Salam..

Hari kedua Abang berada di China. Tadi Abang baru call katernya sedang berada di Shanghai..
wah wah wahhh.. bussyyy nampak he he.
Anyway malam semalam kul 9:00 malam kitaorang dah online.
Danish baru siap buat home work
Abang online dari desktop PC kat bilik hotel jek.


Memula online gune Yahoo Messengerr.. Tak leh video call sbb version Yahoo Messenger tak compatible.
Apalagi Danish pun sibuk taip message kat papa.. he he.
Mamanya pun nak tengok apa yang nak di tulisnyaa..


Ce tengok apa yang di taip Danish..
'Papa cege lamat ?" = Papa kerja lambat..? 
hik hik hik hikk... 
Mamanya tengokkan ajerr apa yg di taipp
Papa pun tergelak tengok Danish menaipp.. 'pelat' ! he he 

Danish ralit taip message sambil Abang download Skype.

 Dania plak sibuk 'buat' homework Abangnyaa..  

 Jap lagi dah install Skype baru la Danish & Dania dapat ber video call ngan Papa.
Tapi PC kat hotel tu tak de web cam.. so Papa je lah nampak kitaorangg.. kitaorg plak dapat
dengar suara jek hu hu

Bila dah bleh bervideo call Danish pun sibuk tunjuk aksesori Ben 10 kat Papa


 Siap FIRE laser kat Papa

 Entah apa lagi nak di tayangg.. tekan bunyi  sana sini kasi Papa dengar

 Jap lagi Danish tunjuk buku homework kat Papa

Danish : Papa.. Danish dah siap buat homework .Cuba tengok ni..
Dania  : Tak laa.. Dania buatt...!
Danish : Abang la yang buatt..!!!!
Dania : Dania buat laaaaaaaaa...!!!!
Bertekak plak dahh adoyaii.........isk isk iskkk



Dah puas sembang bila nak letak call sedar2 Danish dah tak nak tengok kamera dahh.. 
Bila toleh kat Danish... 
laaaaa...
dah berjujurann air mataaaa...................


Danish : Danish rindu papa.....................!! 
uhukkk..!!

13 sweet comments:

eelobor said...

teknologi skrg dh byk membantu..

ibuayahdamia said...

rindu benar anak papa sorang ni kat papa dia...hehe

tu lah kegunaan teknologi sekarang...walaupun jauh tapi dekat dihati..

Nad @ MamaZakwan said...

alalalala...sedihnye tgk danish..rindu papa ye..kejap je, nnt papa balik ek! :)

azura samsuddin said...

cian kat danish rindu kat papa, nati pap balik jupe danish, damia n mama ;)

'Atiqah said...

alolo~ chumilnye die..
tak tahan bila baca 'cege lamat'..1st time tgk 'bhs' pelat diterjemahkan dlm bentuk tulisan =p

Aleyn said...

Alahalahalah....ciannyer Danish...Papanyer gi 3 ari jer pun...anak Papa betul yerk...

BTW, Zan sudi2lah join contest aku..hehhe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Betul tuu.. yang jauh pun terasa dekatt hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re IbuayahDamia :
ahahhaa.. anak papa la katekannn ;P

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad & Azura:
Papanya dah balik pun.. tapi sampai lewat malam DAnish pun dah tidurrr.. hari ni papanya cuti layan anak2 yg kerinduan hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Atiqah..
tu la pasalll... dia cuba eja ikut sebutann.. tapi lari gakkk hik hik

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn:
Contest..? InsyaAllahhhhhh...!

azzey said...

izan: Zaman IT.....Mmg dunia tanpa sempadan kannnn....

ambrynaa said...

Aku nampak daun... Huhuhu