Salam,

Entry kali nak update sket pasal En. Nuffang, Glamer betul En. Nuffnang ni.. pergi mana-mana mesti terserempak. Kadang tengok ‘pakai baju sama jee…’ . Aha… sebenarnya akhir-akhir ni je baru nak aktif berblog. Nak ikutkan aku dah mula berblog akhir tahun 2006 lagi tapi selalu update ikut mood dan angin kus kus.. ikut pasang surut hu hu

Alhamdulillah.. sejak tukar template  dan entah macamana dapat semangat baru plak, start bulan lepas baru lah rasa nak aktif berblog. Dan untuk sebulan lebih ni, berikut ialah hasil statistic berdasarkan Nuffnang analytics. Memanglah tak seberapa dan masih jauhhhhhhhh sangat lagi kalau compare dengan GTO, Ben Ashaari, Carl Samsudin (thanks for adding my blog to your blogroll) & lebih-lebih lagi Joegrimjow. Blog JoeGrimJow pernah cecah > 5000 hit sehari weeeh..!!! Ganaazzzssss tuhhh!! Memang kalau nak di bandingkan macam langit lapis ke-7 dengan teras bumilah!


Ha ha. Itu belum sebut pasal Beautiful Nara, Irine Nadia & Red Mummy.. Red Mummy bleh dapat RM10K sebulan… caya tak? Rasa nak sebut kat blog ni pun segan… hu hu. Tapi tak mengapa, semua orang bermula dengan 0. Takde lah letak harapan melangit tapi at least ada something yang hendak digapai.. pucuk-pucuk pokok pun dah kira OK aper. Lagipun banyak lagi perkara yang harus dipelajari.. hu hu

Analysis
Ini ialah hit tertinggi sehari berdasarkan uniq ID. Sweet@omoide mencecah paras >100 iaitu 103 hit pada awal minggu lepas. Rekod terbaik buat masa ni ;)


Yang ini pulak trend hit mingguan sepanjang minggu lepas. Rate view tertinggi ialah 838 dan hit uniq ID pula 476. Masih jauh ke laut lagi tuuuu... hu hu

Berdasarkan referrer, kebanyakan hit datang dari contest blog, kengkawan baik seperti AleynLieya, Mimi, Cik Noora tak lupa jugak kenalan baru anak walid. Terima kasih kengkawan kerana sudi singgah blog yang tak seberapa nih. Korang memang cooollllllll.. sayang korangg.. muahhhhhhhh!!

Tapi yang bestnya dalam banyak-banyak referrer tu terselit jugak hit dari fotopages
aku yg dah jadi ARKIB MUZIUM. Nak ikutkan fotopages ni aku dah tak update sejak 2007. Yelah.. sejak berpindah ke rumah baru@blogspot. Tapi masih ada jugak yang rajin bertandang ke Fotopages tu. Terima kasih la daun keladi. Dalam tu banyak cerita-cerita perkembangan anak-anak je huhu.


Yang lebih kelakar lagi, tak tau la camner tapi kalau ikutkan keyword trend sepanjang bulan lepas, SEMUA search keyword ialah berdasarkan RESEPI MASAKAN! Especially Resepi Nasi Tomato & Resepi Ikan Masak Stim. Hit ada yang cecah lebih 100 ! Kalau aku taip Resepi Nasi Tomato or Resepi Ikan Masak Stim kat google, sweet@omoide keluar gak le kat 1st page google search result  bawah myresepi & resepi.mesra.net, 2 galeri masakan terbesar kat Malaysia nih hu hu


Resepi Nasi Tomato
5th place out of 243, 000 search result


Resepi Ikan Masak Stim
5th place out of 43,200 search result.


Sebenarnya atas sebab tu jugalah akhirnya aku buka satu lagi blog khas untuk compile semua resepi-resepi masakan aku iaitu
sweet@Recipes Gallery 
walaupun buat masa ni blog ni belum nak timbul lagi kat google search result. Ada sapa-sapa nak kongsi tips bagi dia timbul cepat sket? he he.
Alhamdulillah, kat blog resepi ni pun aku dapat jumpa member-member baru (dan lama) yang sekepala ~ kaki masak antaranya Hana Memories, Catlina, K.Asma, Chik Mimi, Izah Daut, Mama Fiza, K.Mas dsb. Seronok dan puas tengok menu-menu baru yang di upload setiap harii..!! Terang biji mata sambil telan ayaq liuq tengok wehh! he he. Dah bertambah seronok lagi bila ada orang cuba resepi kita dan paparkan hasilnya kat blog mereka... memang tahap bergenang air mata... cukup terharu beb! ~ Mee Rewah Cik Izan by IzahDaud

Kebetulan tengah dok edit-edit entry ni tetiba bling bling blingg! tetengok blog JoegrimJow dah ada new update..! Pasal nuffnag plak tuu..! ngeeeee he he...... kalau korang nak baca gak apa yg di tulis dek Joe zasss.......! ~ JoeGrimjow vs Nuffnang

Anyway perjalanan masih jauh. Masih banyak yang perlu di pelajari dan di perbaiki dari semasa ke semasa. Apapun aku ucapkan terima kasih banyak-banyak, daun keladi kepada semua yang telah sudi singgah ke blog ni ~ all of you guys!!. Rajin-rajin le tinggalkan komen agar anda boleh saya jejaki. Lagi satu kepada yang masih belum menghantarkan penyertaan ke

segera lah berbuat demikian kerana tinggal 7 hari je lagi sebelum tarikh tamat
~ 15th Jun 2010 (Selasa). Hujung minggu ni dah sibuk nak bawak anak-anak berjalan sempena cuti sekolah kan.. apalagi lagi cepat hantarkan penyertaan anda sekarang sebelum terlambat. Bukannya susah.. attach gambar dot dot dot je.; P. Pemenang hadiah peserta misteri ke~30 masih belum di temui.. mungkin ANDA…??? Jeng jeng jenggg..!!

Last but not least, terima kasih sekali lagi… Korang semua memangggg sporting & cooollllllll!! Cayalahh..!!!

8 sweet comments:

tiefazatie said...

wah..xpe2..chaiyok2..hihi

joegrimjow said...

dah masuk dalam enin carian google tu
dah mantap la tu
;)

tengok akak punye banyak blog
apa kata buat satu je blog
tp semua sumbat situ

cuba tengok blog denaihati
ada part2 semua letak dalam satu blog je
baru dapat banyak hit
;)

*∽ IZAN ∽* said...

re Tiefa.. tu la pasal... redahhh jee.. hik hik

*∽ IZAN ∽* said...

Re Joe..
Thanks singgah sini. Better sumbat dalam satu blog je yek...? jeng jeng jenggg... memula buat camtu takut hilang fokus plakk.. macam bercampur-campur ekk.. tapi ramai jek blogger camtu berjaya yekkk!

hmmm.. ok nanti di kaji semula.. thanks for the advise yek Joe... :).

p/s :Hari ni exam kan? good luck !!

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

thanks izan, sebut blog den kat blog izan ni.. saya selalu jer datang sini, tp tak sempat nak komen kekdang tu.. tang tips izan memagn bagus, mimi puji sangat2...

apapun blog mimi pun blog kerdil jugak.. sehari tu tak pernah sampai 200 hits pun, tp alhamdulillah BE dah banyak .. ada 6 dah

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi,
ma kaseh daun keladi... Blog Mimi tu selalu meriah tau!! Izan memang rajin singgah..! cuma lately slow je update... busy ekkk ? tapi average > 100 tu kira mantapp tuuuu!! err... BE tu aperr..?? hua hua hua

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

izan, BE tu Buffered Earning.. tu yang kita boleh tau, kita dapat iklan apa untuk dipromosikan dalam blog kita

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi ..

Owhhh BE stand for Buffered Earning. Ada nampak dalam nuffnang analytics. Rupernya 'BE' tu nama manjer jerr.. ho ho ho