Just untuk recap balik.. tricycle pink ni ialah bufday present Dania setahun lepas... cam biasa
kalau beli barang tu kalau boleh biarlah boleh pakai 2-3 tahunnn... kalau bleh pakai sampai 5 lagiiii baguss... baru la berbaloii..
Nak jadi cerita, last month di satu petang yang hening cam biasalahhh petang2 bawak Dania jenjalan ambik angin.. sorong naik tricycle sampai taman permainan dekat ngan umah. Tak lama sampai taman, Abang pun sampai dengan Danish naik motor! Wahhh.. mana bleh jadi 2 beranak je naik motor terus la aku ngan Dania pun join sekali Abang & Danish ronda2 naik motor and tricycle Dania terus la tinggal je kat taman tu sbb taman tu pun dah kat luar area rumah kitaorang.. so dengan senang hatinya merayaula berempat naik motor tuhhh...
ronda punya ronda punya ronda... hari pun dah makin gelapp.. dah nak maghrib terus la pusing balik rumah..

Keesokan petang harinya.. balik kerja.. tetiba bibik bertanya
Bibik : Tuann.. basikal Dania dimana ya? Kok ngak ada *slang endon*
Abang - Terusla teringat yang petang semalam tu tak ambik pun tricycle Dania bawak balik rumah!
Apalagi, petang tu tgh aku drive on the way balik umah dapat la call dari Abang
Abang : Dania.. cakap ngan mama nak mintak basikal baru.. ha ha*sambil sua HP kat Dania tergelak2* Aku pun terus teringat kat beskal semalam tapi tak cayalah kalau beskal tu bleh hilang keee..
Sesampaii rumah memang sah beskal tu tak ada!! Pusing kat taman pun tak ada! Pusing kat kawasan kejiranan pun tak dek! Esok paginya aku ronda taman permainan pun tak ada gak! Puas la tanya kat tukang sapu kat situ pun dia kata tak nampak jugakkk.. sah la tricycle Dania dah kena curi! UuuuUuWaaaAaAaA!!!!! Tak ku sangka ada gak penyangak beskal kat kawasan taman perumahan aku nihh!!! Tidaaakkkk!!

So moral of the story : Pagi ni pergi cari hadiah baby sepupu Abang yang mengandung kembar. So Abang & sibling tong2 la belikan stoller utk baby twin *besttnyerrr!!!*. Since Dania pun ikut sekali kitaorg gi cari makanya dengan Dania sekali la dapat presentttt.. NEW TRICYCLE..!! Of course la ditanggung beres oleh aku sbb aku sbb aku la yg bertanggung jawab atas kehilangan beskal tu.. uwaaaaa!!! Memang sungguh kurang hasammmm si penyangak beskal Dania nih. Dengan new tricycle nih aku rasa ada dah 10 beskal/kenderaan bebudak kat umah aku nih yg tak semuanya kitaorg beli pun... ada yg uncle/auntie DA yg kasik.. termasuklah yg kena rembat orang, yg dah rupa cam beskal & dah dibuang dan jugak yg aku belikan nak kasi anak orang tapi yg akhirnya jadi reta anak2 ku sendiri huhuhuh!
Cam biasa.. abangnyer pun tumpang sekaki excitedd
Anyway, yang bestnya setiap pembelian dapat lucky draw form. Kebetulan lepas bayar tu dlm 10 minit ada cabutan lucky draw so tunggu jelah terus. Alhamdulillahh.. nama aku naik gak lepas cabutan ke-6! Hadiah plak pilih nombor sendirii.. aku cabut dapat no 10! Hadiahnya...? Plastic pool & Ball!!! Ok la tuu.. kiranya dah settle la hadiah bufday Dania utk 2nd year bulan 9 ni ! Ha ha ha! opsss! Aci tak?
* Dania & hadiah lucky draw @ pre-bufday present! ha ha

8 sweet comments:

*** said...

Wah...kali nih kaler biru plak....

Ha Zan...lepas nih...park aper2 pun kena kunci....agaknyer kat taman permainan pun kena pasang sign 'Park at your own risk'...dunia..dunia..

☆ lieya latif ☆ said...

ish ish hilang ke....sape laa yg kejam mencuri tu...yela cantik kan tricycle tu, sah2 dah ade mate2 yg tgk nak rembat tu....

yg biru ni pun cantik gak.....menyerlah kalernye....

seronok tgk due badek bergolek2 dlm ball yg byk2 tu....

umeboshi said...

izan,
berani ek korang dok tinggal je beskal tu kat taman gitu je? ish ish...org nak curi ni, tak kira tempat, tau! tokoro de, suka tgk dak 2 org tu dok baring dlm pool plastik tu. kekekke..

As said...

cantik.. cantik... xpe nak buat camno.. dah suka.. hehehe..terbang RM pun xpe... layan jer.... cantik caler biru dia....
amboi sakan 2 badek tuh duk dlm pool yg penuh bola tuh...

IZAN said...

Re Aleyn :
Weei.. apsal konyer nama jadi *** nih? Tu la.. beskal buruk pun nak curikk.. tok pahe kawe

To Lieya :
Ntah laa.. ade org kater nampak tukang sapu masukkan dlm parit (parit besar.. nyorokkan kot).. iskk iskk iskk

To Ume;
Tu la pasall.. petang tu ramai orang kat taman tuh.. lagi pun dah selalu datang kannn rasa cam sebelah rumah je tak sangka leh hilang gakkkk uhuk!

To As,
tulahh siannn tengok Dania cam tercari2 je tricyce di nak jalan petanggg2.. mata ku pejamkan mata dan zass lagi satu uhuk!

fiziskandarz said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ilang 1 basikal terus dapat 1 basikal + pool!!! wahhh syok nyer syok nyer :D

ibu 2AZ said...

alahai siannye tricycle dania hilang ye..tp dpt yg baru pun cantik gak kan..sure epi dania tuh ye..hehehe

p/s: i tukar link blog ye..(http://inaibu2az.blogspot.com)

IZAN said...

Re zaki..
diaorang memang la syokkk.. maknyer le yg terkilan ngan penyangak tuhh huhuh

Re Ina..
Pindah rumah lagii..? hehehe
oh ok. Patutla tak receive update.. nanti kiter singgah yekkk