Assalamualaikum....

Hari ni genap 39 Minggu baby dalam perut Mama.
Hari ni pulak tarikh sungguh la cantek... 13.3.13
Baby tak nak ke keluar hari ni...? Walaupun due ada 7 hari lagi, 20 Mar 2013 (Rabu depan).
 Mama & Papa, Abang & Kakak2 dah tak sabar nak jumpa Baby ni hehehe 

For rekod, 
Danish Overdue 7 hari,
Dania awal 5 hari,
Dhiya awal 4 hari...
Baby....? Anytime from now.... tik tok tikk tokkk....nervous ~!



Gambar2 yg di snap masa berkunjung ke 
Taman Tasik Cyberjaya Ahad lepas... 
Berat Mama dah statik kat 71.5 Kg... dah dekat dah nii


Barang-barang baby dah siap siaga dalam keta ni termasuk la bag keperluan Mama.
Kalau nak tengok cek list persiapan barang2 Baby & Mama untuk penginapan 
2D1N di hospital boleh KLIK SINI.


Aha... nampak dah 'kod kaler' baby ? ehehehehehe

So dihujung2 menunggu saat kelahiran ni dah banyak kena study balik
teknik2 bersalin walaupun apa yg berlaku nanti mungkin tidak seperti yang diharapkan 
tapi at least utk sedikit persiapan mental & fizikal.

Selalunya Mama akan refer balik sisipan dari Majalah Pa&Ma keluaran April 2005 ni.
Kira memang dari Zaman Danish lahir dulu, dah 8 tahun la simpan majalah ni dan akan 
dibelek semula setiap kali menunggu kelahiran adik-adiknya hihi.



Dan sangat bagus kalau faham proses yang berlaku ketika detik kelahiran nanti.
Boleh tonton Video dari BabyCenter ni :-


Tinggal 7 hari je lagi sebelum due ..



Di kesempatan ini, sekali lagi Izan ingin mengambil kesempatan 
menyusun jari memohon kemaafan sekiranya sepanjang 
Izan berblogging ni ada kata2 yg menyinggung mana2 pihak.
Semuanya hanyalah nukilan peribadi tuan tanah semata-mata.

Mohon doakan semoga proses kelahiran kali ini 
juga akan berjalan dengan lancar dan selamat...
mudah-mudahann dipermudahkan segalanya... aminnnnnnnn



8 sweet comments:

mama tisya said...

smoga smua dipermudahkan..ada sorg kwn blog dh bersalin pg td..mmg die nk date 13.3.13

*∽ IZAN ∽* said...

re Mama Tisya .. ye kerr...? waaa jelessnyerrr. Dia natural birth ke induce tu yg leh pilih tarikhhhh... best besttt!!!

Baby Izan langsung tak tunjuk tanda2 mau keluar lagi uhuhuhuhu. Tak puas lagi duk dalam perut Mamanya kot hehehe

Cho Zila said...

berdebar gak yerk izan.. moga dipermudahkan segalanya untuk izan.... nanti akak rindu entry izan esp bab makan2 jg rindu komen2 izan gak..

YuS said...

chaiyok kak izan....baby kak izan mesti gebu ...yus tgk perut kak izan mcm preggy baby kembar pulak...heheh jgn mare ye...nanti da deliver jgn lupe bagitau ye

*∽ IZAN ∽* said...

Re K.Cho Zila : Amin kak mudah mudahannnnnn.. InsyaAllah kalo rajin akan update jugakkk blog hihihii *niat tak mudah ngeeeee*

*∽ IZAN ∽* said...

Re Yus : Yuss.. bukan awak je cakap macam tuuu... diri sendiri pun ngeri tu yg doa2 baby keluar awal sket kali ni > 38 weeks ++.. tapi sedar tak sedar masuk jugak ke 39 minggu uhuhuhu

Aleyn said...

Selamat semuanyer insyaAllah...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn : Aminnnnn InsyaAllahhh......