Assalamualaikum....

Ahaa... kisah hari ke-2 bercuti di Bukit Merah Laketown Resort.
So hari ke-2 ialah hari membawa anak-anak bermesra dengan alammmmm
di ECO PARK.


Bangun pagi wajib la gi breakfast dulu kann..
Dhiya pagi2 dah ceriaaaa



Breakfast pun dah termasuk sekali dalam package


Aku ambik Mee Kari.. bekasnya alahaiii comeiiiiiiiiiiiinye lahhhh 


Lepas makan budak2 ni sibuk ajak gi main kat game center tuh.



Lepas layan game, terjun pool plak sementara ngak tunggu masa check out


Kemain 2 beradik ni duk terjun2 tiruk dalam pool tu kannn


Kasi budak2 berendam puas puasssss


Puas berendam terus siap2 untuk Check out.
Lepas check out baru ke agenda ke-2 ~ Jalan2 di ECO PARK.


Ada kedai2 makan dan kedai2 Souvenior sebelum masuk ke Taman Eco Park ni 


Ok.. kehijauan alam mengiringi perjalanan kami masuk ke Eco Park.



Flora & Fauna 


Ahaa.. Jeti sebelum ke Eco Park 

Sempat lagi baby Dhiya 'isi minyak'


Tu diaa... antara penyambut tetamu terawal dalam Eco Park


Seronok kan kalau bawak budak2 ni tengok binatang2 dalam zoo 


Ralit je kalo tengok binatang. Teringat masa bawak gi Zoo Melaka dulu..
Dania asal nak pindah kandang binatang dari satu tempat ke tempat lain je
mesti dia menangis kikikiki


Ada area utk binatang2 reptilee... geli makkk!!

Tengok si Danish siap menyorokk! kat sini ada spesis kumbanggg2..
Danish kegelian uhuhuh


OK next berenti utk Animal Show


Sampai agak awall.. orang pun tak ramai lagiii


Antara persembahan dari Burung Kakak Tua


Dan lagiii


Lepas show pasal ular.. bleh plak dia letak ular tu kat audience dekatt je ngan kitaorgg uhuhuhuh


Habis Animal Show, masuk ke PETS PARK plakk.


Dania bagi makan kat Arnab. Mula2 duduk luar pagar je.....


Jap lagi dah masuk dalam kandang siap usap2 arnab2 tuuu.. hihihihi



Ada burung Merak.. sian burung merak ni, banyak bulu pelepah dia yg dah rosakk.. sayanggg jekk


Tengok sang kancill


Ok dah puas round2 dah beramah mesra ngan peliharaan dalam tu bertolak balikk


Kat luar tu ada permainan tradisional plakk


Dania test power main Congkak


Danish plak sibuk test Gong..gggGggggGggGGGGGGgggGgg...!!


 Puas dah lepak2 sini terus gerak balik KL.
Dalam perjalanan balik sempat lagi JJCM singgah pekena 
Mee Udang Mak Jah di Kuala Sepetangg..
KLIK SINI untuk entry penuh


Sekianlah percutian ulangtahun perkahwinan kami tahun 2012 yg lepas hihihi.
Tahun ni bak kata Abang... qada' je lepas bersalin nanti uhuhuhu

Hingga bertemu di next entryy... daaaaaaaaaaa...!!

6 sweet comments:

:: Mrs.Eady :: said...

awesome!

Gieyana said...

Meriah g sini..mcm2ada..cuma x syiok satu jer..lalat bykkkk...time uols g byk tak lalat?

*∽ IZAN ∽* said...

Re MRs Eady : yUPP.... back tu nature hihi *wink*

*∽ IZAN ∽* said...

RE Gie : Ntah ekk.. macam tak de dalam ingatan la plakkk.. tapi aku pun pergi tahun lepas dahh.. ok ok je.. budak2 mmg enjoy laa

Aleyn said...

Budak2....asal ada air jer mmg heaven to them...kan kan kan.....

ambrynaa said...

Setahun lepas punya entry daaa... Huhuhu