* LAST DAY !! *
My Family's Sweetest Moment @sweetomoide Contest

Salam,
Buat pertama kalinya saya ingin menganjurkan contest untuk para blogger yang budiman sekelian. Sebagai pengenalan, nama sweetomoide.blogspot.com di ambil gabungan daripada perkataan Inggeris sweet = manis, indah dan bahasa Jepun Omoide = kenangan yang membawa maksud  kenangan terindah. Maka bertepatan dengan konsep dan  tema blog ini maka kali ini sweet@omoide juga ingin berkongsi kenangan terindah anda sekeluarga......! Di samping menambah kenalan blogger dan mengikat silaturrahim, saya berbesar hati jika rakan-rakan sudi kongsikannya disini!

Caranya sangat mudah. Cuma ikuti 4 langkah berikut :-
Cara-cara  penyertaan :
1. COPY LOGO di bawah dan letakkan di sidebar blog anda bersama BACK LINK ke entry contest ini.
     Terdapat dalam 2 design. Sila pilih satu mengikut kesesuaian template anda.

  atau


2. Sudi-sudilah jadi FOLLOWER blog ini, http://sweetomoide.blogspot.com/  dan ADD LINK  ke dalam blog list anda       
    
3. Buat satu ENTRY bertajuk 'My Family's Sweetest Moment @sweetomoide Contest'.

     i)  Attachkan hanya SATU gambar yang paling bersesuaian dan menggambarkan kenangan  indah di lalui oleh anda sekeluarga samaada percutian, keraian,ulangtahun atau apa saja yang boleh membuat kan juri tersenyum melihat gambar anda he he he. *Mestilah terdiri sekurang-kurangnya dari 3 orang ahli keluarga dan bukan gambar dimajlis perkahwinan anda*
    ii)  Buat BACK LINK ke entry contest ini.
   iii)  Tuliskan NAMA ahli keluarga di dalam gambar (nick name pun boleh)
                      TARIKH gambar itu di ambil
                      PERISTIWA yang berlaku di sebaliknya.            
*Tidak perlu nyatakan semula syarat penyertaan dlm entry anda, cukup dengan 3 info di atas. Mudah & ringkas he he*

4. TINGGALKAN URL entry anda ke dalam ruangan comment di dalam contest entry ini. untuk saya review dan terjah. 
     Penyertaan anda kini lengkap!

5. Peraduan berlangsung mulai sekarang sehingga
  ~ 11:59PM 15th Jun 2010.



Hadiah !
Hadiah berupa barangan dan voucher (Jusco *ehem*).
Hadiah akan diberikan kepada

1st Prize x 1
2nd Prize x 1
3rd Prize x 1
Consolation x 5
Mystery gift untuk peserta ke 7 & 30 yg mencukupi semua kriteria  x 2
Pemenang mistery ke-7 ~ sudah ada pemenang.
Pemenang misteri ke 30 ~ belum ada pemenang. Mungkin peluang anda..?




DETAIL PENUH  HADIAH!!


Selamat menyertai contest ini... salam ukhwah & good luck to alll!!!!
Muahhhhhhhh muahhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

111 sweet comments:

Name: Kak Wah said...

Buat contest le pulak. Kureng lah bab gambo family nih. Dah siang nanti kena ajak hsbd p jenjalan sambil snap nih :)

IZAN said...

he he .. sila sila.. Uikss... berjaga sampai kul 3-4 pagi nihh...! bukai kedai baru yekk!

thunbergia said...

sungguh rajin buat contest kanns,

salamm n senyum sokmo oke,

mama zharfan said...

wah...best ni...tp tak tau nak pilih family pic yg mana yg boleh menawan hati juri..

beba said...

salam k.izan,

saya dah join..
ni link saya ek:
http://blog.beba-anas.com/contest/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide-contest

kalau ade ape2 yang tak cukup ke terlebih ke bagitau ek.. :D

IZAN said...

Re Mama Zharfan : Cari jangan tak cari! he he

Re Beba :
Checked! Luluss.. he he

joegrimjow said...

baru post semalam pasal family
xmo masuk
nanti rindu smkin membuak2
huhu

Aleyn said...

Ok Zan,

ni nak submit entry...heheh

http://aiqhil.blogspot.com/2010/05/my-family-sweetest-moment-sweetomoide.html

ummuabdullahsyaakir said...

Maaf komen dah terdelete tadi..



Salam perkenalan,

Saya nak join juga contest ni,ni link nya:


http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com/2010/05

/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html


Kalau ada yang kena betulkan bagitau yea ^-^

ummuabdullahsyaakir said...

Maaf baru terperasan yang ada maklumat tak cukup


http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html


Kalau ada yang kena betulkan bagitau yea ^-^

Nana said...

hye ni link saya
http://ibudamia.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

diraumiwalid said...

salam,
saya pun join juga


http://diraummiwalidcontestgiveaway.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

~dYaHaHa~ said...

salam...nak join...

http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2009/09/happy-family-contest.html

tq

Shamz + Fieza = Muiz said...

salam perkenalan..


http://kasihabadi03.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

moga2 dpt menawan hati juri..

mama zharfan said...

salam

me dh join:

MY ENTRY CLICK HERE!

IZAN said...

Re mommies.. semua entry up to 9:00pm 18th May 10 sudah di review ya. Cuba check entry masing-masing.. thanks!! Muahh muahhhhhhhhhh!!!

mama zharfan said...

salam izan..
memang me dh masukkan tau ur blog in my blog list...yg bwh category Cool Bloggers- My Fav Blog List...may be u overlooked...cuba check sekali lg.ada jer kat situ tau!!

Nad a.k.a MamaZakwan said...

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

mamazakwan nk join :)

IZAN said...

Re Mama Zharfan :
Dah cekk..!! memang confirm ada.. sowi yekkk tak perasan ada list panjang lagi bawah banner2 tuh.. hu hu. Okehh.. good luckk to you yaa!!

~dYaHaHa~ said...

hye..i dah amend entry i..tulun check ya..tq mommy izan..

http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2009/09/happy-family-contest.html

☆ lieya latif ☆ said...

wah menariks2...semoga dpt mencari pemenang yg terbaik...

Sara Aryssa said...

http://saraaryssa.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

mommy aryssa dh join jugak....

Nana said...

salam..saya dah betulkan kat banner tak xde link ek?tlg tengok betul tak?hehe tq yea

IZAN said...

Re Dyahaha, Mommy Sara & Nana.. all checked..! OK! Thanks for joining. Good luck to all!! Muaaaahhhh muaaaahhhhhhh!!!

IZAN said...

Re Lieya.. Tak kan wish je.. tak nak join sekaki ke..? he he

ZhEt said...

joining! :D

http://zhetcontest.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

deela~ said...

tumpang tnya kak... gambo kawen xleh, gambo raya leh x? =)

deela~ said...

salam Kak Izan sy dh join...

http://deelanordin.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

marilah melawat =)

*∽ IZAN ∽* said...

Salam Zhet & deela,
Dah review entry.. check it out ya!

tiefazatie said...

kalu pic mase konvo leh x kak izan??

*∽ IZAN ∽* said...

Re Tiefazaite :
Salamm.. boleh je dik asalkan bersama sekurang2nye 3 orang ahli keluarga termasuk diri sendiri okeh :D

Ummi Dania Yasmine said...

Saya Join!!!

http://ezna-daniayasmine.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

Harap2 gambar ni boleh menawan hati juri.... :-)

Email : roseqisteena@yahoo.com

tiefazatie said...

hye kak izan!!
tq!ifa mmg dh wat draft dh..hihi
harap kak izan puas ati ye..=)

http://tiefazatie.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

*∽ IZAN ∽* said...

Re Tiefa & Umi Dania.. dah review both entry. Check it out ya! Muahhhh!

tiefazatie said...

kak izan..ifa dh masukkan under hot momma kak..=)..tenet slow td..hee..sori ye..

tiefazatie said...

tq kak izan!..=)

Aiyu Esa said...

Salam kenal.Saya dah join contest.Nti dtg terjah.TQ...

http://hepicontestmum.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetmoide.html

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aiyu:
Dah review, OK. Good luck to you! regards

CatlinaFly said...

insya allah join..tapi kena godek2 folder gmbr dulu almaklumlah kami jarang bergambar bertiga :)

walid said...

i've follow u... =) and dah masuk cntest ni.. jemput singgah ye..

http://anakwalid.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

Liz Rohaizat said...

here is my entry:

http://charming-umi.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cat,
Ha ha .. godeh jangan tak godeh. Teringat masa Cat buat contest merdeka dulu. Balik kampung cuti merdeka tu siap suh anak2 sedara melompat bawah tiang bendera. Banner contest cantek je gantung kat blog.. sedar2 dah due contest tak sempat submit entryy..uhuk!

*∽ IZAN ∽* said...
This comment has been removed by the author.
*∽ IZAN ∽* said...

Re Atiqah & Liz.. thanks for joining. dah review both entry.Check it out ya!

Liz Rohaizat said...

izan, nick saya LIZ ROHAIZAT

CuBicLE said...

Salam izan..

Kita dah join. tak tau gambar mana nak letak.. last2 kita try yg ni.
Harap2 menaan hati juri2..
Kalo tak cukup syarat, bitau ye..

http://sukasukadotcom.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

TQ

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cubicle,
Dah review. Check it out ya!

Liz Rohaizat said...

izan, kalau x jumpa LIZ ROHAIZAT, saya estli82. ada kan?

*∽ IZAN ∽* said...

Re Liz : Ok perfect! Tu la konfius plak sbb nick lain-lain hu hu

Nida said...

Salam perkenalan buat Izan..

Nida mencuba nasib.. moga2 ada rezeki..aminnnn.. harap gambar yg dipertatapkan mencuit hati juri :)

http://nisajijah.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

tq

*∽ IZAN ∽* said...

Salam kenal Nida, dah review your entry. Check it out ya! ;)

Nida said...

Salam Izan..

hehe... itulah kebesaran Allah... kecantikan alam yang tidak terjangkau oleh akal fikiran manusia.. :)

pIjaH said...

Salam... sy baru je join.. hehe...
thanks...

http://sofizdiaries.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

*∽ IZAN ∽* said...

Thanks Tun :D

Nadra Farissa said...

yes.. saye sudah join ya.. :D
http://not-so-perfect-housewife.blogspot.com/2010/05/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

-farah-

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nadra,
Thanks for joining. Dah review.. check it out ya! ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Salam kenal Pijah, dah review your entry. Check it out ya! ;)

maszmadi said...

salam kenal,

nak joint jugak yerk..

check kat sini

*∽ IZAN ∽* said...

Salam Mas, thanks for joining. Dah review.. semua OK. Good luck to you ya!!

anishusna said...

http://magnifiquehusna.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

saye dah join..
ni url saye...

mama aisar said...

salam...kenal,

saya dah join ...

http://saffathimahzam.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

kalu x lengkap....bgtau k...

thanks

*∽ IZAN ∽* said...

Re Anis Husna & Mama Aisar, salam ukhwah & thanks for joining! Dah cek both entry semua OK. Good Luck to you ya..!!

Muzasa said...

i follow u....come visit my blog...n follow back k...hehe

Little Melor said...

Salams sis..
saya pun nk join jugak! plz check my entry yer.. pass or not! ;)

http://littlemelor.com/wp/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide-contest/

*∽ IZAN ∽* said...

Re Little Melor,

Salam ukhwah. Thanks for joining. Dah review your entry .. check it out ya..!!

Little Melor said...

Salam IZan!
saya dh add ur link @ blogroll.. miss out that one pulak.. hehe

check it out ya! thanks

Mawardi said...

Salam dari Indonesia nak ikut Contes bolhkah?

*∽ IZAN ∽* said...

Re Little Melor, sudah cek Ok! Thanks ya.. good luck!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mawardi,

Terima kasih berkunjung ke sini. Boleh saja asalkan memahami terma dan syarat berkenaan pemberian hadiah terlebih dahulu ya ;)

Sumijelly said...

salam...saya dh buat enrty nya... tp pukul 11.30pg 9.06.10 kang baru muncul. sbb uat auto schedule..hehehe


http://sumijelly.com/2010/06/09/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide-contest/

Sumijelly.com

Ibu nqez ~ iz said...

salam kenalan
saya join yer...ni link saya:

http://myluvlykidsstory.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

Nordiana Nordin said...

salam kenalan,

saya diana nak join this contest ni link saya http://princess-dyana.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

Momma Mia said...

Izan dearie, kami dah join

My Family's Sweetest Moment @sweetomoide Contest

*∽ IZAN ∽* said...

Salam... to Sumi Jelly, mama nqez, Diana & Momma Mia, semua entry dah di review. Check it out ya...! Kalau dah revise please leave comment kat sini inform ya... Good luck!!!

Ibu nqez ~ iz said...

ok done kak izan..hopefully done..hehe

Momma Mia said...

Izan, Nick name MommaMia kat follower tuh Azlin Mohd Atan yer...

Nordiana Nordin said...

Izan: diana dah tambah sidebar tu tq ek terlupa aritu..sorry..

umeboshi said...

izan.....ciknoora pun termasuk dlm list sebagai yg "rajin" jenguk blog izan ni ek. ehhehe.. bagus le izan. siap buat summary bagai... ganbatte! apa2 pun, kiter mmg suka baca celoteh izan tau..

*∽ IZAN ∽* said...

Dear sumijelly, Momma Mia, Ibu nqez & Diana, semua dah review. Ok...! good luck to you guys!

*∽ IZAN ∽* said...

re Cik Ume,
thank you thank you!!! sesinggah le selalu he he he

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

salam izan..

ni saya ibu damia datang nak serahnkan penyertaan..

http://ibuayahdamia.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

kalau ader salah silap harap tegur yer..

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ibu Damia,

thanks for joining. Dah review, OK.
good luck ya!

E.L.I.Z.A said...

salam izan,

eli pun nk cuba nasib jgk..sila cek ye =)

http://www.elizadianna.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

♥♥♥

Syuzana said...

salam...nak tnya..kalu syu takde dlm gmbar tu sebab syu yang amik gmbar fmily syu...boleh tak join?

Syuzana said...

salam...syu dah join...
terjah yer...

http://syu-zana.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

kalu ada kekurangan maklumkan yer :)

Asya said...

salam... sy pon dh join.. sila2la terjah yep..:

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

**kalo x ckp syarat inform yer

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eliza, Syu & Asha,
Thanks for joining.

Dah review your entry. Check it out! ;D

Hidayah Ismawi said...

Joined! (last minute- am new at contests)

hope you like it

http://hidayahwins.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

Ummi Eisya said...

salam kenal..

n3 contest dah siap..silalah terjah ye..

http://nuraleesya.blogspot.com/2010/06/my-family-sweetest-moment-sweetomoide.html

::Mamalyna:: said...

salam perkenalan, saya join contest...

http://ejanblog.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

tq so much!
* saya tak pasti, gambar family saya tue bleh diterima masuk contest ke tak...ape2, let me know yer..

*∽ IZAN ∽* said...

Re Hidayah, Ummi Eisya & Mama Alyna (Ejan). Salam ukhwah & thanks for joining. Dah review semua entry.. check it out ya! ;)

ambrynaa said...

salam..semmppaattt jugak aku join contest ko ni izan..ingatkan dah terlepas ;)
check it out!
http://ambrynaa.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

Em's Family said...

salam saya joiin juga yer

http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

terima kasih

BUNGA said...

Salam perkenalan,
saya join contest juga yer,

http://bungacokelat.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

tq :)

miera said...

SALAM PERKENALAN..
saya dah join contest awak..sila la jenguk

http://mamaalieya.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

anin said...

salam
saya nak menyertai

entri saya di sini

*∽ IZAN ∽* said...

RE Ambryna, EM's, Bunga, Miera & anin.. Salam ukhwah & thanks for joining! Dah review semua entry. check it out ya! Muaahhh! ;)

♥MAMA♥ said...

hi, salam pkenalan..
mama nk join gak, ni entry mama ye:

http://myprecious07.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-momentsweetomoide.html

kinna said...

last day, sy join gak..

http://kinna-kayrie.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

Liessa said...

Salam kenal..tgh blogwalking tetiba nmapak contest ni...jd nk join last minit la ni...hehe..hrp d trima yer...

ni link sy...

http://li3ssa.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

AntuGorgon said...

i 4low.. :-)

http://adedory.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

cik puan akish said...

salam...last minute punye..mau join juge la sis izan!!..

http://kontahadif.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

sile la terjah:)

Me_Lina said...

Salam..

last minute entry ney... harap2 diterima LG...

sila terjah entry i:
MY FAMILY'S SWEETEST MOMENT

thanks...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

salam kenal..

my entry :
http://mieeliss.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

elissmie.com

azura samsuddin said...

Salam kenal, sy pun join jugak!!

sudilah terjah blog saya:

http://azurasamsuddin.blogspot.com/2010/06/my-familys-sweetest-moment-sweetomoide.html

tq!

*∽ IZAN ∽* said...

salam all mommiess..! thanks for joining!! Will review and update soon...!! stay tune!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama, Kinna, Liesa, Mama Alya (A.G), bengelina, Eliss & Azura, thanks for joining!! Dah review semua entryy... check it out and good luck to all!!

*∽ IZAN ∽* said...

Salam.. Terima kasih kepada semua yang telah sudi menghantar penyertaan sekaligus memeriah kat My Family's Sweetest Moment contest kali ni.

Dengan ini saya mengumumkan tempoh penyertaan contest telah TAMAT.

Kepada para peserta , stay tune for more update...! Yeaaaa haaaaaaaa...!!!

cik puan akish said...

orait sis..me dah emel...x terlambat kan????:)

kinna said...

huih..ade dekat 50 penyertaan! jenuh la penganjur pilih pemenang..gud luck sume!

fatin hanani said...

ala 15 jun hehehe
kira fatin terleps la nihh hehehe