Salam..
Ahaaa.. semalam Aku & Abang pagi-pagi lagi dah sampai kat Plaza Low Yat, KL.
Balik dengan Wireless Modem & Router baru... beserta Wireless internet camera.


Sebelum ni dah pasang web cam kat rumah... ni tambah satu lagi wireless kamera.....
Semuanya gara-gara kepercayaan kami yang tercalar kepada pembantu rumah.

Kita ni sebagai Manusia .. siapa-siapa pun,
kepercayaan tu adalah sesuatu yang tidak boleh di jual beli.
Sekali kita kehilangannya.. sampai mati pun belum tentu kita dapat tebus kembali.


Moralnya :
Peliharalah kepercayaan orang kepada kita.. kalau tak macam nilah jadinya *contoh*...
Lepas ni segala gerak-geri kami perati... tahu atau tidak, suka atau tidakk..
bukan lagi pilihan. Itulah padah bila kata-kata tidak lagi bermakna....
walaupun aku tahu semuanya berpunca dari
pengaruh dari pembantu lain yang dah jadi 'taiko' di sekitar taman perumahan.
Apapun kina hanya 'VIDEO' pembukti bicara...! Huh!

4 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

alemak..ape pembantu rumah tu dh buat kak izan?
baru je masa nk dkt raya aritu baca kak izan bawak pembantu rumah gi jalan2 shopping2 raya n beli brg kemas..ape pulak yg dia dah buat ni?
hemmm...mmg btul,skali kite terkena, jgn harap lepas ni bleh percaya lagi..

*∽ IZAN ∽* said...

RE Nad... tu laaa. Nanti Izan buat satu entry kenapa hu hu

umeboshi said...

sungguh2 dah tak bleh percaya kat your maid ek izan. takpe le, kena check, kena kumpul bukti yg soheh baru boleh "dakwa" dia. ganbatte izan!

*∽ IZAN ∽* said...

RE Cik Ume..
Tu la.. bukan nak dakwa sangatt tapi kena pantau selalu.. dah remind kalau dia buat apa2 yg tak sepatutnya hu hu.