Assalamualaikumm....

Ahaa.. sedar tak sedar dah masuk hari ke-10 diriku berpantang.
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Delisha pun dah masuk hari ke 10 jugakk..
Hari ke 10 macam biasa Nurse Desa akan datang ke rumah utk cek keadaan Ibu & Bayi.
Ni lawatan ke-5 Nurse Desa.
Hari ke-10 biasanya akan buat timbangan berat badan bayi...
Cek Ibu, tekanan darah, cek keadaan rahim dah kecut ke belum..
dan juga cek luka jahitan sekiranya perlu.


Delisha hari ke -8. Sian dia.. cuaca panas.. awal2 lagi dah kena ruam uhuhuhu.
Cuaca pun panas hujan tak menentukan sekarangg nihh.. hiskkk


Delisha hari ke 10. Kemain lenaa.. tidurrrrrrrrrr je kerjaaa. Sedia dibogelkan untuk di timbang hihihi.


Itu dia penimbang 'manual & mobile' yg di bawa oleh staff nurse.
Ok berat Delisha dah naik dari 3.4Kg ke 3.6 Kg hari ke-10.


Kakak Dania yg suka membelek baby baruu


Kakak Dhiya yang  dah pandai cium baby... Muuahhhhhhhhhhhhhhhh katanya gitewww!


Kakak2 Delisha sentiasa meneman di sisi..


Abang Danish pun sibuk jugak menelek baby Delisha


Dhiya yang malu-malu kucing tapi berminat nak ngorat Staff Nurse  sebab terpegun2
 dengan 'peralatan2' yg di bawa hihihi.

Anyway Delisha masih dalam rawatan jaundice. Biasalah anak2 ku kalau tak kena jaundice memang tak sah kan. Nanti ku buat entry khas Delisha vs Jaundice nyer ..

Hingga bertemu lagii.. daaaaaaaaa...!



5 sweet comments:

JaSSNaNi said...

bestnye... seronok berpantang ni.. bukan senang leh berpantang bagai puteri ni.. kannn.. kita baru lepas je.. baby dah nak masuk 3 bulan.. :D

DiilaNordin said...

gambar kena timbang tu tak sempat nk amik dulu. hehehe

tomeynya baby gurl.

Nad MamaZN said...

Akak sewa katil lampu biru tu jugak ke kali ni?

Cho Zila said...

dahpun selamat 10 harikan rasa cepatjer.. babypun comeljer.. good girlni...

Aleyn said...

Cepatnyer...dah 10 ari.?? InsyaAllah aku dtg lps aku dah resign nnt ek...skrg masa sgt x mengizinkan....x sbr nak cium bau baby....