End May hari tu balik Johor. Ada kenduri kawen jiran dan pengantin perempuan bersanggar kat rumah kitaorang. Kira jiran rapat dan 'orang kuat' kenduri kendara gak le. So adik beradik aku pun pakat balik kampung berkumpul ramai-ramai.. 



Bila dah berkumpul semua mula la 'tercetus' idea lain. Sambil2 sibuk rewang sempat gak gi berjalan petang2 ngan Mak & Abah. Lokasi yang di tuju dekatttt je ngan rumah ~ sempat pergi Kota Johor lama yang terletak di Telok Sengat



Kitaorang sampai dah lewat, maklum la sibuk gi 'rewang' *tolong kenduri*. Sampai2 Muzium ni pun dah tutup... dapat ronda2 kat luar Muzium je ~ Kubu & Makam lama. Habis ronda kawasan Muzium kat Johor lama tu gi singgah makan kat gerai-gerai tepi laut *itu acara utamanyer he he*



Menu special ~ Mee bandung dan Rojak ketam !


 Tu dia pekena ABC tepi laut  petang-petang !


Sempat lagi budak-budak ni terjah taman permainan !

Bakar-bakar @ 2 in 1 Mothers Day & Fathers Day


The next day dah habis majlis kenduri rumah sebelah kitaorang plak sambung buat 'kenduri' kat rumah. Buat bakar-bakar sket. 


Ketika sessi membeli belah barang-barang basah kat Kip Mart KT.


Tu dia wajah-wajah yg dah kelaparan.. he he




         

    
Antara menu yang tersedia

Sessi bacaan doa. OK. yang baca Atuk tapi orang lain yg di candid ngeh ngeh ngeh


sessi terjah bermula


Di sebabkan organizer busy sediakan juadah dan busy nak makan, amek gambar pun semua candid jekk.. hu hu.


To Emak & Abah, 
We love you so muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Sekian laporan dari Johor.. peaceee...!

13 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

woa....meriah sambutan korang izan....sonok dpt sambut ramai2 gitu....pakej lengkap gitu heeheheh....

meriah bab mkn2 tu....mkn ramai2 ni mmg seronok....borak2 sambil mkn2....kejap jek tgk dah licin pinggan hehehehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bestnya sambut ramai2..

eh eh tu macam tempat ayu pi makan2 kat teluk sengat haritu..

ader erk rojak ketam?? nampak best jer..

nanti balik johor, calling2 yer..insyaallah leh jumpa

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

izan , Kota Johor Lama tu kat Kota TInggi ke.. mimi ni orang johor tp cam ingat2 lupa la tempat tu..

wah rojak ketam, nampak cam sedap.. apa rasa la yer..

best nyer projek korang kat kg, sedap2 semua yang korang bakar2 tu.. sedapnyer..

kinna said...

sedapnyer rojak ketam! syokkan dpt kumpul ramai2..

Ouled Kenitra said...

jarang org highlight pasal kota Johor lama ni, saya sendiripun tak berapa tahu mengenainya


Ouled Kenitra

kenitra1975.fotopages.com

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya.. sekali sekala lieyaa.. memang seronok!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ayu :
Memang pun! Sebab tu tengok entry Ayu tu memang rasa.. 'seperti pernah ku lihat yaa.. tapi dimana ?*versi P.ramlee*.

Tu laa.. Ayu duk mana sebenarnyer ekk..? Ari tu tgk Ayu pun dok memborong kat Kip Mart ! hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi.. mane leh cenggini.. ha sok sok rerajin la jalan2 kat Kota Tinggi..! kat sana ada Air terjun KT, pantai Tanjung Balau & Desaru yg femessss. Macam2 adaaa hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Kinnna : memang rojak ketam speciall.. kalau datang MENU WAJIB ORDER tuhh! he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Kenitra :
Kenitra orang mana ekk..? tu laaa.. mana tak nyer, saya pun dulu jejak situ masa rombongan sekolah2... baru ni lah nak jejak semulaaa. hu hu hu

fatin hanani said...

wah banyknya gambq hehehe
bestnya celbrt hari ibu & hari bapa...
hehehe
fatin xpun....
akak fatin follow akak
mai la singgh blog fatin k :D
tengok2 :D

fatin hanani said...

wah banyknya gambq hehehe
bestnya celbrt hari ibu & hari bapa...
hehehe
fatin xpun....
akak fatin follow akak
mai la singgh blog fatin k :D
tengok2 :D

tiefazatie said...

wah bestnye sambutan akak...=)..tp ifa berkenan ngn abc tue la..cm best ja nie..hihi