Salam..
Cuti hari ni dek melayan penat balik outstation. Tapi cuti-cuti pun pagi-pagi dah hantar Danish pergi School sebab van sampai awal sangat dan Danish belum sempat sarapan. Lepas hantar Danish layan Dania pergi main play ground. Balik singgah supermarket shopping barang dapur sket. Sambil-sambil tu terpandang Majalah Harmoni, Anne Ngasri jadi cover Lady dengan quote Anne Ngasri ~ temui kekuatan baru.

Orang kata hidup ni ibarat putaran roda.. kadang di atas, kadang di bawah. Kadang-kadang kita mengharap panas hingga ke petang rupanya hujan di tengahari. Tak sangka akhirnya pasangan Anne Ngasri  & Wafi,  bekas TOP FINALIST Sehati berdansa pun akhirnya ke mahkamah syariah. Semoga Anne terus tabah dan semoga diaorang temui kebahagiaan masing-masing.


2 tahun lepas... ketika aku buat perancangan untuk buat Outdoor photoshoot 5 years Anniversarry, bila search kat internet antara beribu-ribu photoghraper yang buat package, gambar photoshoot mereka sekeluargalah yang membuat hati aku terpikat untuk mengambil perkhidmatan jurugambar yang sama
~ Min Pretty Peektures @ Cikimiki


Ini gambar yang paling aku suka.. yang buat aku contact terus Cikimiki team.. sweeeeeeeetttttt sangattt!

Dari situ tercetuslah outdoor photoshoot kitaorang. Asal-asalnya Danish kecik2 ada gak amek gambar ala-ala studio tapi Dania tak terbuat-buat *maklumla kitaorang tak de skill & D-SLR bagai nak shoot sendiri huhuhu* . Alang-alang nak buat photoshoot diaorang sekali harung la buat photoshoot Anniversarry sekali. So terhasil la sessi yang berikut




2 IN 1. Mama & Papa plak interframe.



Okehh.. sebenarnya untuk Photoshoot tu aku plan memang nak ambil pakai baju serba putih SAHAJA.. Baju beli sendiri tuh seperti yang di idam-idamkan *lepas tu trade in  he he*... tapi gara-gara jurusolek aku tu merangkap ofismate aku gak.. merangkap mak andam sambilan gakk.. tak pasal-pasal dapat lagi sepasang baju 'pengantin' har har har... layannn je la he he he


cover album

Nak dekat 4 jam gak sessi photoshoot tuh hu hu. Team photoghaper waktu tu ada 3 orang. Memang macam2 skill diaorang masa photoshoot.. siap pusing 360 % he he. Memang aku tabikk ah.
Kebanyakan gambar kat sini aku dah resize sekecik2nya nak jimat space. Nak jengok entry lama leh la ke sini.. jangan muntah sudahh.. ha ha


Berminat dengan perkhidmatan mereka ? bleh layari link2 berikut

Al-kisah bila terkenang...


p/s : Tengah fikir nak masak apa hari nih  huhu

13 sweet comments:

tiefazatie said...

cumil la kak..=)

miss anne said...

waa..sukenye...
mau buat satu jugak la..
tapi kena tunggu lagi

HEMY said...

wah..best...utk anniversary..mmg romantikkk

*∽ IZAN ∽* said...

Tu laa.. kalau ada can bleh la buatt. ni pun 5th Anni bleh buat lagi laa.. 10th anni belum tentu sanggupp.. baju pun takut tak muat he he

Nida said...

tu dia.... posing macam ratu dunia..hehe

Cutelah gambar2 tu semua... nampak hidup

mama zharfan said...

nice!! me memang suka sgt ber PS ni :) tp tak sanggup kot nak pakai wedding gown utk PS, sbb hubby kurang sporting...nasib baik dh pakai masa wedding day :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wow...superb...memang cantik gambar izan n family...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nida :
Upah orang cantek la hasilnya.. kalo amek sendiri nak tunjuk pun segann hua hua hua

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Zharfan :
Memang normal tuh!
Seb baik la hubby Izan TERsporting gak.

Re Ibu Damia :
Sekaler sekalerr... hu hu. Bila la dapat terkam DSLR barang sebijikk kih kih kihhh

Diarihatiku1976 said...

wah..best...utk anniversary..mmg romantikkk

azura samsuddin said...

bestnyerkan, mmg ade gak niat nak PS ni tp tatau cara ekceli means tatau nak pilih mana photographernyer =)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Diaryhatiku :
Sekali sekala boleh la buatt.. he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Azura :

Sekarang ni lagi la makin ramai dah photoghraper yang buat package2 superb.. contoh antara geng2 blogger sendiri 'Kedai Gambar Kami @ Catlina'.. boleh la usha2 yekkk he he