Esok Raya dahh.. yeaaaayy..!! Gembira nak menyambut lebaran bersama keluarga tercinta.. tapi sedih gak nak tinggalkan Ramadhan yang penuh barakah...

Anyway di hari terakhir sebelum Syawal ni nak tepek sisipan "Salam Aidilfitri di Perantauan" yang pernah di siarkan dan masih tersimpan dlm arkib Utusan Online walaupun bertarikh 10 tahun lepas..!! hu hu

cuba cari aku yang mana..? 

Seingat aku tahun Aidilfitri 1999 aku balik beraya ke tanahair. Masa tu kiriman 'Salam Perantau' dari student U aku keluar kat Paper dalam flight malangnya waktu tu aku tak ambil pun naskah Paper tu.. terpandang tapi tak buka. Bila dah touch down kat airport baru aku dapat tau rupanya waktu tu wajah2 kitaorang terpapar kat paper semalam yg di supplykan waktu tu. Sampai kampung jenuh gi rumah jiran tanya ada beli tak surat khabar semalam gara-gara nak tengok muka sendiri keluar kat paperr.. tapi tak jumpa sampai sudahh..!! Ha ha.. kesian betull..

Aidilfitri tahun 2000 aku sendiri yang hantar 'Salam Perantau' ke Utusan Malaysia melalui E-mail.. dan akhirnya di paparkan dalam Utusan Online..!! Ha ha ha.. sepanjang 4 tahun berada di perantauan final year tu la baru dapat menatap wajah sendiri kat ruangan tuh wakakakka. Selalunya senior aku yang hantar dan keluar kat paper@hardcopy tapi mana la nak dapat paper Malaysia kat sana so time bila ntah publish nyer aku pun tak tau. Tambah pulak dulu mana la glamer lagi blog2 bagai ni nak publish gambar sendiri online.. so masa keluar kat Utusan Online tu memang sengih sampai ke telingaaa aaa.. ha ha ha.

Nampaknya tak silap juga tindakan aju waktu tu.. sampai hari ni kalau google masih ada lagi link ke arkib tuh hu hu hu.
Boleh gak usha2 buat kenangannn.. KLIK SINI


4 sweet comments:

Gieyana said...

Izan..Salm Aidlifitri yer...Maaf Zahir & Batin k...Perghh..glamer ko kuar paper yer...

yatie chomeyl said...

oo k izan kat kagoshima eh dulu

eelobor said...

salam aidil fitri. dah siap semua ker apa yang patut? juadah apa di pagi esok?

mama zharfan said...

selamat hari raya!!
have a safe journey home :)