Salam..

Malam semalam buat berkumpul adik beradik belah Abang berbuka posa kat rumah. 
Petang lepas zuhur tu Mak Long & cousin2 Danish & Dania dah sampai.. wahh terus tak duk diam la main diaorang berenam..Dania pun sampai tak tidur siang..! Puas main kat umah sempat gi main kat Playground petang tu pas tu sempat ikut merayau kat Bazaar Ramadhan sekali.. hu hu

Pas tu apa lagi.. gara-gara tak tidur siang, dah nak masuk maghrib sedar-sedar Bufday girl dah tertidurr..zzZzZzZzZzzZ... tahap tak dapat di selamatkan dahh.. isk isk isk iskk..
Habis berbuka, lepas maghrib kejutkan Dania pun tahap tak leh buka mata dah dek keletihan main petang tadi.. Cousin2 lain sempat la gi main bunga api bagai.. dah pukul 8 lebih tu kejut2kan Dania pun tak terjaga gakk.. Last-lasttt...

Dalam pada Dania TERTIDUR tu belasah je la, Abang & cousin2 dia nyanyikan jugak.
Hari dah nak lewat malam. Mak Long & Mak Teh pun dah nak balik .. so layann je la.

Happy Bufday To youu... 
Happy BUfday To youuuu..
Happy Bufday to DANIA... 
Happy BUfday to youuuuuuuUuUuUuUu...!!!

Tu diaa...  Dania terus lena di ulit intann..zzZZzZZ

zzZZzZzZzzzZZzZz....ZZZzZzzzZ

Zooommm skett.. tu dia, dah orang nyanyikan kat telinga pun bantai tidur jugakk.. ha ha ha!

Last-last bila ulang 2 kali baru la Dania terpinga-pinga terjaga dari tidurrr.. hua hua hua..
Sempat gak le bufday girl potong kekk.. ngeeeeeeeeee..

Kanak-kanak riang ria bermain bunga api..




Antara juadah yang di masak.. Menu yang di request oleh Abang 
Abang : Dengar kata Hit resepi Nasi Tomato naik bulan ni... apa kata Mama masak Nasi tomato hari nih..!
Sebagai isteri yang taat setiaa *ceewahh*, petik jari je aku masakk.. ha ha ha.



Sup tulang.. resepi belajar dari Mak Long.

Pagi tadi masa gi belanja kena pau gitar pulak dah dek Bufday girl.. seb baik masih dalam mood 'bufday'.. kalau tidakk meraunggg laaa mama tak layan.. hu hu.

Rock Babehh..!!

 Siap request nak makan mee pagi tengahari tadi..

 Bufday girl yang mula cergas 'semula' bila semua orang dah balikk.. ha ha..! 



 
Dan Danish yang tak dapat terima kenyataan bila semua 'rakan-rakan' sepermainannya dah balik.
"Danish RINDU semua oranggg... uuuUUwwwAAaaAaaAaaAAaaaaaaaaaa.....!!!!!!!! "

9 sweet comments:

eelobor said...

hehehe, mcm mana tuan rumah boleh tido kan? penat sangat bermain seharian

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh tegelak2 aku tgk pic dania tdo tu izan...yg lain bantai nyanyi pun die leh tdo heheeheh mmg cun gambar nie...kalo masuk contest sure leh menang wei...

mama zharfan said...

cutenya pic bday girl tido dgn kek bday tu :)
nak mintak resepi sup tulang boleh tak? me buat tp tak jd sedap..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

adoilah...nak tergelak besar ayu tgk busday girl tido ngan kek yg penuh cahaya tu...ekekeke...boleh pulak lena jer dia tido kan..

btw..nampak meriah walaupun simple...hehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Tu la pasall.. haru biru betul laaa

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
Tu laaa.. Aku yg tukang snap & orang keliling pun gelihati tengok si Dania ni tidur lena terbabasss ha ha ha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Zharfhan :
Boleh.. InsyaAllah sapa pos entry sebelum raya okehh!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re AYu :
tu laaa boleh di bantai tidur tak sedar diri walopon orang lain dah excited nyanyikan laguu ha ha...!

dah tiup kali ke-2 buat sempit jee sekadar cukup syaratt ha ha

armouris said...

info tentang puasa Ramadhan di SIHAT SELALU - Puasa Baik Untuk Kesihatan