan 'peperangan' kami ha ha! Apalagi.. Sediaaaa.... Tembakkkkkkkkkkkkkk.................!!!!!!!

Puas mandi Dania break - dah kesejukan & kelaparann.. he he

Acara di teruskann.. main puas puass..kejar puas-puas.. tembakkk puas puasss! seb baik adegan mak & paknyer ber'perang' tak de cameraman ha ha. Puas main kat Arabian Village, pergi naik family raft ride. Naseb baik la Dania lepasss.. leh la kami naik berempattt satu raft tuhh which turun thru slide... best! tapi no cameraman lakks hu hu
Then move to Inner tube slide. Perrghhh! luass sunggguh la A famosa resortt nih.. bleh tahan gak nak berjalan nak round semua tempat! ngeh ngehh ngehhh! ! Sedar-sedar dah tengahariii..! Perut pun dah berkeroncongg! Since restaurant bertentang arah dgn tempat lain yg nak pergi, so Papa je lah gi beli lunch pack. Sambil tunggu papa tapau lunch layang budak2 mandi kat lazy riverrr.. peaceee!!Okehh.. masa untuk 'isi minyakkk'...!! Nyumm nyumm nyummm.. burrrppppp!! Opssss!! ha ha Next teruskan perjalanan ke High Speed Slide... Ini seriousssly yang paling superrbb duperrrbbb mencabarr tak hingatttttttttttt!! Daku pernah le naik body slide kat Sunway lagoon tu tapi yg ni 10 kali lebih mencabarrr bebb!! Dah la tingggi gillerrrrrrrrrrrr!! Naik ni, (panjat tangga yg agak tinggi) just baring kat gelongsor tu, silang tangan kat dada and terus mengelungsur ke bawahhh!!! Dah la ada part yang curam yg bila tiba situ memang badan melambung tak sentuh pun slide tu...!!! Aarrghhhhhhhhhhhhhhhhh!! Thrillerrr gilerrrr!! Rasa macam terlambung dan nak tercampak keluar terusss dari slide !!!.. dah la tingggi!!! Tapi memang ada adik beradik dari Jordan 5-6 kali ulang naikkk... gilerr betull! Kitaorang..? sekali sorang cukupp laaa.. buat syaratt ha ha ha!
Jalan lagii.. dan ada satu lagi slide yg tak hinggat namanyerrr..
Penatt menjerit turun naik slide yg tingi-tingi, laju-laju dan thriller tu terus la naik pelampung and terapung ikut arah air mengalir kat lazy riverr... lepak sambil amek anginnn fuuuuuu



Port terakhir gi mandi kat wave pool stage sampaiii tak larattt.. he he
Dinner @ Umbai baru

Malamnyer Abang bagi cadangan untuk dinner kat Umbai Baru.. wahh!!! Cadangan yg super briliant! Lepas maghrib dan dengan bantuan cik Garmin, kitaorang pun bertolak ke Umbai baru. Antara hidangan yg di orderrr... Danish? Nasi lemak jugak yg di ordernyerr Kerang masak cili
Udang gorenggg

Sotong goreng tepung

Pari bakar fuhh!!

pepahat masak pedas ha ha!

Ketam berlada

Haa.. ni antara 'cabaran' buat para ibu bapa yang menunggu hidangan he he. Memang sungguh 'menggoda' budak-budakk..! Confirmm!!! Yang pastttii seronok melihat wajah-wajah ceria si cilikk!


Ni restoran tempat kami makan. Memang tepi lautt..
Permandangan dataran Umbai Baru.
Alhamdulillah.. hidangan yg sungguh menyelerakan.. order dan makan tak hingatt !
Timer kasih daun keladi kat Abanggg ..muaahhhh!!!
Pukul 11 malam kami bertolak balikkk..
Esok hari terakhirrr... apa pulak acara esokkk? tungguuuuuuuuuuuu!!! he he

6 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

seronoknye izaaaannnn....excited aku tau...mmg betul2 ko pusing a famosa tu......siap gi umbai hah...meleleh aku tgk pepahat tu...aku ari tu pekene sepinggan kat bagan lalang kui kui kui....

gile la ko naik slide tu...adoi dah rase cam nak bunuh diri jek hah aku tgk.....aku ni fobia tempat tinggi2...mmg haram aku tak naik laa slide tu wakakakaakaka...

comelnye koboi 2 org tu....kiut miut heheeheheh sambut anivesari day, gi jalan2 pun dah...jom kite planning no 3 jom heheheeheheh

IZAN said...

Re Lieya :
Memang betull!! Naik high speed slide tu memang rasa cam nak bunuh diri! ha ha
No. 3... jeng jeng jenggg.. aku bagi laluan lat nk dulu la lieya weii he he

Aleyn said...

Perrggh....seronok bannngat aku tengok trip ko kali ni...penuh aktiviti yg mendebarkan...heheeh

aku blom plan nak gi mana lagi may ni...weyy..ko dok Condotel 2 bilik tu brp rega ek..mesti mahal seh....kalau 1 bilik lak brp??

aku aritu pernah gak dok kat A Famosa...rumah bangalow 3 bilik...750 semalam...giler mahal...Condotel?

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah ni kira pusing satu melaka la ni yer.. bagus gak korang tawaf satu A Famosa Resort.. best jugak kan.. dulu mimi pernah gak gi water world tu. .tapi time ramai orang la.. cam tak sanggup jer nak mandi sampai berlaga bontot orang.

tp kat tempat yang korang mandi tu dulu, mimi nampak cam dah berkarat.. tak tau la kalau sekarang ni dorang dah baiki.. kekadang pelik, kita bayar mahal2, tp kemudahan tak nak plak diupgradekan.

aku pun sama, conpemla tak naik slide tinggi tu, mau aku pengsan bila sampai bawah..

aku pun suka makan kat umbai, sebab sedap dan murah.. berbaloi2 kan.

IZAN said...

Re Aleynn:
Aku gi ni tengah ada promotion A famosa 18th anniversarry..kira satu malam RM90 tu yg kitaorang gi awalll.. Berbaloi baloiii! Kalau tak full package aku kira almost RM900! ohokkk!

IZAN said...

Re Mimi :
Memang agree with U. Cleanliness dia memang agak kureng skett.. masa pergi pun ada satu kids pools under mantenance.. tapi as overall OK laaa.. byk aktivity dlm tu sebenarnya hu hu hu