Salam..

Malam semalam lepas berbuka 
Abang : Esok jom kita gi sahur kat Mc D..!
Aku : Sahur kat Mc D..?? 
*Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........!! Biar betul.. Abe ku ni bukan kaki 'fast food'. Selalu kalau pergi pun sebab layan budak2*

Moralnya bebudak ofis Abang ada gak yg bertrip pergi sahur kat Mc D. Aku pun ada gak le terhingin nak makan GCB tapi since bulan posa ni tak berkesempatan lak nak pergi. So bila Abang dah offer.. sebagai isteri yang taat setia.. apalagi,  kecil tapak tangan, kawah ku tadah kan..! hu hu




So pagi tadi kul 4:00 pagi kitaorang bertolak ke Mc D dekat Puchong Gateway. Dekat je ngan umah. Ramai gak rupanya orang sahur kat Mc D nihh.. yang datang pakai baju tidur pun ada..
Sedap gak makan GCB panas-panas. Teringin makan sundae tapi takut menggigil usus perut aku pepagi nihh. he he.

Sampai rumah belum imsak. Sempat lagi makan kurma sambil layan Drama TV3 sementara tunggu subuh hu hu.

NOTA KAKI :
Ni kali ke-2 aku bersahur kat luar. 1st time ari tu masa dapat ON CALL gi ofis kul 1:00 pagi.. Abang temankan. Balik terus singgah sahur kat kedai makan kat luar hu hu..

5 sweet comments:

tiefazatie said...

wah....bestnye kak izan..hihi..ifa xde la tue..my dad xsuke..nt die bising tue..hihi..kalu duk sendiri pasti la pg..haha

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sahur mc'D masa bujang2 dulu selalu...since dah kawen ni...boleh kira ngan jari berapa kali sahur...alasannya malas nak bersiap bagai keluar rumah kul 2-3 pagi...hehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Tiefa :

Tak pe dik.. jangan amalkan selalu sahur kat luar. sekali sekala buat lepas gian tak pe. he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ayu :

Tu laa.. sama je. selalu sahur kat rumah je. Ni ntah angin apa.. layan je laa.. ok gak sekali sekala ubah selera hu hu

eelobor said...

ntah nape perut ni sukar menerima fast food di bulan puasa. mesti nak yang heavy2 jer....tp bulan lain ok jer. tak pernah lg bersahur @ berbuka dgn McD atau sewaktu dengannya.