Assalamualaikum...

Aha hari ni nak share citer pasal DRIVE THRU COCONUT SHAKE 
yang kini sudah berada di Bukit Puchong 2..! Berdekatan dengan Tesco Extra 
yang baru di buka.

Dah 2 kali aku cuba singgah tapi sampai dah maghrib dah tutup dah kedainya. Makanya
awal minggu hari tu kebetulan Abang half day sbb nak settle Fomema Bibik makanya
aku mintak Abang pick up aku awal kat ofis. kul 5:30pm Abang dah sampai kat Lobby 
dan terus amek Dania menuju ke Drive Thru Coconut Shake! hihihi


Alhamdulillahh... sampai2 masih ada lagi. Kemain mesra & peramah tukang kedaii.. aku dok snap2 gambarrr
siap tokey kata meh amek gambar tokey sekali hihihihi. Caya la derang sporting abes.
Aku pun cakap "Ni la promote tanpa bayaran Cik" 
Cik tu kata "Alhamdulilllahh.. moga murahlah rezeki adik yaaa..." 
"AMinnnnnnnnn" begitulah antara perbualan aku ngan tokey kedai.
Siap sembang dah 2 kali aku datang tutup.. takut tak sempat merasa sebelum meletop
karang parahhh laaaa baby ngences hihihi 


Ok... Coconut Shake kat sini pun style Ice Blended berbeza dgn 
Coconut Shake Taman Warisan Putrajaya, memang pure air kelapa + aiskrim je.
So kat sini rega seperti di bawah
Coconut Shake Biasa = RM 2.50 
(Dah ada aiskrim blended sekali)

Coconut Shake Special = RM 3.00 
( Aiskrim/ oreo/ choco rice) 
(*Tambah 50 sen setiap satu*


 Ini dia rupa Coconut Shake dah ready menerima tempahan. Ni kira Coconut Shake biasa lah.


Ni rupa Coconut Shake special bila di tambah eskrem sahaja.
RM 3.00.


Ahaa.. yang ini Coconut Shake Special *versi tamak* 
Tambah eskrem + Oreo nyumm!!
so total RM3.50


Aku beli yg original 2, Special 2.. sungguh tamak okehh..
Masuk keta Abang komenn.. kate tak leh makan MANIS ??
Aku kata ni kategori lain.. kategori 'mengidammm..'
terpaksa di maafkan akakakakakakak

Overall memang sedap rasanya. Yg original pun sedapp,
yang special pun sedappp!! sebab dia ice blended base kan 
so bila ice blended dia dah cair2 berair baru sedut memang terasa lemak
berkrimmmnya ... nyummm!!!

Okeh kat bawah ni plak Coconut Shake versi RASA yg 
terdapat di Alamanda Putrajaya.
Kat food court RASA ni mahal sket laa.. 
RM 4.90 gituu


Sama gakk.. dia pun versi ice blended.


Time ni jejak Alamanda sebab cari barang2 sambut baby sikit.
Ada tengok entry Coconut Shake kat blog Nad Mama Zakwan tu yg 
aku pun gi cari tu hihihi


Sizzling Yee Mee Mushroom Egg & Coconut Shake yg gi order utk  lunch  Mak Yong ari tu.

Ok.. Mama dah senang hati sebab dah puas dapat pekena Coconut Shake  hehehehe!
Baby jangan ngences nanti okehh!

10 sweet comments:

mama tisya said...

dapnye..tp tk pernah try lg selain yg best kt klebang cocnut shake melaka nun

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Tisya : IZan pun tak pernah rasa versi Klebang.. jauh no tak sempat lagi nak jejak.

Buat masa ni pekena yg dekat2 dulu.. ada rezeki nak gak jejak Klebang nuuuuu uhuhuhu

:: Mrs.Eady :: said...

mcm menarik jek..

ambrynaa said...

Dapnyaa!!!!
kat sini x der lagi..

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mrs Eady : Bleh tahan laa... first time try yg bleh letak 'aksesories' macma oreo hihi

*∽ IZAN ∽* said...

RE Ambrynaa : Kalau sesat2 ke Puchong/Putrajaya bleh la tryy... tak lama sampai la tu ke Rawanggg nantiii

Nad MamaZN said...

Yeay..'' dh byk tmpt dh ada kan?
Tp yg kat alamanda tu mahal sgt kan kak?
Banding dgn tmpt2 yg akak p tu

Cho Zila said...

akak ada nampak haritu masa gi tesco barutu.. best gak yerk... tak jauh ngat... tak dapat klebang sinipun jadilah...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad : Tu la rasa cam mahal plakk.. tapi ye la ALamanda tu sbb sewa kedai mahal kot compare ngan gerai tepi jalan uhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

RE Cho zila : Setuju kak! tak dapat Klebang sini pun jadi laaa wat geli geli tekak hihihihi!