Salam...

Weekend 2 minggu lepas gi bawak budak-budak 'beramah mesra' ngan Arnab2 kat Taman Arnab yang terletak berdekatan dengan Taman PP dan Bukit Puchong 2. 
Macam biasa bayaran masuk RM3 seorang.


Time kitaorang sampai tu tak ramai sangat orang.. so agaknya tak ramai orang bagi makan arnab 
apalagi bila kitaorang sampai, hulur makanan memang berebut2 la arnab2 tu berkerumun kat kitaorang.
Makanan sepeket RM1 hu hu.

 Memang jinak-jinak arnab ni.









Puas ler berkejar-kejaran dengan arnab-arnab yang jinak ni.








Lebih setengah jam jugak kasi can budak2 ni lepak sini.. tu pun nyaris2 nak nangis bila di ajak balikkk ha ha.
Takpe dekat je ngan rumah. Esok-esok leh datang lagii hu hu

See also :
Our First Rabbit farm Visit

10 sweet comments:

eelobor said...

lokasi secara tepat kat mana yer? boleh bawak si kecik main2 ngn rabit

tiefazatie said...

wah!!!bestnye..ade ke kak??xtau plak ifa..hihi

mama zharfan said...

nice pics!

ibu 2AZ said...

sonotnyer...aiman pun ada ajak nih..hehehe..x tau lah bile nak pegik..huhu

zuhana said...

emmm bestnya tengok danish & dania main ngan arnab....
ingat dolu2 kan...
mak ade bela arnab...banyak arnab2 mak tuh kat kampong..membiak bukan main...ade beberapa jenis baka yg mak bela..klu arnab yg biase tu tak berape besar sgt saiznya...
tapi klu yg baka spanyol atau australia...hah pegang pon dah terasa besar n berat...warna bulunya pon cantik2..
tiap petang ambik arnab tu dari kandang bawak plak kat depan rumah saja main2 ngan arnab tu..suka tengok dia berlari kesana kesini...
hah ingat tak time mak masak daging arnab? akak rasa le.klu digorang pon kurang dilayan,,klu dimasak rendang..hah tak de yg nak layan gak...last2 buat satay...compom habis!!!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Dekat dengan Taman Putra Perdana, Puchong. Sebelah nursery bunga sebelum pintu masuk ke taman PP tu. Bleh la bawak anak2 sekali sekala.. mesti diaorang suker!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Tiefa :
Tu laa.. kebetulan plak dekat ngan umah. Rasa ada 5 kali dah pergi he he

Re Mama Zharfan :
ma kasehhh *wink!*

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ibu Az :

Laa.. tak sampai lagiii..? isk isk. Dekat je kannn.. bleh la bawak hujung2 minggu petang nanti. Kat situ pun reduppp je.. tak panasss.

*∽ IZAN ∽* said...

Re K.Ana :
Tak kan tak hingat...!! Kita la dulu tukang bagi makan.. petang2 ambik anak2 arnab tu buh dalam sangkar burung lepas tu lepaskan kat laman rumah bior dia main berlari sana sini. tapi silap2 kena terkam kucingg..!!

Izan makan je daging arnab tu kalau mak masak.. cuma kalau tengok lepas sembelih siat kulit tu mcm sadiss je tengokk.. hu hu

Ummi Dania Yasmine said...

la....x pernah tau Puchong ada Taman Arnab. pergi kemain jauh nun kat Semenyih....nak pergi la nanti :-)