Salam Raya..
Dania kini berusia 3 tahun 24 hari..
Sekarang ni dia punya peberet words
" Mama... Dania nak tolong Mama boleh takk..?"
tak kira la Mamanya tengah buat apa pun.. 
Nak tolong letak lah..
nak tolong pegang lah..
nak tolong massage la..
apatah lagi kalau nak tolong menyibukk...!
Hatta aku yang tengah buat entry blog ni pun dia bleh kasi dialog
"Mama boleh tak Dania tolong...?"
sambilll pegang tangan aku yang tengah pegang mouse... 
camne nak siap kerja nihh..? kui kui kui
yang paling best kalau nak bancuh susu dia pun mesti dia yang nak scoop sendiri susu nya dan masuk
kan dalam botol.. sampai tumpah-tumpah..
lepas tu nak goncang botol sendirii...!!

lagi satu kalau dapat apa-apa macam jadi skrip lazim dia pulak
" Thank you Mama...!"
"Sape beli...?..."
" dot dot dot..?? WooOoooWWwwWW " sambil buat tangan excited kat mulut..
Pandai sungguh ber'lakon'

La ni kalau nampak Mama nya start make up je dia pun mula la sibuk mengendeng nak make up jugakk..
cam biasa laa.. sokmonya Mama bohong sunat.. 
calit eye shadow jari tunjuk, calit kat muka dia jari hantu lepas tu cepat-cepat puji cantikk..!!
nak calit betul2 takut tak elok plak bahan make up tu kat kulit budak-budak ni.. 
dia pun terus kembang kuncupppp tak hinggatttt sambil sengih sengihhh...!

Itu kalau dia 'caya' kat Mamanya make up kann..
kalau kena angin nak pegang sendiri.. aduhh...!!
seriauu Mamanyaa.. habis semua nak tepek kat muka karannnng...! hu hu hu
tengok je la nih...!

Yess... dapat jugak kat tangan aku..!

Okehh.. calit sket span kat compact powdernyerr

 calit banyak-banyak skettt kasi puas hatii....

 tengok cukup tak bedak tu melekat kat spann..?

HaaaAAaa.. pas tuh tepek la kat seluruh mukaa...! He he he


Okehh... dah siap make upp.. boleh la posing sat sebelum gi beraya...
peacee...!!  he he

4 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...mmg ciri2 anak dare dah nampak dah ni izan....sume mamanye buat die nak buat gak.....make up pun dah menunjukkan minat heheeheheh....gitu laa ade anak pompuan kan.......

ibu 2AZ said...

a aa lah izan..nih dah serupa lah ngan arissa..ermmm yg bab make up tuh..lagik ler nak je..baru je beli compact powder dah bertabur berderai..huahua..skjp je pegang elok..hehehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
ahahahah.. bab ringan tulang tu harapnya sampai ke besarr lee.. jgn sekarang je tunjuk rajinn ha ha

tu la.. seronok pun ada nengoknyaa he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ina :
Betul tuu..!! paling seriau takut make ku jatuh ke lantai lalu berderaiiiiiiiiiiiiiii...!! hu hu