Assalamualaikum...

Ahaa... sessi persekolahan 2012 dah pun menjejak ke minggu ke-3.
Walaupun aku tak dapat hantar Danish & Dania ke sekolah pada hari pertama
persekolahan.. sekurang2nya utk 2 bulan ni aku boleh monitor diaorang 
pergi dan balik sekolah kat umah uuhuhuh *ayat pujuk hati*.

Anyway, mujur lah sehari sebelum bersalin, aku sempat pergi Orientation Day
kat sekolah Danish 27 Dec ari tuh.. uhuhuhu. Gagah lagi tu nak menapakkk.. 
so dapat la jugak tengok persekitaran sekolah baru Danish.


Danish dengan semangat berkobar2 pakai baju sekolah


Berdebar-debar ke Danish..? hehe


Tempat assembly. Penuh dengan murid Darjah 1 dan para ibu bapa
seawal jam 8 pagi.


Ahaaa.. tu dia Danish. Melerettt senyummmmmmnyerrr..!


Untuk orientation ni murid-murid di bahagikan kepada 8 kelas.
Kelas sementara untuk penilaian ujian diagnostik sebelum dapat permanent class.


Danish dengan semangat berkobar-kobar


Murid-murid mula naik ke kelas masing-masing

 
 Danish dapat kelas 1 Baiduri. Kelas paling depan..
dalam kelas pun duduk palingggg depann..!! depan ciktu tu haaaa


Ujian Diagnostik sedang berjalan. Danish & kawan2 sedang menjawab
dengan tekunn...


Selesai Ujian, semua beratur untuk waktu rehat di kantin


Masa untuk ibu bapa train anak beli makanan


Sambail beratur Danish sempat lagi landing kat peyutt mamanya...

Sempat kiss & dok sembang ngan Baby.

Selesai waktu rehat, murid-murid naik semula ke kelas dan sessi 
site tour berlansung. Murid-murid di bawa oleh guru kelas masing2 
ronda tempat2 penting kat sekolah ~ kantin, surau, bilik disiplin,
padang sekolah, toilet etc. Sementara tunggu result ujian 
diagnostik utk penentuan kelas keluar.


Buku-buku teks dah di susun mengikut kelas baru nanti. 
Bersedia untuk di collect oleh ibu bapa.


Result dah keluar..! Ibu bapa duk kerumun tengok kelas baru anak 
masing2. Macam tunggu result peksa besar plak rasa... kekekekek


Alhamdulillahh... Danish tersenarai untuk duk kelas depan jugak.
Kiranya manten duk kelas 1 Baiduri tadi. So Papa terus gi collect
buku teks ikut kelas baru.


Ada sempoa dalam silibus jugakkk


Dania yang pada mulanya berhasrat nak pau belon 'Angry Bird' kat tepi tuu...
Mama kata membazirr...!! Nanti sampai rumah anginnya dah keluar dah tak boleh main dah.
Lebih baik Dania gi cari bukuuuuuuu.... tu tengah pilih buku la tuhhh

Last-lastnya yang di pilih nya puzzle The Smurf. Suka hati lah Dania..
at least lebih baik dari belon tu huhu.


Mama yang menanti hariii... *tak sangka esoknya bersalin uhuhu*


Danish dan sessi report mereport


Dah selesai agenda hari ni... pukul 1 tengahari jugak baru settle semua.
Taklimat - Ujian Diagnostik - beli buku & Collect buku teks

Selamat melangkah ke alam baru Danish.
Study smart Okeh.. Ilmu itu penyuluh hidup.
Semoga terus mengekalkan kecemerlangan ..! Aminnnnn

5 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

alhamdulillah...
sempat jugak kak izan pi orientasi danish tu, hehe
tgk2 esok dah bersalin!! :)

danish pun nampak sgt ok kat skolah baru ek..suke la tgk die gitu..

best jugak tgk skolah ni
nampak teratur jek..
buku teks dah siap susun
ada ujian tentukan kelas
nmpk sistematik la..
skolah mana ni kak?

dhiya pe kabo?
nak tgk muke terbaru! :)

eelobor said...

lagi 3 tahun lak giliran i

ezan said...

Nasib baik sempat g orentasi.... seronokkan anak dah masuk darjah 1... rase cepat je mase berlalu...dah sekolah dah anak kan...1 lagi 2 thn nak antar my 1st son masuk darjah 1...xtau la mcm mane.. manje semcm yg sorg ni...

fiziskandarz said...

aawwwww dah sekolah :) best la kak izan take all these pictures. syok nanti tgk2 balik 10 years down the road :)

Aleyn said...

Bagus nampak sekolahnyer ..teratur.....

Tengok entry ko ni teringat entry Aina masuk darjah satu last year....rasa cam semalam jer..uhuhu...cepatnyer masa berlalu...