Salam..
Hari ni, 1hb Sep 2010 genaplah umur Dania yang ke-3 tahun...!! Dah besar dah anak dara Mama.. he he.
Walaupun makin cerewet... Mama & Papa sentiasa doakan yang terbaik untuk Dania tersayang. Semoga terus membesar jadi anak yang soleh dan taat kepada Ibu Bapa dan cemerlang dunia akhiratt.. aminn...


So bersempena dengan kelahiran Dania di bulan Ramadhan yang mulia ni, balik kerja tadi Abang & aku sempat bawa Dania pergi kedai kek. Masuk-masuk kedai terus Dania pilih Kek yang dia nak. Lepas beli kek singgah Bazaar Ramadhan cari menu peberet Dania salah satunya Bubur jagung..!! *Hantu jagung macam mamanya jugak ha ha*.

Lepas selesai berbuka & solat maghrib baru la suh Dania potong kek. Just simple je.. tiup lilin, potong kek.. baca doa dan makan kek..! Ha ha.. Nak over-over pun nama pun bulan posa. Itu pun perut dah kekenyangan dek juadah berbuka tadi.


Princess of the day..

 Ada ajer yang sibuk nak 'interframe'.. he he

Dania paling berselera makan kek yang 'dipilihnya' nih...!! Mamanya tengok makan kek dah macam makan nasii..!! tu diaa...!!



 Tahun ni asalnya nak belikan Dania basikal sempena 3rd bufday ni.. tapi gara-gara Danish dapat Basikal gak masa 5th Bufday  KLIK SINI so terpaksalah Papa belikan jugak basikal untuk both Danish & Dania takut ada tragedi budak meraung tengok roda basikall..  lepas tu since Basikal pun dah beli ingatkan nak belikan Aquarium plak le untuk Dania.. tetengok dapat IKAN FREE la plak kat IOI tempohari KLIK SINI... haii... dah 2 'Hadiah' advance Dania dapat nihh..



Last-last sempena Hari Raya ni... carikan Dania accessori dari HABIB Jewels sambil menunggu Bibik shopping semalam.... Takpela.. anak pompuann kann.. hu hu

Sebenarnya lagi, pagi tadi pun dah 'entertain' Dania . Nak pergi kerja pagi tadi Dania pun dah terjaga. Kalau Dania dah terjaga memang normally kalau tak dapat jalan seround dua memang tak lepas gi kerja la.. kalau tak memang senang-senang je leh tengok aksi ala-ala 'batu belah batu bertangkup' ha ha... so since hari ni hari istimewa Dania... dan aku pun ada hal sikit nak ke pejabat Pos, so alang-alang terus la bawa Dania gi jalan ke kedai.. balik ni lah yg di bawanya. Saje kasi happy sket sambil tunggu Mama & Papa balik kerja petang nanti yekk..



Hari ni pulak masa balik kerja tadi Dania baruuuu je bangun tidurr.. apalagi.. malam cergas habiss laa mata anak dara sorang ni. Dah pukul 11 lebih dah ajak naik bilik tidur, dah tutup lampu bagai siap kena pujuk lagi suh dia tidur ngan CAT dia.. boleh pulak bila Mamanya pujuk suh tidur ngan CAT dia terhingat lak kat CAKE bufday diaa...!! Lorr.. lain di sebuttt.. lain yang di hingattnyerr.. Di sebabkan Bufday Girl punya pasall.. nak tak nak terpaksa la layan jugak Bufday Girl nak makan CAKE bufday sampai kul 11:30 malam tuhh!!! ohok ohok. 

Dah kenyang makan sepiring kek.. naik atas baru la dia hinggat kat CAT dia. Jap lagi bila tengok Mamanya bentang sejadah dia pun sibuk nak ikut 'COLAT' *solat* jugakk....! Sibuk cari tudung mama dia. Tapi dalam pada tu tak nak tinggal jugak CAT dia tuh.. memula sibuk la nak letak atas meja.. siap belai-belaii. jap lagi tak jadi, ambik plak CAT dia buh kat atas sejadahh.. siap belai-belai dan mengadu kat Mamanya "Siann CAT.. hitamm.. kotorrr dia..." Padahal kucing tu memang ada belang-belang hitamm..!! ha ha.
Mamanya ....? Layankan je laaa........






Anyway sekianlah sambutan bufday Dania yang sempoii tahun ni.. semoga mendapat keberkatan di bulan yang mulia ini.. semoga doa Dania makbull ye sayanggg....



To Dania :

Happy 3rd Bufday sweetheartt..
Papa, Mama & Abang Danish love you so muchh..! Muaaahhhhhhhhh..!!

16 sweet comments:

tiefazatie said...

hepi besday dania!moga jdi anak yg terbaek ye dear..best la kek dania tue!cm sedap je!hihi

mama zharfan said...

happy bday dear!!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Happy Birthday Dania.. wah sempat jugak celebrate macam princess, siap bercrown (sama crown hello kitty emily).. hehehhe

wah apa tu aksessori habib untuk Dania? mesti comel kan.. saya pun dapat 4 bungkus sampul duit raya dari HABIB.. best kan?

*∽ IZAN ∽* said...

RE Tiefa :
Ma kaseh untie Tiefa...!! Aminnnn....hi hi

Re Mama Zharfhan :
Tq untieeee... muahhhhh

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

happy birthday dania....dah 3 tahun erk...tapi nampak bijak dan matured...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi :

Same ekk..? Tu la sejak beli CD Hello Kitty minat habis dia kat Hello Kitty...

Ahaaaa.. tu la pasall. Tengok2 HABIB ada less RM7 per gramm.. rugi betul pergi Poh Kong the day before... isk isk iskk..

Dania tu just tukar bracelet baru je.. hu hu.

4 bungkus sampul raya..? banyak tuu...? Izan dapat 2 je la.. ok la tu. Kat Poh Kong pun dah pau sampai 5 bungkuss.. ha ha ha.

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ayu :

Thanks Ayu.. budak pompuan kot ekk... tapi bab 'gembeng' nya tu memang tak leh lawan laaa.. ha ha ha

Momma Mia said...

Hapie bufday hapie bufday to Dania
happie bufday to u!!

*∽ IZAN ∽* said...

RE Momma Mia :
Timer kasih auntiee...!!

~~Ciklinn~~ said...

hepi besday sayang....semoga pjg umur murah rezeki...

alololo gerammnyerr ciklinn tgok princess ni.. rasa nak colekk jer

eelobor said...

wah selamat hari lahir, mesti dapat banyak hadiah kan....

☆ lieya latif ☆ said...

hepi besdei sayang dania....moga menjadi anak yg bijak, sihat dan solehah....

wah mcm2 adiah dania dpt....meriah gak aku tgk izan...sonok si comel ko ni hah....

umeboshi said...

happy birthday dania... emm, byk nye hadiah dania thn ni. err.. byk nye duit mama n papa dania!!! hehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Thanks for wish... bufday girl nyer tak request apa2 pun.. orang lain yg excitedd.. ha ha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :

Thanks Lieya.. tu la pasall. Sebenarnya small celebration pun dah happy dahh.. kalo di bagi hadiah yg kedai RM2 hinggit pun dah melompat2 kegumbiraan...!!!

yang paling best nak tengok wajah ceria diaorang nih je... hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cik Umee.. errkkk!! NI kira doa ke ni...? Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!

Setakat cukup makan pakai je Cik Ume.. sekali sekala je belikan. Beskal tu pun dah setengah tahun lepas dahh... dah nak berkaratt punn hu hu. Akuarium tu pulak ad-hoc schedule gara2 dapat anak ikan 'angkat' bidan terjun toke kedai buat promosi.. terpaksa la jugak carikan aquariummm takut anak2 ikan tu menangis tak rentii..! hik hik