Assalamualaikum...

Alhamdulillah...alhamdulillah...syukur ke hadrat Ilahi kerana berkat kasih sayangNya,
tanggal 18hb Mar 2013, Mama selamat melahirkan seorang lagi puteri untuk 
melengkapkan keluarga kami.

Syukur tidak terhingga, berkat doa yang tidak putus2, terutamanya Suami,keluarga dan teman2 tersayang, di permudahkan urusan kelahiran kali ini. Process induce yg di jadualkan hari Isnin lepas kansel kerana tiba d Hospital AzZahra pagi tu Mama dah buka 4 cm... Alhamdulillah.

Tepat 1:19 tengahari akhirnya puteri yang kami berikan nama DELISHA ADLIENA lahir ke dunia
dengan selamat secara normal dengan berat 3.4 Kg. Sama berat dgn kakak Dania :-)


Semalam both Mama and baby dah pun discharge dah proses berpantang sudah pun bermula di rumah kami di Puchong.Kali ni Mama berpantang sendiri dengan bantuan Papa n Bibik. Nenek masih dalam tempoh edah setelah pemergian arwah Atuk awal tahun hari tu jadi Nenek stay kat kampung je.

Itu saja coretan kali ini. InsyaAllah nanti ada masa Mama kongsikan
 pengalaman bersalinkan Delisha dengan lebih detail ya.



Terima kasih sekali lagi atas doa kawan2 semua...sayang uollss...muahhhh!!!

14 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Comellllnyaaaaa...!!!!!!!
Tahniah kak!
Nama baby pun sedap
Nak pggl apa ni?
Delisha? Delicious? Hehe
Selamat berpantang, kakak! :)

*∽ IZAN ∽* said...

Thanks Nad! Alhamdulilah dah selamat...lega hehe. Sekarang berjuang utk berpantang plak.
Biasa panggil nama penuh... suka ati la Nad nak panggil apa hehehe

*∽ IZAN ∽* said...
This comment has been removed by the author.
YuS said...

Tahniah ....selamat berpantang

akish ali said...

homeyy angat nihhh...gerammm tgk..congrets kak!

ayu zarina said...

alhamdulillah...
tahniah izan..
comel baby..
nama pun sedap..

selamat berpantang

lieyalatif said...

sedap gile name baby!!! aku sukeee!!!

3.4 kooo...tu le penangan omaknye mencekik macam2 heeheh tapi takpe, aku suke, senang nak pegang kan....

delisha tunggu aunty datang buat lawatan yeak heheeheheheh......jgn notty2 time mama pantang tauuu...kasi mama rehat sikit heehehehe

'Atiqah said...

Salam there.Tahniah dah selamat bersalin.sedap nama baby =)
semoga membesar sihat jadi penyejuk mata kedua papa dan mama nya.ameen
p/s; selamat berpantang mama little Ds! =)

ambrynaa said...

Izan.. Congrats!! Comel & tembam & nama meletop! !
Selamat berpantang yer Izan.

Cho Zila said...

tahniah izan... sedap namanya.. moga dipermudahkan hari berpantang Izan yerk...
comel anak ni...

azura samsuddin said...

Alhamdulillah, tahniah izan, happy breastfeeding :)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Thanks Yus. Alhamdulillahhh ;)

*∽ IZAN ∽* said...

RE Akish & Ayu : Thanks Alhamdulillah.... hilang segala perit & sakit bila baby dah selamat lahirr. Syukur sesangattt

DiilaNordin said...

tahniah kak izan~

suka nama delisha, ala dah discharge. baru nmpk entry ni.

kalau tak leh melawat kat AzZahra~