Assalamualaikum...

Pagi ni pergi follow up check up baby kat Az Zahra Bangi. Ingatkan dah tak jumpa Doktor utk check up lagi hari ni dah sebab ikut history kelahiran anak2 dara Mama semua dah keluar by 39w3days ni huhu.

Sampai pagi ni memang langsung tak ada tanda2 lagi. Berat Mama turun sket ke 71.5 kg compare ngan 71.8kg masa check up lepas. Air ketuban pun makin kurang dari 21 ke 17.9...
cumanya yang bertambah berat baby dari 3.4kg@37 weeks ke 3.9kg@39 weeks uhuhuhu! Tapi Doc cakap sebab air ketuban banyak kan so mungkin berat sebenar dalam 3.6kg.

Jadi disebabkan berat baby pun dah mencanak... tetiba Doktor tanya.. so camne ..? Nak induce terus hari ni pun boleh kalau tak nak baby makin besar.

Aku... hahh??? Hari ni Doktor ? Er bila saya kena decide n bagi jawapan ni? Erkk.. sekarang tak boleh nak fikir! Ahahaha... panic jap Mak cik!

Last2 Doktor kata kalau tak hari ni by cukup 40 weeks@ 20th Mar mmg kena induce terus. Tak boleh tunggu lagi sbb risiko baby besar uhuhuu

Penyudahnya kitaorang decide utk induce 18hb Mar, Isnin ni. Apapun ada sehari lagi. Harap2 baby bagi petanda esok ye sayanggg....

2 sweet comments:

munmun Omar said...

mintak2 selamat amin....^^

*∽ IZAN ∽* said...

re munmun Omar : Aminnnnnnn.... mmg nervous abes kali ni huhu