Salam..
Nak promote sket pasal akaun Nuffnang. Bagi semangat sket pada NEW Nuffnanger he he.


Ini wajah Dashboard Nuffnang ku. Dapat status Glitterati ( ^ ^;)/.  Yang aku tahu untuk dapat status ni pastikan kita "LOYAL" tahap dewa dengan Nuffnang. Jangan buh mana-mana iklan dari competitor lain especially dari ASIA jugak contohnyer Advertlets.Kalau tak merajuk Nuffnang karang.


 Ni rupa bentuk Buffered Earning (BE) yang appear buat masa ni. Ada 6 compare dengan awal bulan lepas yang masih '0'. Dalam akaun pun cuma ada RM 0.25 jekk masa tu hu hu. Kalau nak cepat BE keluar make sure letak semua saiz banner iklan Nuffnang kat blog, rajin update entry & blog survey serta cubalah mantainkan statistic unique Visitor (UV). Ada yang kata 100 UV tapi ikut experience rendah dari tu pun ada can BE keluar Wallahualam.

Bawah BE tu ada Metered Earning. Value tu sebenarnya datang dari BE yang dah habis tempoh pengiklanan (CTR Bonus + Current Earning ).

Kalau nak dapatkan TIPS yang lebih mantap boleh klik SINI(GTO) dan SINI(Carlsamsudin). Apapun never too late to learn okehh!


Semalam statistik UV paling tinggi, 132 hit sehari... ! Hit view tertinggi mingguan cecah > 1000.Terharunyerr...! Ma kaseh kawan-kawan yang sudi melawat blog Cap Tiga Ayam nih... muaahhh muaaahhhhh!!! Korang memang coolll.................!!!!! 
Pssttt ..!: Sila tinggal jejak korang untuk saya terjah yerr!! 

sadis
Yang tak bestnyer sejak semalam tak dapat nak upload piccas.. keluar error 'server rejected'. Terpaksala aku upload thru guna Picasa Web Album plak. Bila google ada yang komen kalau dah keluar reject tu tak leh buat apa dahh.. ada yg intermittent, ada yg permanent.. ada  gak yg E-mail ke google team tapi tak de replyy.. sampai ada yang give up gune blogspot nak beralih kepada Wordpress...!!! Jeng jeng jenggg!!

P/S : Kalau ada sapa2 nak share camne nak overcome this issue leh share kat sini yekkk.. sharing is caring kann ? he he

15 sweet comments:

I n n z said...

ouhhh
mcm tuh eh nk dapat BE.
okeh3 ;)
tq xD

tiefazatie said...

bestnye kak..ifa xpenah lg dpt buffered earnings nie..hihi

Em's Family said...

congratulations :)

CikLilyPutih said...

congrats for BE

mama zharfan said...

thanks for sharing :)

tiefazatie said...

erm..pasal akak xleh upload tue pic tue..ifa xpasti la nape..hihi..cube akak try tukar balik setting lama ke if akak gune setting baru la..mana tau boleh..hihi

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wow...6 sekali BE...

tiefazatie said...

ifa tag akan join kontest..hihi
http://tiefazatie.blogspot.com/2010/06/aimna-online-store-giveaway.html

Azman Roslan said...

best la dapat BE kan..


Cara Naikkan Page Views Blog

azura samsuddin said...

good info izan utk sy yg 'baru' lg ni, thanx for sharing...

beba said...

hehe..nice..pasal gliterati tu..mmg iklan asia jek..cam adverlets and innity gitu..ke ape lagi ntah..tak le..kalau nak letak google adsense takpe..kiranya cam direct competitor nuffnang ni takle kot.. :D

best kan dapat BE ni..

for me dlu start dapat BE masa tu ada dalam 80 UV per day kot..

Nida said...

tahniah....

Nida pun tak berapa pandai nak tolong... kena buat kajian dulu nih

*∽ IZAN ∽* said...

Re All, thanks!

Tiefa : takpe tak dapat ari nih esok2 ada la tu... Sekarang pun syle giveaway/contest ber'tag' plak yekk.. kreatif betul!

Nida : Pasal upload picas tu ingatkan problem IE ke.. dah clear cookies, cache history pun sama gakk.. emmmm

Beba : Tu laa... bawah 100 UV pun kuar gak kan

Pajill Nostra said...

huhu. saya pun blogger baru jugak..
mula-mula lagi tak tau pasal nuffnang nih..

Tgk saya dapat berapa: 25sen dari Nuffnang

Life thru lens~ said...

THANKS FOR THE TIPS..NEW TO BLOGGING WORLD.
JGN LUPE nk singgah asiahfarwin.blogspot.com