Salam..
Ahaaa.. nak update skett small celebration of my bufday last week he he.

13 oct tu sampai -sampai rumah je tengok Danish & Dania dah siap berdandan dahh!  
Masuk-masuk tengok dah ada Kek atas mejaaa.. suprisee....!!!! he he
apa lagi terus jalan acara potong kek walaupun semua sessi ada je assistant yg sibuk volunteer 'nak tolong' hehe. Aku pun balik2 kerja tu tak sempat nak salin-salin dahh.. terjah je terusss ha ha


Tengok muka sapa paling excited nak tiup lilin?

 Masa ke sembur dengan party popper *apatah namanyer*, Dania dah start meraung..! ha ha.
Dia pulak lelebihh he he he

Kek bufday... bak kata Abang, dah tergolek tengah jalan hik hik. 
Tapi sedap tetap sedapp.. licinnn di makan! Terima kasih Abang.. susah2 jee.. huhu

OK.. ada small gift from Dania.. thank you sayanggg..!

 Ada small gift jugak dari Danish... walaupun kalau tengok tangan tu bukan dia nak bagi.. dia nak bukak'kan' teruss! ha ha ha


Ha ni dari Abangg.. *walaupun aku tau semuanya dari Abang hik hik!*
ma kaseh sayangg..!  Muaahhhhhhhhhhh...!!
Kamera pakai HP.. tripod pun tak de.. pepandai je laaa.. hik hik


 Okeh... Danish tolong amek kan satu pose.. tapi tengokk!
 tangan dia pun sibuk nak interframe dalam gambar tuh!! hu hu

Lepas maghrib malam tu keluar pergi Alamanda Putrajaya. Memula ada hati gak nak terjah Sushi King Bonanza RM2 tuh.. tapi tengok orang beratur sket punya panjangg.. terus masuk kedai lainn.

 Masuk Nando's... Sape suka makan sini..? 

 Daniaa.. sengeh 'lapar'..

 Ni sorang lagi sengeh 'lapar' jugakkk

Antara menu yang di order

Tu dia Dania hingga menjilat jari..!! Tapi nampaknya aku & Abang lebih gemarkan Kenny Rogers.
Nando's tu sos dia masam kann...?

Anyway lepas makan terus gi GSC.. memula plan nak ajak budak2 ni tengok MAGIKA since ada yang bagi testimoni positif untuk budak-budak. Aku plak, as BUFDAY Girl dapat satu tiket FREE. Tapi sampai kaunter tengok-tengok seat semua dah full booked! Seb baik la hari rabu pun tiket murah, RM6 dewasa. Last-last amek movie Sammy's Adventures.


Ok la citer dia... budak-budak pun response tengok babak-babak dalam citer tu.. cuma bila dah last2 Dania pun tak duk diamm... since kitaorang nye seat tepi tangga, Dania pun dah duk kat tangga tepi tu sambil makan pop corn he he

Then Hari Jumaat tu booking gak tiket utk tengok Magica. 
So Jumaat tu pergi lagi Alamanda tengok Magika.. dapat tiket FREE satuu... he he


Best gak citer dia. Kalau budak-budak sekolah rendah tengok lagi berkesan di hati kott.. kisah seorang budak yang di colek bunian gara-gara main kat luar waktu maghrib. Dalam alam bunian tu yang jumpa pelbagai watak dongeng Melayu.. Bawang putih bawang merah, Mahsuri, Awang kenit, nenek kebayan, Puteri Gunung Ledang.. Pak Pandir & Mak Andeh, BADang etcc.. So ada la babak-babak lucu dan sebagainya. Movie ni pulak movie musikal so banyak gak la scene berlagu..

Apapun.. terima kasih sekali lagi yang tak terhingga pada Abang, Danish & Daniaa... 
Seronok habiskan masa bersamaa.. 
Sayanggg semuaaaaaaaaa.............!!! Muaahhhhhhhhhh!!

14 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

hepi belated birthday sis! :)
bestnye celebrate sesame...lagi best tgk mkn nando's...terus termengidam,hehe.. :)

Ciklinn said...

wahhh meriah dengan hadiah.. hehhe..best gambar.. incik laki amik gmbr bersama puan isteri kat cermin tu hihihih

yatie chomeyl said...

woo bst2x bila naak2 dh pandai celebrate sama2 kita ;)

azura samsuddin said...

hepi belated besday izan.. beshnyer simple tp b'makna tu yg mahal...

☆ lieya latif ☆ said...

sweet.....ye laa walaupun tau sume hubby yg bagi, tapi yg penting anak2 join sekali...tu yg menambahkan sweetnyer ....auwwwwwwwww.....

aku suke pic laki ko bagi adiah tu.....kreatif n cun!~

zura@iwan said...

so sweet...anak2 surprisekan mama dier...bahkan papa diaorg yg buat kan...tp cukup bmkna...sonok ada anak2 ni..hehe

hepy belated besday Izan..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

bestnya dapat saprise dari suami dan anak2.. dorang pun sporting.. seronok kan

saya pun dah tengok magika. memagn best la.. yagn sammy tu tak sempat tengok lagi..

*∽ IZAN ∽* said...

RE Nad :
Tu laa.. Izan pun lamerrrrrrrrr tak makan kat Nando's tu. tu pun kebetulan kedai dia dkt yg sushi king yg kitaorg tak jadi terjah hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cik LIn :
Ahahaha.. itu la style org tak de camera man @ tripod. keh keh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Yatie :
Aha .. memang seronok.. tambah lagi semua dia nak 'tolong' celebrate kan! tak yah susah2 tiup lilin & buka hadiah dah mak nyaa haha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Azura :
Betul tu..! ingat pun dah cukup bagus dahh.. syukrannnn

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
Ahahahaa.. kreatif bila tak cukop gadjet! ha ha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura :
tu laa.. budak2 tu dapat terima kenyataan tu bufday maknya pun dah untung.. kalau tak berebut kek@ hadiah la jawabnyaa kui kui kui

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi :
Tu laaa.. Danish & papanya siap tembak dgn partt popper tuh! Adik nya plak yg meraung terkejutt hik hik

Izan pun first time tengok Musical mcm magika tuh.. tapi memang menghiburkan! berbaloi tengok