Salam..

Haaa.. akhirnya berjaya jugak aku nak buat entry WRAP UP RAYA PART 2 ni setelah sekian lama tertangguh! Maklum laa.. ada beberapa session.. gambar sepah2.. pas tu nak compile setempat dah payah. Dah la amek pun sikit je sekadar buat syaratt... jenuh carik! Ha ha

Anyway.. ni entry terakhir aku pasal raya 2010 he he. Jangan mare yee..

Okehh.. kita mulakann..

1st session

Firstly gi beraya rumah member satu batch aku. Cik Noora@Cik Ume.
Ahaa.. tahun ni Noora di paksa rela untuk di terjah oleh aku & kawan-kawann he he.

Rusma, Cik Noora, Izan (aku la tu) & Zalie

1 shot sebelum kuar beraya

Yang ralit bermain

 Kaum bapa punya corner

Para Ibu he he

Menu umah Cik Noora - MEE HAILAM & SPAGETHI, Kek, Buah, Dadih & Olong Cha.
Ahaa.. 2-2 main menu tu bukan kategori menu ruji raya tuhh! 

2nd session
Beraya rumah adik iparku. Diaorang baru pindah rumah baru..  he he.
Sampai  paling awal, terus tolong hidang-hidang laukk.. dah lupa nak snap gambar. 
Menu kategori Lauk Ruji Raya ~ Nasi tomato, Soto, Rendang & Lemang. 
Sempat bergambar adik beradik je hu hu

Posing maut 2 beradik ni sebelum keluar beraya

 Adik beradik belah Abang. Mak & Ayah mertua dah tak ada ( Al-fatihah )

3rd Session
Beraya ke rumah Safuah. Kat sini langsung tak teringat nak amek gambarr dok mengadap Laksa Penang & Nasi Lemak Ayam berempah! Ayam berempah dia memang mantapp..!!!


Gambar tuan rumah pun cilok dari blog tuan rumah he he.

4th Session
Ahaaa.. balik dari rumah Saffuah terus singgah rumah Ujen. Sebenarnya Ujen ni kira ahli tetap OPEN HOUSE. Tiap-tiap tahun buat..! Tahun ni katanya nak surrender gara-gara ada anak kecil.. tapi demi BFF terchenta..  di buatnya juga Open Table Hi-Tea Raya! He he

Gelagat Dania & Danish dalam kereta

Haaa... ni antara menu special gak yang aku jumpa Raya 2010 nih. 


Hiasan ala-ala hotel.. Bertema kan Hi-tea sbb baru balik lunch kat rumah Safuah tadi.. so rumah Ujen di sediakan Choc Moist Cake,Fruit Cake, Mini Cream puff, Agar-agar, Muffin, Bubur tepung, Nasi impit dan mee goreng yang di hidang atas kuali..! Memang kelassssssssssss..!!



Semua ambik!! Rugi kalau tak rasa...!! Paling aku suka Mini Cream Puff yang comelll tuhh!!!!


Yang sempat beramah mesra. Zarina, Ujen (tuan rumah), Anie, Rusma.. Masa ni zalie belum sampai duk pekena kopi panas kat rumah bos hubbynye!

5th Session
Ahaa.. ni beraya malam. Rumah ex-office mate aku yang duk dekattt je ngan umah. Kat rumah ni menu special ~ Nasi Air. Ahaa.. aku pun first time makan Nasi Air ni masa open house rumah diaorang gak 4 tahun lepas..! 

Tuan rumah terselit sebelah aku tu ha

Ex-office mate, Saffuan. Gambar cilok dari FB depa.. he he

Habis mainan tuan rumah kena selongkarr.. ha ha

Kali ni guna SUP TULANG lagii.. kelassssssssssssss

6th Session
Ni trip terakhir....... Menu yang lagiiiiiiiii speciall...! Terjahan ke rumah  Zalie.
Menu Ruji Raya ~ Satay & Lemang ( beli la tuhh)
MENU SPECIAL ~ SOBA & Macaroni Cheesse...!!!!
Pencuci mulut  ~ Cocktail & Puding


Abang mesti terjah Menu Ruji dulu.. bila aku tanya tak try ke makan Soba.. 
jawabnya "Kita beraya kat Mesia dulu baru terbang gi Jepun!" he he. 
Tapi habis gak semangkuk soba tu En Hubby makan sorang..! hu hu


ZooOoOOoommm skett...!! Ahaaaa.. ni lah rupa SOBA..! Sejenis sajian Jepun
Aku makan 3 mangkuk sorang..! ha ha. 
Memang besttt giller la Zalie..!!! Lain kali bleh request lagi! Ha ha ha

Ni rombongan Cik Kiah ~ Zalie, Hada, Cik Noora, Ujen, Rusma & aku

Terima kasih tak terhingga atas semua jemputan Raya..!! Ada gak rumah yang di terjah tapi lansung lupa nak snap gambar so tak de entry kat sinih. Ada jugak yang jemput tapi tak dapat/sempat singgah..
 sorry sangat-sangatt..! Jangan serik jempuk, kalau ada kelapangan memang InsyaAllah sampai!

Anyway kepada yang selamat di terjah, OPEN TABLE korang tahun ni memang best-bestt..!! 
SAIKO@BEST GILLERR.!!! 

Terima kasih daun keladi di ucapkan kepada semuaa.. tahun depan jemput lagi!! HI HI HI

7 sweet comments:

zura@iwan said...

comeyyynye Dania pakai tdg baring dlm keta tu...hehe...

byk xtvt kan wktu beraya....yg penting jumpa kwn2 & snk saudara...

eelobor said...

hihihihi, dah nak masuk raya depabali

ambrynaa said...

Wahahha..walopun paksarela, mmg sonok kome dtg umah.

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura :
Susah betul nak suh Dania manten pakai tudung.. start main berpeluh je terus tudung hilang ntah ke mana hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Dah agak dahh ada yg 'kutuk' ngeh ngeh ngeh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zalie :
Aha ha ... kitaorg lagi sonokk! tak rugi me'maksa rela' ha ha. aku rasa macam nak paksa rela lagi aaa tahun depan.. HA HA HA

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

meriahnyerrrrrr..........
puas chatting ngan kengkawan sambil makan2 yerk izan...

suka tengok posing si dania ngan bot dia kat playground tu