Salam..

Rentetan dari peristiwa maid ku yang tak balik semalam seperti yang di jadualkan. Mengikut 'surat perjanjian' antara aku dan dia ada 2 minggu lagi sebelum aku buat police report bawah kes 'maid lari'. 
Nampaknya buat masa ni kena proceed Plan B dulu laa.. hu hu

Anyway.. serentak ngan tu jugak semalam washing machince aku meragamm...
pulak dahhhhhhhhhhhhhhh.......
pandaiiii je dia pilih time-time kritikal cam nihhh isk isk isk.
Washing machine lama aku tu beli masa memula kawen dulu.. dah nak 7 tahun pun pakaii..warranty motor 5 years pun dah expired. Dalam keadaan cam ni nampak nya aku & Abang cuma ada satu pilihann..
BELI BARU..!! Isk isk iskkk

So pagi tadi dah siap-siap gi SenQ. Haaaa.. memang ni la kedai letrik kegemaran aku dari dulu hingga kini.. aku suka service nyaa yang ada 1 + 1 + 2 years warranty dan ada one to one replacement warranty jugak.
Anyway tadi gi la SenQ area Puchongg.. tak sampai sejam dah decide model mana nak beli.. InsyaAllah esok petang sampaii.. hu hu hu


So sambil-sambil berlegar2 kat SenQ tu aku tertarik dengan produk kat bawah ni. Nama manja nya
NAVIBOT!

Nak tau apa Navibot ni..? pembersih rumah automatic..!!!  Ada 38 sensor yg boleh detect which area nak kena 'sapu', which area nak kena 'vacum'... kalau ada permukaan yang tak rata dia bleh detect jugak supaya dia tak jatuh ke permukaan lain yg lebih rendah..!



Ni description pasal NAVIBOT ni.. apa yang dia bleh buat.. bleh la korang surf2 skett..
Aku tengok kagum siyutt!!


Pas tu apa lagi.. DEMO aaa skettt kan hebat tak hebattt NAVIBOT nihh


Tengok la area demo tu.. tak de pagar keliling pun atas both wooden surface & carpet tuh..


 Pas tu kitaorang pun tabur sampah skettt tengok leh bersih ke takk..

 Masa lalu kat tebing tu Danish siap berlari nak tangkap NAVIBOT tu takut jatuh! Tapi..opsss! jangan risauu..dah ada sensorrr.. dia pandai undur sendiri he he

Dah settle 'kerja'.. pandai dia balik ke station diaa..

Ni NAVIBOT tengah dok cari angle nak masuk balik dalam station dia

Dan kembali 'parking' dengan selamat...


WhoaaaaAAAaaaAaa...............!! Aku kagum siyutttttttttttt..!! Berguna betul time-time tak de bibik nih.. he he he. Nak amek Bibik baru sekarang ni paling kurang RM5000 gakk..

Kalau la harga NAvibot ni RM 229 gagah gak le aku nak sambarr...

TAPI

Harga dia RM 2299 beb...!!!!!!!!!!!!!!

Lupakan je laaa.. ha ha ha

11 sweet comments:

ibuayahdamia said...

wahhh...ayu pun sangat kagum lorrr...menag puas hati kalau dapat ni kan..

azura samsuddin said...

beshnye tuh, sesuai sgt ngan zura yg 'amat rajin' nih... hehehe tp harga tu memikir byk kali juga

*∽ IZAN ∽* said...

re Ayu :
Tu laaa.. kagum kagummmmm..! 'cerdik' betul machine ni he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura :
Same laaa.. kalau la rega buang satu digit leh gak le gagah nak beli kekekeke.. 4 digit kalu lupakan je laa hu hu

eelobor said...

tengok pada harganya pun dah angkat 2 tangan....

☆ lieya latif ☆ said...

alamak ...maid ko ade nak buat pedajal ke izan..tu la kan, dah dpt majikan baik mcm ko ...mcm ni jugak jadinye.....takpe2 ko pandai sebab perjanjian ade.....haaaa tgu jek laa nasib die....

wei kebetulan mesin basuh aku pun mogok!! ha ha ha

zura@iwan said...

wahh sgt kagum...canggih betui..hehe

fiziskandarz said...

this is indeed an awesome stuff.. macam electronic pet + pengemas umah haha best3x. tp takut tepijak la pulak :S

ambrynaa said...

Waaaa..... Best gillerrrrrr!!!! Harap2cepat la turun harga..aku nak beli 10!! Ekekkekeke

Mazian said...

akum.tumpang tanya kat sen-q area mana awak g?

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mazian :
Saya pergi ke sen-Q IOI mall puchong. baru-baru ni perasan kat G floor new wing ada booth dekat ngan kedai sukan jual barang yg almost same function name dia okusanno** tak ingat full name. Harga dalam Rm800 tak silapp.. leh try usha2 yek