Salam...

Akhirnyaaa..akhirnyaaa.. AKHIRNYAAA...!! Setelah beberapa kali cubaan gagal... akhirnya Dania nak jugak sarung Dress BLACK & WHITE nih!!!!
Dress ni aku beli masa bulan posa hari tu untuk Raya.. tapi EVERYTIME bila tunjuk kat Dania suh pakai terus dia geleng tak nak dan terus cari baju lain..! Puas pujuk.. tak makan saman gakkk... siap nak nangis2 kalau suh pakai gak. 
Aku rasa berkali-kali cuba nak pakaikan tapi TETAP TAK BERJAYA...!!! Maklum le Dania ni agak fanatik PINK kalerr...Dan Dress tu akhirnya 
TAK JADI BAJU RAYA PUN!
Dah la beli tak berapa nak murahh... keciwaaa betulll akuuuu di buatnyaaa..hu huuuuuuu!
Nyaris2 dah nak "LELONG" gaun yg tak pernah di sarung dek Dania tu kat websiteee..!


Akhirnya minggu lepasss... nak keluar weekenddd.. tengok Dania turun tangga dah pakai dress tu..! ternganga aku.. Abang pandang aku ngan muka 'kerek' dengan sign 'tengok terror tak Papa pujuk Dania'
he he he. Tabikk aaa Papa...!!


Dania ni satu je perangai diaaa.. kalau Bab apa-apa yang dia dapat dia tak kan lupa Abang diaa..
Mesti dia akan request satu jugak untuk Abang Danish. Kalau belikan mainan dia dia akan request jugak mainan untuk Abang diaa.. kalau beli makanan untuk dia, dia akan request gak untuk Abang diaa.. hatta bila orang puji dia dia siap tanya.. 'Abang..?'... maksudnyaa Abang tak di puji jugak kerr..? haaa camtu sekali!


TAPI..!! Haaa... ada TAPINYA.. tapi KALAU Abang dia USIK barang diaaa.. siaplaa.. memang mau berkeriau dan berebut-rebut dibuatnyaa...!! Dania ni walaupun apa2 INGAT kat Abang TAPI jangan la barang-barang dia ABANG USIK..! Memang meraung satu rumah..!! Memang agak KEDEK skett! ha ha ha


 So moralnyaa.. selepas Papa pujuk kalau Dania tak nak pakai Dress tu Papa nak suruh Abang Danish pakai terus Dania berebut nak pakai..! HA HA HA..!!  Aku pun terpikir... errr aku tak de buat ke taktik ni masa Raya dulu..? heheheheh



So setelah Dania dapat pujian menggunung pakai Dress ni harap-harap dia nak le pakai lagii.. 
kalau tak tak berbaloi aku beliii pakai duit Papa hu hu hu

 Kasi can layan mainan








Singgah EMPIRE SHOPPING MALL kat SUBANG for the first timee.. saje ronda-rondaaa.. rupanya duduk belakang Parkson tu jeee..


Ada pulak la keretapi kat hiasan untuk Krismass... RM2 per ride / person...
Danish & Dania tak senang duduk dah tengok budak lain naik.. so kasi can la 2-2 naikk





Habis ronda-ronda Empiree.. pergi Shah Alam plakk.. Aku pun tak lama dah duk kat Shah Alamm..
Abang ajak pi Ole-Ole seksyen 18 lepak kat Kopitiam Pak Li.

Bersambunggg.....

11 sweet comments:

ibuayahdamia said...

alahai...sweetnya baju dania ni..

eh eh baju ni cam sama ngan baju riri..anak eliza masa ayu gi celebrated birthday dia kat kg masa raya baru ni...heheh...haruslah ader yg kebetulan sama kan..

*∽ IZAN ∽* said...

yer kerr..?? Ahahahahah.. nampak nya mak nya berkenan dress yg samerrr he he. Nak wat camnerrr.. duk pun dekat2.. pergi shopping pun area dekat2 tu jekk.! Hari tu siap terserempak lagi ngan Eliza kat Alamanda..! Tu laaa lama Izan dok pikir betul ke Eliza nihh.. dok ingat2 Eliza duk mana sebab pernah tengok kan dia bergambar ngan Ayu. Ayu orang JOhorr..! bila dah nampak hubby & anak2 dia cukup korum baru la confirm ni Eliza..! Tapi masa tu tengah makan.. tak sempat habis Makan Eliza & family dah beredarr.. tak sempat bertegurr.. msg kat blog dia jee hu hu

BUNGA said...

cantik baju dania tu..knpalah dania tak nak pakai..
rugi mama dania tak suh papa pujuk awal2.. hehehe...

tiefazatie said...

sis!sgt2 cantik dress tue!hebat la hubby sis pujuk..hihi..cam princess nie..

☆ lieya latif ☆ said...

cantekkkkkkkkkkk okey baju dania...suke aku tgk....ape la ko izan, tak tera pujuk anak...ngan papa die gak die mkn pujuk hahahaahahah........mesti ade la tu ape laki ko upah die tu, tu yg mkn pujuk tu heheheeheh......

bagus dania....ape2 hal ingat kat abg.....camni la bagus....leh jadi close....betul tu izan, usik2 tu biase laaa......tu laa bikin gamat umahkan

azura samsuddin said...

mmg shanteklah baju tu - hitam putih... kalo zura pun mesti tensen kalo kite beli tp aina xnak pakai.. hehehe

zura@iwan said...

so cute Dania pakai gaun blck & white tu..hehe...

bj mahal susah nk pakai kut..haha

kinna said...

comeinya dania pakai gaun black n white..leh jd loyer nih..hehe

azzey said...

~IZAN~: Swetnya dia dgn skirt kembang hitam putih tu....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comelnya black n white :) my nuha pulak perangai nak pakai yang baju ada poket plak peel dia skang.tp nak pujuk pakai bj tadak poket ckp maklong dia beli, terus sarung :p

e.l.i.z.@ said...

haaaaaaaaaaa ngumpat :P
hehheheh tu la izan..kata duk area +- sama..so mesti ada baju yg sama TERbeli kan hehehhe

p/s: ms beday je pakai..xtau bila lg nk pakai..nk pakai time jln², rs mcm 'jangok' sgt ..jangok tu dlm bhs kelate ye hehe