Assalamualaikum...

Hari-hari terakhir sebelum 'meletops' memang agak busy dan memenatkan 
dok menyettlekan beberapa perkara sebelum cuti bersalin.
Antaranya menghadiri 
Reading Technique Parents Seminar
yang di anjurkan oleh 

ALhamdulillahh.. di beri kesempatan untuk join seminar ni.
Dah la terlepas nak register under Tadika Dania,
nasib baik ada kawan baik satu termpat kerja yang berenti kerja
jadi Pengetua salah satu branch TLC ni maka
dapat lah aku menyelit under tadika kawanku itew uhuhuh.
Untuk pengetahuan, sekarang dah ada 130 branch tadika yang menggunakan
program TLC di seluruh negara. Hatta kawan aku pun ada 2 orang
yang menceburi bidang ini sebagai Enterprenure@ pengetua.


Acara ni berlansung pada 3 March, Ahad yg lepas. Start pukul 2:30 petang 
bertempat di UPNM Sg Besi.
Sebenarnya dari pagi pun dah busy berulang ke sana ke marii..
nasib baik sempat jugak attend seminar ni.



Para Ibu Bapa yg berdaftar sebelum mula sessi seminar.


Dewan di mana seminar berlansung.


Ini dia 'pensyarah' pada sessi tersebut.


Antara yang dihuraikan teknik membaca secara sistem 'Phonics'.
Antara para guru yang membuat sessi demo


Ibu bapa turun di panggil untuk 'feel' bagaimana anak2 di ajar di sekolah.



Itu dia siap terbang2 lagi hihihi


Ibu bapa yg sporting beraksi di atas pentas.


Akhirnya dapat mengabungkan satu perkataan...


Kaedah mengajar menggunakan Kalendar. Wahh.. yang ini menarik. Aku pun dah stanby kalendar nak buat
jugak utk reading practise Dania kat ruma uhuhuh.


Antara audience yang memenuhi dewan seminar. Waktu ni  tgh sessi testimoni 
oleh salah seorang pelajar dari program TLC.

Seminar berlangsung selamat hampir 3 jam. Alhamdulillah..
dapat input yang sangat bagus dan lebih paham konsep pengajaran 
yang di terapkan dalam program TLC ni.

Sebelum  ke Seminar ni sempat lagi attend 
Wedding Cikgu Tadika Dania
Habis attend wedding tu hantar Danish & Dania balik rumah plak 
baru berkejar ke Seminar uhuhuhu.


Dania dengan guru kesayangan. 
Selamat penganti baru Teacher, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...aminnn


Hari Sabtu tu plak sempat lagi jejak Warehouse Sales My Dear.
Memborong barangan bayi dan kanak2.
Sempat borong 
1. Tricycle untuk Dhiya ~ masuk ni dah yang ke-3 dahh  beli isk isk isk
2. Tolo Car ~ Untuk Dhiya & Sepupunya Zara. 
Ni pun dah berapa kali beli gara 2 kat umah tak de store besar 
nak simpan. Letak kat luar lama2 buruk panas berujan dan akhirnya ke tong sampah uhuhuhu.
3. Walker ~ Untuk anak sedara, Firzana yang dah nak masuk 4 bulan
4. Stroller ~ Untuk Baby. Ni pun dah masuk buggy/stoller yg ke-5 atas reason yg sama.
Store simpanan yg terhad dan buruk sebelum dapat di turunkan pada adik2 yg lain uuhuhu.



Dhiya excited dapat beskal tolak baruu



Okeh dah siap pasang. Lepas ni petang2 bleh jalan2 kat luar okehh

Petang nya sempat keluar cari Almari baju Dania plakk...
sebelum ni almari baju derang buh dalam bilik Bibik kira Bibik yg uruskan..
Tapi Danish & Dania pun dah makin besar.. koleksi dah  bertambah 
tak muat dah almari sedia ada.. terpaksa gak top up lagi satu dan 
buh kat dalam bilik derang sendiri uhuhuh.


 Okeh... tu antara beberapa perkara lagi yang dapat di selesaikan minggu ni, Alhamdulillah.
Owh ya... weekend ni plak plan nak cari bahan bacaan untuk Dania seperti 
yang di senaraikan masa Seminar Reading Technique ari tu. 

Wah... dah 38 minggu ++ ni.. baby belum nak keluar ek.
Mama & Papa dah tak sabar dah ni tauuu...
Teringat masa Dhiya, sehari sebelum bersalin @ 39 weeks ++ sempat lagi attend
Orientasi Pelajar Tahun 1 kat sekolah Danish.
esoknya terus bersalin hihihi

2 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Cantek beskal dhiya..

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad : Masih baru mmg berserii... esok dah berjemur dah luntur kale tengok pun tak selera gaknya kikiki