Happy Father's Day..!!

Happy Father's Day to my beloved Hubby, En. Sham. Terima kasih atas kasih sayang, kesabaran dan pengorbanan terhadap Mama & anak-anak selama ini. Doa Mama & anak-anak, semoga Papa terus menjadi "Our Great Papa !". We love you so muchh!! Tanpa Papa siapalah kami... uhuk..!

Tak lupa jugak buat Ayahanda tercinta, terima kasih yang tak terhingga di atas jasa-jasa dan pengorbanan Abah sejak aku kecil sehingga ke hari ini. Hingga ke hujung nyawa pun belum tentu dapat aku balas jasa yang telah Abah taburkan.  Dan juga kepada semua lelaki yang bergelar 'Ayah' terutamanya ahli2 keluarga ku, ipar-iparku, doaku  semoga kalian sentiasa di limpahi rahmat dan kebaikan yang tidak terhingga dari Nya.


Father's Day celebrate 1 hari awal.. since 20th Ahad dan last day cuti sekolah so ingatkan Ahad duk umah 'simpan' tenaga je  hu hu. 19th pagi-pagi celik mata je both kiddies terus wish Papanya. Danish plak sebelum cuti sekolah hari tu dah standby 'Father's Day card' untuk Papanya. Aku nyorokkan supaya boleh bagi hari nih.. he he. Okeyy.. sebenarnya Mamanye angkara la sesuka hati tukar tarikh dari 20hb ke 19 hb hehe.


Lepas sarap terus pergi IOI. Nak gi tengok Toy Story 3 la konon. Since tak booking so kenalah gi awal. Sampai sana kul 11 lebih.. Orang ramai dah berkerumun depan GSC.. dalam kul 11:20 pagi baru la ada sorang mamat ni ngan seluar bermuda muka cam baru bangun tidur bukak kunci pintu masuk GSC. Mesti kes lambat bangun ni.. adoiiiiii. Sekali pintu terbuka macam citer Ali baba, tak sempat pun 'pintu gua' terbuka habis, org ramai berkejar masuk queue kaunter beli tiket..! Termasuklah I yang dapat beratur agak baris depan gak lerrr.. ngeh ngeh ngeh!


Seb baik la aku pun dapat depan gak.. kalau tak memang tahap terkeluar GSC la beratur! Anyway dapat ticket Toy Story 3 kul 12:30 tghri. Masa tu jam baru kul 11:30 am. Terus gi cari port makan. Hari ni special day so aku ngan excitednya treat Abang ;D.


We decided to having lunch kat Papa's John yang mottonyer Better Ingredients, Better Pizza chewah!  First time gak masuk sini, selalu tengok dari jauh jek. Main menu, Pizza, chicken http://disney.go.com/toystory/wing & pasta. Amek set & plus ala-carte.Pizza dia OK laa.. sedap gak lerr kira tak le tebal sangat so tak le muak sangat. Apa yang di rencahkan bila makan rasala.. tak de la rasa tepung je!







Organizer pun sibuk gak nak interframe.

Lepas makan dah nak dekat kul 12:30pm dah! Terus bergegas ke GSC. Sempat lagi Danish & Dania posing kat manumen Father's Day yang di sediakan oleh pihak IOI. Laaa.. Papanyer maner..? ade ke patut duk belakang HP camera... isk isk isk


Toy Story 3

click pic to enter Toy Story 3 official site


Alamak.... sape yang belum tonton lagi citer ni pergilah tengok..!!! Nama je citer kartun, tapi ntah camner leh lak mata aku leh sampai 'merah-merah' seh..!Biar betulll ?! Jenuh nak jawab Danish tanya "Mama.. apsal tadi mata mama merah tengok citer kartun tuh ?' Adoiii...Haru betul !  Aku yang 'over' acting ke atau pun memang script citer ni memang dahsat ! Seriously citer ni memang really worth it! Aku malas la nak citer lelebih sebab aku pun tak suka kalu orang lain suka citer jalan citer citer yang aku belum tengok *apa punya ayat neh ?* lepas tu excited nak citer dengan dia punya ending sekali! Lengkap! Rasa macam nak karate sekali je! ha ha . TAPI kalau nak tengok dia punya Official Teaser Trailer leh la KLIK SINI. Aku cuma leh simpulkan dalam 4 perkataan - Appreciation, humor. loyal & courage. Ha apa lagi ? Pergi la beli tiket!

Habis menonton GSC terus gi USJ cari wedding present untuk my Japanese fren. Tak dapat nak gi wedding dia last May ari tuh.. jauh sangat beribu batu, cuti pun paras hidung. So carikan Hadiah je dan kirim kat ex-office mate yg tgh balik bercuti ke Mesia ni.


Dan yang paling best lagi... dalam pada celebrate Father's Day hari ni... kami di kurniakan lagi dengan 2 . . . ( di baca sebagai DUA dot dot dot ). Maka dengan itu bertambahlah tanggungjawab En Hubby sebagai Papa..

Apa dia dot dot dot tu..? tunggu next entry yerrr..........................!!!!!!!!!!!!!!!!!

16 sweet comments:

Name: Wah said...

rajinnye menyambut itu ini.. kalo kuar jenjalan sefamily mmg syok. ape die dot dot tu yer???

*∽ IZAN ∽* said...

Re Wah, rajin tak rajin... saje isi masa lapang.. hu hu hu.

dot dot dot...? tunggguuuuuu!!! he he he

E.L.I.Z.A said...

mak aihh..3in1 punye entri ni ekkeke
1- happy fathers day!
2- mak aiii awal nye p IOI, tp GSC tutup lg ek time tuh..hurmm eli xpenah follow cite toy story ni..adakah kisah dia bersambung dr kisah lepas?
3- sedapnye makanan tuuuuu..dh la tgh lapo nih

~~ciklinn~~ said...

hepi father day utk sang somi yer... huit... awalnyer pergi... semangat sungguh... tapi berbaloi2kan dpt tgok cite tu..linn tak dpt gi pun... abg dgn anak2 jerk kepoh citeer tu best

wahh seperti ku tau jer 2 dot dot(dua kali dot kan) hahahha

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah bestnyer.. izan tengok kat mana, kami tengok kat Sunway Piramid, kul 11 pg.. bestkan tak sesia pergi..

apa dua dot2 tu? berita gembira kah?

*∽ IZAN ∽* said...

Re Elizan,
1. Happy fathers's day too..!
2. Tu la pasall.. tak pernah gi panggung bukak lambat cam nih.. isk isk iskkk
3. First time pergi.. not bad jugak laa.. hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ciklin & Mimi : Serius berbaloi baloi tengok citer tu..!! jgn lupa beli DVD nanti cik lin..! mmg high recomended laaa !

Dot dot dot tu...? Tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! he he he

Ummi Dania Yasmine said...

Bestnyer dapat get together macam ni kan???? hu hu hu :-)

Me_Bee N Kids said...

Rajinnye izan pi jenjalan , sambut memacam ..heheh ...
Kami tak pi mana pun sempena mother & fathers day ...:p dok berhibernasi kat rumah ajer

ambrynaa said...

Aku pun nak tengok Toy Story 3!!!.. Dah janji ngan aisya& amna sabtu ni. Pakcik ada teambuilding. So, girls time out la... Huhuhu

umeboshi said...

tahniah izan...dua dot dot!!

tiefazatie said...

bestnye..moga bahagia selalu kak..=)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ummi : Sekali sekala memang bestt!

Re Mama Liena : hibernate kat rumah pun best apa..! Kekadang memang lagi sonot duk rumah layan family hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ambyrna. : Girls time out! Jeles dengar nihh!! Bila la Dania nak besar ha ha. mesti best gi shopping ngan anak dara sendiri kan!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Noora.. Ma kaseh noora...! Dah update dah entry sambungann.. he he.. jangan mare yekk.. comell la cik Ume hari nih.. he he he

Re Tiefa : Ma kaseh dik! Muahhhh!

tiefazatie said...

hihihi..welcome kak...best la baca blog akak nie..hihihi