Assalamualaikum...

Alhamdulillahh... 28hb Februari yang lepas genap usia perkahwinan kami yang ke 9 tahun.
Semoga perkahwinan ini terus di limpahkan dengan rahmat dan kebahagiaan... aminnnnn.

So since kali ni aku dah tinggal tunggu hari je, segala agenda percutian telah di postponekan.
So pergi makan2 layan perut dan tekak je lah anak beranak.
Destinasi 'makan-makan' yang di pilih kali ini ialah 
Restoran Laman Grill, Steak @ Bar-B-Que yang di miliki oleh
Chef Zubir Masterchef. Terletak di Seksyen 13, Shah Alam.

So sehari sebelum pergi tu dah buat reservation siap-siap. Mula-mula ingatkan 
nak gi Tony Romas tapi ada member yg 
sarankan utk cuba makan kat sini.. so apa lagi terus terjahh!


Kira-kira pukul 2 petang kitaorang sampai. Sampai2 hari ni tengok Chef Zubir tak beruniform 'Chef'.
Kitaorang masuk tu Wife Chef Zubir dengan senyum ramah tolong buka kan pintu since kiraorang masuk
dekat pintu yg dekat ngan dapur tu. Nampak macam Chef Zubir & Wife tengah agak sibuk jugak tuu..
Tak lama tu derang beredar dan member aku citer pada hari yg sama terserempak ngan Chef Zubir kat Giant 13 uhuhuhuhu.


Dah reserve meja tapi masuk2 Danish yg pilih seat ni sebab ada kipas besar kat belakang tu uhuhuh.
Aku pun ok je ngan location seat sebab leh sekodeng para Chef yg sedang menyediakan tempahan menu dari cermin lutsinar tu kannn


Ini Kaunter  dalan restoran tuh.


Okeh... buku Menu sudah pun di atas meja.. jom belek Menu apa yang ada...







Setelah buat order 4 main dish untuk kami anak beranak...
tak lama Order Air pun sampaii... nyummm!!

Order Watermelon & Strawberry Fresh Juice, Strawberry Milkshake & Manggo juice.


Dhiya sampai2 tengah lena.. memang nak kasi Mama & Papa makan dengan aman ehh hihihihi. 
Bibik hari ni dikasi 'rehat' kat rumah uhuhh


Okeh tak lama tunggu, Menu yang di order pun sampaiii

Menu Abang :
Meat Lover's Combo Platter RM65.50

recommended for 1 - 2 person sharing
Spiced lamb kebab, bbq chicken wings, lamb ragout, beef lasagne, grilled beef fillet, 
chicken-mushroom cheese sausage, creamy mashed potatoes and chef’s sauce


Macam2 ada dalam menu ni... antaranya Onion Ring, Beef stew, Lasagna... nyummm
Ada 9 potion menu & rasa yang berbeza.. walau pun kecik2 tapi
memang makan sorang kompem leh terbaring kekenyangan uhuhuh.


Menu Danish : 
Fruitt di mare con Aglio e Olio RM21.50

Tiger prawns, Chilean blue mussels, squids and Manila clams with fresh mushrooms, garlic, 

chilli padi and fresh basil in extra virgin olive oil

Sedap spagheti dia.. secukup rasa...!


Menu Dania : 
Fish & Chip. 
Fish fillet dia sedap & rasa fresh. Tepung dia cruncy + white sauce dia pun sedapp !
Sebenarnya Fish fillet tu ada 3 pcs tapi dah kena pau awal2 ngan Danish satu uhuhuh


Dan ... Menu Aku : 
The Laman Surf & Turf  RM79.50

It's combination of air flown half Boston Lobster and Australian Beef Tenderloin with Baked Potato
 laced  with Oxtail Ragout and Wilted Vegetable


Danish & Dania dapat2 air sempat lagi 'cheers'... hamboiiii!!!


Okeh.. hidangan sudah tersedia.. jemput makan...!!


Sempat lagi posinggg..


Ahaaa.. zoom lagi udang Lobster ku...!! wallaaa.. memang terbaekkkk



Ini isi Lobster yang aku dah cungkil keluarkan.. Memang juicy.. rasa 'manis' udang dan bahan perapan.
Memang terBAEK!!! Tapi steak dia sou sou laa bagi aku.


Ahaa... ada lagi shot dari staff restoran. Derang memang sangat peramahh.. hihihih


Okeh... pinggan dah licin... 
last sekali order desert TIRAMISU.. niat di hati nak amek eskremm tapi masing2 dah kekenyangan dan 
aku pun Doktor dah pesan jangan makan manis2 dah ... hari ni pejam mata je lah telan 
semua yg dah TERorder hihihihi

Tiramisu RM 12.50


Desert sampai baru la Dhiya terjaga dari tidurr.....
muka budak baru bangun tidurr.. terus di suap Tiramisu huhuhuhu


Dhiya sempat makan Onion Ring & Tiramisu jek hehehe


Okeh.. perut sudah kenyang... semua senanggg hati. Overall puas hati makan kat sini.
Yang penting yakin status makanannya  HALAL . 

   
Kepada yang berminat boleh berkunjung ke sini seperti alamat yg tertera di bawahh :-


Di buka setiap hari  : 11 pagi ~ 11 malam.

Untuk pertanyaan dan tempahan  :

G33, Block 5, Laman Seri Business Park, 
Persiaran Sukan, Seksyen 13 Shah Alam
Tel: 03-5523 7386


15 sweet comments:

:: Mrs.Eady :: said...

awesome!!nak pegi la :)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mrs Eady : Pergi jangan tak pergii.. memang sangat Ohsemmm!!!

akish ali said...

hepi belated annivesary sis...

dan dan...menu tuhh.....wawwwiiii.....sedappnye!@

*∽ IZAN ∽* said...

Re Akish : Alhamdulilllahh... terima kasih Dik!!

Cho Zila said...

harga boleh tahan gak yerk.. tapi kalau berbaloi ngan rasa bolehler datang lagikan..
tahniah utk anniversarry yang ke 9.. moga ikatan kasih sayang yang tersimpul bertambah kuat simpulannyer... berbahagia lah hendaknyer hingga akhirnya...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cho Zilla : Terima kasih atas ingatan dan doa kak..! Aminnnnnnnnnn

p/s: sekali sekala bleh la 'pejam mata' makan kat sini hehehe

Nad MamaZN said...

Nmpk menarik :)
Kalu sedap sekali sekala celebrate hari istimewa apa salahnya kan ;)

ieda immi said...

wow ! cantik restoran dia nie ;)
kemasssssssssss aje

lieyalatif said...

alhamdulillah....ulang tahun ke 9 dah nak masuk 4 pun hah cahaya mata ko....moga2 terus murah rezeki yeak izan....

wahhhh sedap kooo...terliur aku tgk...org pun tak ramai kan...dpt mkn ngan aman...harge not bad tu...tapi tgk dari portion menu aku puas hati la.....

nanti kalo ade mase, leh le singgah situ...aku mmg suke western2 nieh....

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad : tu la sekali sekali tukar angin & selera memang bestt

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ieda Mimi : Ha ahh.. cozy je restoran dia.. cornet lot, tepi tu ada pokok2 bamboo kann.. mmg redup je. Kalau petang2 or malam mmg best la lepak kat table luarr

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya : Alhamdulillahh... thanks Lieya. SYukur.... moga2 selamat mencukupkan quota di umur 35 ni uhuhuhuh. Lepas ni tunggu Dayyan plak dapat 'adik' okeh! hihihhihihi

Jun Cupcakekasih said...

seronok baca food review you....

Funny2046 said...

My self also like the food in Laman Grill too.

Funny2046 said...

Please feel free see my comment for Laman Grill on their food at http://malaysiafood.org/laman-grill/ Thanks