Kek bufday yg superb marvellous di taja oleh Mak Long.. ma kasehh daun keladii..hehehehhe
Lately terasa busy plak.. seb baik tak sempat naik sawang..huhuu. This entry mama nak update 2nd bufday celebration Dania on early Ramadhan hari tu.. Bufday Dania was on 1st september 09, sehari selepas Malaysia menyambut kemerdekaan ke-50! Hari tu Mama dah bisik kat Dania suh Dania keluar je hari Merdeka tu tapi nampaknya Dania memalu kucing penyudah nyer keesokan pagi kul 5:30 pagi baru mama terasa sakit contraction, Sempat mandi solat sarapan, pukul 8:10 pagi bertolak dari rumah ke Hospital Putrajaya. Pukul 8:30 pagi sampai hospital, pukul 8:45 pagi masuk labor room since dah buka 5cm... then tepat pukul 9:25 pagi lahir lah puteri mama bernama Dania Aliesya ke dunia ini...! Alhamdulillah!!Sambutan hari jadi Dania di sambut sekali dengan sepupu kembar bulannya Nurin Auni kat kampung masa balik menyambut ramadhan hari tu.. Dania 1st Sept, Auni 21st Sept. Teringat masa dalam pantang tu, aku & kakak ipar aku dua-dua pantang kat KT. Kesian kat Emak, tak cukup tangan nak jagakan 2 orang baby dalam hari masa tu.. besar sungguh jasa Emak.. dan itu yang membuatkan aku berazam kalau Dania ada adik nanti pantang kat Puchong je lahh.. huhuhuDania ni aku perasan penakut api...! Suh tiup liling tengok muka dah cemikkk siap mengundur ke belakang lagii.. sama la bila main bunga api! Bila tengok aku keluarkan bunga api berebut nak, bila start bakar je dia dah menyorok jauh-jauh takutt! Moralnya bunga api tu beli Danish sorang je yang main.. wakakakakka
Bufday Celebration di Puchong
Since masa balik kampung hari tu tak sempat beli present, just sempat belikan dress sepasang for both bufday girl je di tambah pulak Dania tak sempat tiup lilin, makanya buat la lagi celebration kat umah plakk.. just simple je potong kek, beli belon & kasi hadiah.. since buka puasa pun dah ada menu dari bazaar ramadhan.. heheheheh. Ingatkan buat kali ke-2 ni ada can la Dania tiup lilin.. ruper tidakkk.. last-last Danish jugak le yg tolong tiup lilinnnn.. iskk iskk iskk
Tang potong kek baru la Dania excited skett... hehehehhe
Abang hadiahkan Cooking set, Aku belikan baby care set *itu tak termasuk tricyle yg belikan sebab tricyle dania kena rembat orangg uhuk!* & Mak Tehnya belikan Fairy Tales CD.. Ma kaseh mak tehhh..

Excited dapat baby.. bila baby nangis je cepat-cepat dia bagi botol susu sambil pujukk baby.. huhuhuh!



Nak citer sket.. Dania ni sebelum ni pun dah ada cooking set tapi yang simple punya... asal dapat air segelas mesti dia pun mula la 'memasak' dengan cooking set dia nih... bila dapat yang set yang Abang belikan lagi lah rancak dia 'memasak'... di bantu pulak oleh chef assistant tu! moralnya memang cooking set Dania masuk singki.. bibik kena basuh cam basuh pinggan sebab Dania suka makan/minum guna cooking set dia tuh! huhuhuh
Buat Dania,
Mama & Papa sentiasa doakan semoga Dania akan terus membesar penuh ceria dan sihat dengan limpahan kasih sayang serta menjadi puteri yang sentiasa menggembirakan hati mama & papa.. we luvvvvvv you so muchhhhhhhhhhhhhhh!!!

7 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

hepi besdei dania...semoga menjadi anak yg sihat, bijak dan ceria selalu...amin...

wah izan, mmg meriah sambutan.....2 kali potong kek plak tu....hepi anak dare ko yeak...

DanishAiman said...

Hepi besday DANIA. Moga dania jadi anak yang membanggakan keluarga. Papa doakan dania sentiasa sihat sentiasa.

As said...

Happy 2nd B'day Dania... semoga sihat & jadi anak yg solehah....
alahai.. coemi nyer dia pakai baju ala² princess... tuh.. suka tgk dia... w/pun posa tetap celebrate

☆ lieya latif ☆ said...

selamat hari buat izan dan keluarga, semoga bergembira di hari lebaran..

pulang ke kg, pandu ngan hati2 yeak.....

Aleyn said...

Heppy Belated Birthday to Dania...Wah cantiknyer baju tuh....siap veil lagi...

IZAN said...

Re Lieya..
TImer kasih lieyaa.. aminnnnnnnnnnnnnnnnnn
Hepi betul lagi2 time dpat hadiahh besdayy hehehe

farah : m0mma HD said...

...
best nye
bertuah nye dania
2 bisthday bash lagi tuuu
dania ngan daNi beza shari jer kan...?

happy belated birthday daNia!