Assalamualaikum....

Ahaaa.... weekend lepas tetiba teringin nak minum Coconut Shake gara2 sorang member yg upload gambar Coconut Shake Klebang uhuhuhu! Kebetulan dalam bulan lepas ada perasan satu gerai jual Coconut Shake baru di buka berhadapan Tesco Extra Bandar Bukit Puchong. Petang tu ajak Abang gi gerai tu la konon...

Petang tu siap2 kul 5++ ptg bertolak dari rumah. Malangnya bila sampai tengok gerai tu tutupp! Maklumla masa tu cuti ganti Thaipusam kannn uhuhuhu. Terus la google Coconut Shake terdekat...
Makcik Google kata 
"Pergilah kau ke Taman Warisan Putrajaya.. di sana ada gerai jual COCONUT SHAKE! "

OHohohohoho!!! *ok itu hanyalah imiginasi penulis semata2*
So terus la kitaorg drive ke Taman Warisan Putrajaya.
Nak ikutkan aku ni tak pernah pun merasa lagi Coconut Shake ni...
yg glamer sangat org dok post kat blog ialah Coconut Shake Klebang kan.
tapi aku pun tak pernah sampaiii... hatta Klebang tu dlm peta kat mana pun aku tak tau 
cuma tau letakknya di Melaka je uhuhuhu


Sampai2 je TWP terus nampak stall jual Coconut Shake! Terus Abang order 2.. 
untuk Mak Buyong & tuan punya badan uhuhuh. Maka dengan lafaz Bismillah....
"Gluk gluk glukkk.............!" Tu diaa... macam tu rupanya rasa Coconut Shake
pujaan ramai ni... memang rasa air kelapa lemak manis berkrim di campur rasa eskrem Vanila tuu!
Perghhhh sedap jugak laaa walopon orang kata tak sesedap Klebang marii..
al-maklum aku pun tak pernah rasa Klebang version so yg ni pun pada aku pun 
sedap jugakkk.. bleh la wat geli geli tekak Mak Buyonggg! uhuhuhu


Ok selain dari Stall minuman.. ada stall2 yg agak panjang queue nya iaitu
stall Nasi Ayam dan stall Roti John



Tu dia stall Unan Roti John. Since sekadar lepak2 minum petang so 
Abang order Roti John utk layan tekakk


Ada kaunter2 lain yg menjual pelbagai lagi jenis juadah, nasi campur, kuih muih, minumannn...
jenis2 Mee dan sebagainya


Restoran Sate Kajang Haji Samuri pun ada...


Abang order jugak sket

Aha... Roti John untuk di bedalll


Dhiya yg baru 'dapat kaki' plak sibuk praktis jalan ke hulu ke hilirrrr


Danish macam biasa... tak kira masa asal lapar mesti cari 
Nasi + Samball.. sambal tu pun dia komplen tak sedappp..
pergi mana pun mesti cakap nak sambal macam kat rumah uhuhuhuhuu









Anak dara sorang ni pulak terbalik sket ngan Abang dia.. nampak nasi macam nampak beras tak masak kottt..susah betul nak suh makan makanan rujii... kalau Sate or benda2 kudapan suka la sangat uhuhuh


Anak dara kenit ni jangan cerita plakk.. paling advance antara yang lain.. umur setahun jagung dah makan macam2 benda... semua benda dia nak ! Memang pantang nampak orang menguyah.
Of course sbb pengaruh Abang + Kakak yg dah makan macam2 kann..
nampak orang makan tau datang dekat mintak "Nakk!! Nakk!! Nakkk!!"
Dah pandai berebut sarapan ngan Abang kakak pagi2 sebelum nak gi school! uhuhuhuh


 
Opsss... tuan tanah pun nak tumpang sekaki ehehehhehee.
Mama Papa yang steady layan anak2 makan ehehehhehee.


Dah kenyangg ok bleh la gerak balik rumahhh... silap hari bulan dinner tak yah masak dah hohoho!!!

video

Dhiya jalan terkedek2 baru dapat kaki hihihihi

Last but not least.. sempat lagi posing anak dara sorang nii...
Kempen KEEP SMILING gituhh!!

Al-kisahhhh!

4 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Waaa bleh try ni...
Saya.teringin gak merasa coconut.shake tu =)

Puan Mimi said...

ok la ni izan, buat lepas kempunan ye tak. nak pi jauh sangat ke melaka.. at least dapat juga merasa apa tu coconut shake. rasanya ntah2 lebih kurang or lg sedap dri klebang tu. mana kita tau kan??

*∽ IZAN ∽* said...

RE Nad : tu laa.. bleh sangat try Nad. Dekat je kan ngan umah tu. K.Izan pun ari tu ad-hoc je terjah lepas tanya makcik google.. uhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi : tu laa.. bleh la wat lepas kempunan kannnn. kot lepas ni ada rezeki leh merasa klebang version plak hehe