Assalamualaikum..

Hari ni, 28th Feb 2011 genap usia ulangtahun kami yang ke-7.
Begitu pantasnya masa berlalu...!
Syukur Alhamdulillah ke hadrat yang Esa kerana sentiasa melimpahkan 
rahmat dan kasih sayang yang tidak terhingga..
Semoga mahligai yang di bina terus mekar dan dilimpahi nikmat kebahagian
sehingga ke akhir hayat... aminn.
Untuk para follower blog ku yang setia, aku ada buat lucky draw 
sempena anniversarry ni..tiket berdating tengok wayang untuk yang bertuah..!
Yang belum join KLIK SINI okehh..

Anyway sempena anniversarry tahun ni kami menghabiskan masa bersantai di pantai 
Bagan Lalang yang indahh...! Eceli ni kali ke-2 pergi Bagan Lalang. 1st time dulu datang makan je.
Kali ni datang bermalam dan nak bersantai pulak..
Jadi kami lepas zuhur kami bertolak dari rumah dah cek in di salah satu 
Chalet yang berhadapan dengan pantai Bagan Villa.

Lepas check in jalan-jalan tepi pantai layan Danish & Dania 
tiup belon buihh... udara memang menyamankan...



Jalan tepi pantai pakai topi koboi.. apa punya style. Benda dah 
ada kat umah.. beli masa gi A Famosa tahun lepass.. layan je lahh..ha ha.


Dalam kul 4:30 kitaorg dah sampai ke Restoran HM Sri Bagan.
Sampai-sampai rupanya pukul 6:00 pm baru mula beroperasi. Makanya terus buat
reservation.. since takde customer lain, tokey dengan murah hati nya bawak tag
dah tanya meja mana yang kitaorg nak.. huhu. So kul 6 nanti baru datang balik.



Terus gi jalan-jalan tempat lain plakk.. kat bahagian agak hujung pantai 
Bagan Lalang tu ada playground yang agak besar.. 2 beradik ni memang tak dok 
diam dah sibuk nak main taman.


Kejap je main playground.. bila nampak keta letrik ni dah tak dok diam dahhh..


RM 5 = 10 minitt.. terus keluar sign 'peace' dan senyum sampai telingaaa!


Mama sibuk nak interframe jugak he he


2 beradik yang riang gembira .. ngenggg ngenngggg!!


Senang hatii.. lalalalala


Suka gambar ni.. Dania dah habis 10 minitt.. pastu Abang nyer plak siap boncengkan
Dania kat belakangg he he


Okeh.. korang je bergambarr.. mama papa pun nak gakk he he. 
Sebenarnya taman ni stratergik sangat.. depan taman permainan ni betul-betul pantai.. tempat orang berkhemah dan piknik. sebelahnya ada toilet dan bilik mandi yang bersih, begitu juga surau 
dan kedai-kedai makan.


Kira-kira kul 6 kitaorang pergi semula restoran HM Sri Bagan Lalang.
Sampai-sampai terus pilih lauk apa nak order... pilih seafood yg fresh freshh..!


Sotong RM50/KG, udangn RM65/KG siap masak..


Air dah sampai.. lepak-lepak ambil udara laut sambil tunggu makanan sampai.
Hujung tu permandangan Sepang Gold Coast resortt.. 


Menu yang di order, sotong goreng tepung


Sup tulang


lala masak serai


Pepahat masak cili. Tapi pepahat ni kecik compare dgn yg pernah makan sebelum ni


Ketam masak cili RM 26


Udang Butter RM 25


Pari Bakar


Muka kekenyangan.. aku dan Abang je makan sebab budak2 ni dok ralit 
main kat tepi tu


Permandangan indah matahari terbenam sambil menikmati juadahh


Hari dah makin senjaa... perut pun dah kenyanggg.. balik chalet


Balik chalet mandi rehat.. tengok budak-budak ni. Baru sibuk nak makan..!
Makan twisties masak guna sand bucket set diaa.. sabor je la. 
Seb baik ada gak tapau kan nasi dari restoran tadi.


Malam tu jalan kaki gi kat kedai-kedai berhampiran. Meriah kedai nih..!


Macam-macam jenis layang-layang ada jual kat sini.. 
Pas tu lepak tepi pantai japp.. best je tengok orang2 yg berchamping ngan famili kat sini


Nak dekat kul 11 dah balik bilik.. kereta leh parking depan chalet. 
Siap bawak toto lagi utk budak2 nih huhu.

Okeh dalam malam.. esok sambung lagi aktivitii..
to be continue...!


11 sweet comments:

eelobor said...

wah...tahniah sis. saya pun pernah sampai gak sekali kat HM tuh, memang sedap bagi deria rasa lidah & perut ku ini. hehehehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Thanks! Tu lahh.. sekali sekala memang best jugak gi sana.. makan pun ok ok.. leh tahan sedappp

Nad @ MamaZakwan said...

happy anniversary kak izan! :)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad :
Thanks a lot Nad..!!

ceritera asni said...

HAPPY ANNEVERSARY KAK IZAN..BAGAN LALANG DEKAT JE DENGAN TEMPAT SAYA BELAJA..DALAM SETENGAH JAM..LEPASNIH BOLEHLAH AJAK KAK IZAN DATANG LAGIKAN.HEHE

*∽ IZAN ∽* said...

Re ASni:
Thanks dikk..! wah dekat jee..? besttnyerr tiap2 minggu leh makan seafood..! fressh kan kat sini..?

Okeh okehh... InsyaAllah yekk!!

umeboshi said...

kekkon kinenbi omedetou izan! oshiawase ni. chalet apa nama yg korg stay? berapa rate? mkn seafood fresh dan dimasak sedap2, mmg saikou le...hehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cik Ume :
Alhamdulillahh.. memang best sekali sekala bersantai tepi pantaii.. makan pun besttt huhu.

Kitaorg duk chalet Bagan Villa resort. Rate RM80.. leh jalan kaki keluar ke kedai-kedai berhampiran tu.. ok la

ambrynaa said...

Kenkon kinenbi omedetou izan.. Ada taman ek? Bdak2 sonok la main kat situ:).. Kena pegi lagi nih!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zalie :
Doumo doumo...!!! Tu laaa ada tamann.. nampak pun macam baru lagii.. baru siap agak nya. Jalan dia pun dah one way sekaranggg so sampai hujung pantai tu nko kena ronda perabihh he he. Ada sewa beskal letrik.. cam best jee tapi tak sempat nak testt he he

azura samsuddin said...

hepi anniversary izan, semoga sentiasa berbahagia hgga akhirnye, aminnn...

tgk pepahat tu mmg terliur, penah mkn sekali so mmg sentiasa teringin nak makn ;)