Salam..

Esok hari persekolahan pertama buat Danish bagi sessi tahun 6..!
Danish memang betul-betul excited nak masuk 6 tahunn. 
Bagi dia 6 tahun tu macam dah jadi makin besar dan dewasa..!


Malam tadi Papa siap bawak Danish pergi gunting rambut. Tahun ni Danish akan terus bersekolah di KRISTA since dia pun dah ada ramai kawan kat situ. So nak tidur malam tadi dah keluarkan semua barang-barang untuk pergi sekolah esok. Tak ada apa sangat pun just stationary je. Buku-buku sekolah esok baru dapat.


Sejak pergi sambut tahun baru 01-01-11 kat Putrajaya tempohari Danish memang excited bila tahu dia dah masuk 6 tahun. Start malam tu jugak Danish start tidur seorang diri. 
Katanya" tak apa.. Danish dah 6 tahun.. dah BERANI..!!" 
Sebelum ni malam kena temankan sampai dia tidurr.. selalu merungut kalau tak ada orang 'jaga' dia. Katanya, Danish bangun pagi baru berani tidur seorang..!

TAPI alhamdullillah... start malam ni dah masuk malam ke-3 dia tidur sendiri. Semalam masa temankan dia masuk bilik pun saje lah aku duduk sebelah.. sembang2 ngan dia sebelum tidur tu.. last-last boleh dia cakap
Danish : Mama... kenapa Mama duduk sini ? *tak reti nak balik bilik mama ke ?*
Aku :Oh.. ye kerr.. erkkk lupa pulak. Ok Mama keluar dulu lahh.. gud nite Danish..! Muahhhh 
*kiss dahi sebelum tidur*

Leh aku plak kena 'sound' apsal tak keluar-keluarr.. dah berani nak tidur sendiri 
punya pasal. sabor je laaa.... ha ha ha.
Anyway gembira dengan perkembangan Danish. Ada benda-benda yang dia lebih berdikari.....

We really PROUD of you, DANISH..!! MUAAHhhhhhhhhh!!!

7 sweet comments:

ibuayahdamia said...

memang rata2 esok pasti akan sibuk ngan anak2 sekolah kan...bagi yg baru nak hantar anak sulung tu...kena lah pandai2 arrange jadual kan...macam ayu ni hah...hehe

eelobor said...

wah, semoga danish membesar menjadi anak yang baik, taat, soleh & paling penting belajar sungguh2 tau. banggakan mak & ayah

☆ lieya latif ☆ said...

GOOD BOY danish!!!

tu la kan izan, dah besar dah anak bujang ko...dah pandai bedikari dah.....lega rase.....semoga danish menjadi anak yg bijak dan berjaya yeak...insyaallah...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ayu :
Betul tu.. hari pertama kalut sket.. lepas2 tu ok dahh huhu

*∽ IZAN ∽* said...

RE eelobor :
Ma kasehhh Uncle. Nanti Danish print tampal kat bilik tidur he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :

Ma kasehh Lieya..! lega tengok dah pandai berdikari. Sikit sikit pun tak pe asalkan ada improvement.. dah la bibik tak de nihh. .he he

MrS. F!zA said...

td balik rumah parking dh habis..pdhl blk 4.30..gara2 parents cuti anta anak la ni..ekekeke

wah dh berani dia tido sorg.. katil siap ada bumbung lg tu(org pggil apa tu ek)..hehehehe