Salam..

Malam tadi balik kerja rasa malas betul nak makan nasii.. huhu. Lantas tengok barang-barang frozen dalam peti. Ada daging burger Ayam Ramly & French Fries.. Bleh la buat ala-ala BBQ 'Steak'..! haha..!




Daging burger di masak dengan agak 'sihat'.. kurang minyakk.. hanya sedikit majerin.
Kuali gune BIALETTI yang dapat FREE tukar kupon Giant tu. Aku dapat tukar 2 unit.
Bagus pakai kuali ni....kalau goreng telur tak payah minyak punn..
confirm tak melekat...! Tapi  kena jaga elok2 jangan sampai calar.. sudip pun kena guna yg plastik.. kalau pakai yg besi memang leh calar gakk huhu.


Abang beli chicken drumstick banyak.. memang keep stock utk budak-budak. So utk aku dan Abang perap kejap dgn Sos BBQ. Cam pelik je bila aku tengek drumstik tu atas'steak' tu ha ha. Pas tu goreng french fries &  buat salad pakai coleslaw dressing.Nyum nyumm..!
So inilah hidangan Ala BBQ 'Steak'.. taraaaa..!!


Utk Danish & Dania...  Mama Kentucky Fried Chicken (mKFC) hehe.


Dania punya impression.. sampai pejam2 mata mengadapp..!


SoooOooo nyummmy!!

Its finger licking good...!!


Sarapan pagi ni buat Mee Hoon goreng jee...


Tengahari plak masak lauk Kari Udang... ingat nak try buat butter prawn... tapi cam tak
cukup bahan so terhasil la menu ni buat hari ni..huhu

Masih dalm mood melepak-lepak. Ingat petang ni bawak budak-budak pergi
taman Rekreasi excercise skett..huhu

12 sweet comments:

Aleyn said...

Perghhh ada org makan western ari nih...

Aku pun pagi tadi masak sempoi jer...malas no nak ke dapur ari ni...tak tau naper...heheh

Mama Zharfan said...

ooo ada jual yer coleslow dressing tu hehhe nak kena cari gak--me suka mkn coleslow tp tak reti nak buat :p

eelobor said...

hehehe...siap hias2 gitu. atau hanya untuk ambil gambar jer baru di hias? hehehehe

CatlinaFly said...

wah2..sy pun suke mkn burger with fries bila agak2 boring mkn nasik..hihi ,mayonis lebey!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn :
Ha ha... tu la angin bersepoi2 tak nak makan nasi hehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Zharfan :
Oh.. kalau kat Malaysia macam2 ada... brand Lady's Choice. Ada dressing utk salad sayur, salad buah, coleslaw.. & thousand island. Tu laa.. kalau dah ada dressing utk coleslaw tu hiris je kobis/lobak ke apa2 laa.. pastu picit dressing coleslaw gaul2 siapp.. memang dah sedap dahh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
He he he.. kalau ada bahan memang rajin je hias especially kalau nak update menu resepi kat my blog resepi he he

*∽ IZAN ∽* said...

same laa... ni pun menu godeh freezer je.apa yg adaa..huhu

✿....rossa alina....✿ said...

hehehehe..sweetnye ade luv2 kat sos.. ;p

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

fuh walaupun simple, tp nampak gak kesedapan tu izan.. yang penting perut anak dan suami kenyang!!

wahida said...

pergghhh...daging burger tu bestnye...saya kalau buat daging burger mesti nak tabur serbuk blackpepper banyak2..terangkat!! pas tu mayonis harus banyak...heheeh...

azura samsuddin said...

memberi zura idea yg begitu bagus utk ditiru hehehe x terfikir lgsg nak wat cmtu ..