Petang hujung minggu, week end pertama cuti sekolah ni Abang Danish dah kena kidnap dek Mak Longnyer awal-awal. Tinggal la Dania sorang dapat layanan 120% dari Mama, Papa & Bibik ! Payah la nak dengar Dania 'meraung' sepanjang 5 hari tu.. maklumla tak de geng nak ber'perang'.


Petang tengok Papanya jogging dia pun sibuk nak ikut jogging..! Excited terlebih...! Kasut yang di pakainya BUKAN kasut sukan atau kasut joging.. kasut jalan. Habis di belasah buat jogging.. adoi..jahanammm la kasut tu.. hu hu hu!


 Tu dia dia punya semangat dan excited ...!
One way jogging ~ tersengih sengih sambil belari.
Bila tanya penat tak?
Tak enat pun..! katernyer



Lari lagi... lari lagi! Yah yah yahh..!!! 
Mamanyer dalam hati " Mamanya serupa macam tak jogging cam nehh!"


Jap lagi bila pusing balik... dah sibuk suh pimpin tangan sebab takut kena tinggal...
Papanyer pun... ni nak jogging ke nak jalan-jalan ..?
Habis pusing balik Mamanyer tanya "nak jogging lagi tak ?"
Dania ~ "Tak nak.. enat ama. Jom alik umah "(Tak nak. Penat dah Mama. Jom balik rumah)
sambil geleng kepala dan buat jelir lidah kepenatan.

Yok yo o jekk...!

8 sweet comments:

Gieyana said...

comeyy anak ko berjogging..siap pakai kasut jalan2 g...adeeiii!

aku jer langsung x jogging!kahhhh!

fiziskandarz said...

hohohohohohooho!! baru kejap dah penat mana aci dania :P macam mana nak ikut unclue climb kinabalu nanti :P

*∽ IZAN ∽* said...

Re Gieyana :

Eleh Gie.. aku pun 'gaya' je le lebih.. ko bayangkan je la nak speed sama cam anak dara tu.. dia jogging kalu .. kiter jalan je je la jawabnyerr

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zakie :

Ha ha ha... tu la pasall... training pun failed.. cam ner nehhhh ? hik hik

☆ lieya latif ☆ said...

cute la izan....mmg family sihat sepanjang zaman ni....heheheh...

lieya plak kalo gi jogging, selalu gi padang....so mia n mija main kat padang while kami lari2 pusing padang heheheeheh

Me_Bee N Kids said...

Aduus biler lah nak berjoging ni ..
Taman kat rumah ni cam tak sesuai jer nak berjoging ( alasan :p)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
*Izan tu action je lebeyy*
Tu la pasall.. tak de abangnya tu yg sibuk nak ikut... kalau tak babai laa.. tak herannn hu hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Liena,
tak takperr.. alasan tak kukuh langsung! hik hik