Assalamualaikumm..

Aha.. setelah tertangguh beberapa kali sejak habis pantang,
akhirnya minggu lepas jejak jugak Bukit Merah Lake Town Resort uhuhu.
Tapi tu nanti citer kemudian. Balik tu kitaorang sempat merewang ke 
Kuala Sepetang dalam misi mencari MEE UDANG MAK JAH! 
Dah la ikut Google map je kan. Jalan paling dekat kitaorg ikut 
siap lalu ladang kelapa sawit dan perkampungan yang ada jalan raya
sempit giler.. kira kereta sebuah je muat nak lalu uhuhu.
Suspen jugakk.. eh betul ke jalan nih kekekekek

Anyway akhirnya sampai jugak la ke Kuala Sepetang.
Inilah rupa kedai Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang.
Sampai2 memang ramai orang kat kedai tuh


Siap ada parking khas lagi.
Nak keluar dari parking ke jalan besar pun ada pakcik RELA jaga tau
untuk kasi laluan.


Ni nama tertera kat banner.


Kitaorang order 3 bowl. 
Mee Udang biasa (RM 7) & Mee Udang special (RM11)


Ni portion Mee Udang Special. Udangnya saiz XL compare ngan mee udang biasa.


Jemput makan!


Khusyuk!


Nyum nyum !


Tu dia angkat sket udang saiz XL. Besar gak lee. Udang dia freshhh..
sedap di ratah. Katanya fresh naik dari Kuala sepetang.
Tu lah keistimewaan Mee Udang Mak Jah ni.
Kuahnya likat skett.. sama macam Mee Udang masa 
makan kat Sungai Dua, Penang 3 tahun lepas.


Kejap je licin. Tak tinggal sesudu pun kuah..! ha ha
Okeh dah kenyang.. baru kami bertolak pulanggg
budak - budak...? sorang 'kenyang' main gasing Angry bird,
sorang lagi 'kenyang' main kulit kerang dgn pasir pantai kat tepi2 tuhh..
tak de di kisah nyer ngan Mee Udang Mak Jah..! Ngahahahahaha!

7 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

mane sedap kak?
mi udang mak jah ke, mi udang sg 2?

mi udang makjah saya dah penah try
wiken ni nak try mi udang sg 2 plak :)

bile masa la akak pi tepeng ni, heheh... tmpt saya 'kecik2' tu, hehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

konpom sodap ni!
abess licin tu..

aii, blerla nk sampai ni,
terliur tgk udang fresh beso2 tu.. =)

lieyalatif said...

mmg pemes mee ni..sejak kuar majalah tgk terus meletopssssss.....

sape penggila udang mmg puas laa dpt sedut pale udang!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

mimi pernah makan gak mee udang mak jah ni tp kat wangsa maju nun.. tp kat sini mahal sikit la. yagn biasa RM8 yang special tu RM12. tp udang dia mmg puas hati.. besau2

eelobor said...

alamak.... jauh sangat la nak jalan2 menghala ke sana. kalau dekat memang konpem dah pegi

azura samsuddin said...

byk kali lalu je x penah pun tersinggah, penah skali tu mmg dah set nak singgah tp terlepas lasnye malas nak pth balik teruskan je, mmg org ckp sedap mee udang mak jah ni :)

Aleyn said...

Eh...1st time lak aku dgr pasal mee udang Mak Jah ni..sedap bebenor bunyiknyer...terliur jap nengok