Date : 31st Jan ~ 2nd Feb 10'
Event : 6th Anniversary Vacation
Location : A Famosa Resort, Malacca
PART 1 of 2
It was few weeks ago. Kalau anniversarry tahun lepas bercuti ke A Famosa ~ ronda bandar bersejarah Melaka, menyusur sungai Melaka, naik Menara Taming Sari dan terjah Asam Pedas Melaka, kali ni kami memilih untuk bercuti ke A Famosa Resort Melaka pula! Asalnya nak ke Bukit Merah Lake Town Resort tapi since A Famosa Resort ada buat 18th Anniversary celebration promotion so terus tukar tempat. So percutian 3D2N tu memang kitaorang susun jadual utk habis kan masa ronda ke semua theme park dalam A Famosa Resort : Cowboy Town & 4D teater, Water World, Animal World Safari.

1st Day
Chek in Hotel & Dining.Kita orangg check in dalam pukul 4. Bertolak setelah usai menghadiri my department, MIS Mini gathering di Sunway Pyramid. Di sebabkan Condotel 1 bilik full booked, maka kami ambil Condotel 2 bilik yang sememang nyer terXtra luas untuk kami berempat hu hu! Bilik Condotel di lengkapi dengan 2 bilik, master & tetamu, living hall, dining hall, 2 bathrooms, kitchen (dry & wet) + balcony.
Lepas check in, lepak-lepak kat bilik jap hilang penat dan kemas apa patut. Petang tu, dengan bantuan Cik GARMIN kitaorang keluar makan malam di restoran Tomyam berdekatan. Isi perut siap-siap sebelum nak 'jalan sakan' malam hu hu.
4D Teater vs Cowboy Town
Lepas maghrib terus 'check in' kat Cowboy Town. Acara malam ni tengok 4D teater dan night show kat dalam Cowboy Town.
Sebelum entrance teater
Ka ruang menunggu.. seb baik tunggu pun disediakan kerusi hu hu Dah masuk dalam dewan 4D teater. Tengok Teater : Underwater world. Ada la gimik kerusi gegar, angin bertiup etc. Teater berlangsung lebih kurang 15 minit.
Keluar dari dewan teater terus pergi ke Night Show punya area. Walaupun malam tu malam Isnin, ramai jugak pengunjung yg datang especially foreigner.

Ada persembahan tarian & pertunjukan api dari geng2 'Red Indian' yg agak thriller.. siap boleh bersembur2 api dari mulutt di iringi back ground music ala-ala red indian.. Selesai pertunjukan api, ada animal parade pulakk.. macam2 haiwan yg join parade tu termasuk sekumpulan burung yg diterbangkan ke angkasa! Harimau, gajah, kuda ect. Keunikannyer ialah ada di antara binatang tu memang boleh di pegang masa dia lalu depan kita! Memang sangat menghiburkan espeacially Danish & Dania yg excited bila binatang2 tu lalu depan mata je!
Danish di'serang' geng2 Red Indian
Pertunjukan yg bermula kira-kira jam 9 malam tu berakhir lebih kurang pukul 10 lebih jugak! Hampir satu setengah jamm! Memang sangat menghiburkan.Dalam pada tu penonton di berikan kesempatan bergambar peluk Orang utan & ular secara LIVE! Habis tengok night show ronda2 dalam cowboy town dan terus balik hotel. Update aktiviti 2nd Day..? Tungguuuu!!!!

6 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

wah seronoknye izan......syok kan...anivesari yg dicelebrate penuh meriah.....yg paling best bersame anak2....same2 enjoy gitu heeheheheh

aku penah gak gi.....tapi tak masuk pun tempat2 yg ko pegi...sunggh rugi...mase tu tak masuk sebab kecoh gile2 H1N1...kebetulan mija demam tu yg tak masuk tu..rugi...rugi...heheeheh

As said...

amboi... sambut anniversary kat a famosa... best... best... teringat dulu masa family day hubby punya opis... best sgt... time tuh adriana lebih kurang sethn... hmm dah lama sungguh x ke melaka
bila la lagi kami nak pergi sana... tunggu baby besar skit la kot...
nampak bebudak tuh epi jer

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

mimi tak pernah masuk cowboy town kt A Famosa ni. tp mimi pernah masuk show 4D ni masa kat Sea World dan Movie World kat gold coast, australia dulu. memang best, siap rasa kerusi goyang, rasa percikan air.. memang best la..

cowboy town tu pun mimi pernah tengok kat movie world.. lebih kurang jugak, tp lebih berbahang bila api meletup..

btw, mimi pun nak try la gi cowbou townn kat A Famosa resort ni. nampak macam best jugak.

IZAN said...

Re lieya : tak pe dekat je Melaka tu.. bebila leh jengah lagi! hu hu

IZAN said...

Re As : Tu lahh..sonokk gak gi saner.. macam2 park leh pergii memang happeninggg jekk! hu hu

IZAN said...

Re Mimi : Wahhhh.. jauh tu dah sampaii seberangg lauttt!!! Tu lah teringit gakk nak jejakk gold coast tuh ntah bila laaaa leh ada cann he he. Anyway kat Mesia pun not baddd.. semuanya ada di Mesiaa.. InsyaAllah. Perabih pusing dulu he he.