Weekend datang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................................!!! Yeaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyy!!
Dan yang paling penting weekend yang aku leh lepak satu family kat umahhhhh huhuhuhuh!
Setelah 2 weekends berturut aku kerjaaa.. so weekend ni memang nak lepak puas2 dengan En Hubby & both Danish & Dania! Besttttttttttttttt sangatttttt.........!!!
Ahad pagi.. bangun2 siap-siap terus masak sarapan. Hari ni buat Nasi goreng jekk.. malam tadi keluar 'date' tengok movie ngan Abang.. pagi ni lak budak2 belum nak bangun lagi so kitaorang dua orang je lah breakfast sambil layan movie kat Mini entertainment room kat bawahh...
Nak dekat kul 9 baru la Danish & Dania bangunnn.. terus mandi2 dan breakfast jugakk.. Bila diaorang bangun terus la di konker nyer bilik bawah tu.. buat main gameee... iskk iskk iskkk...
Puas main game layan budak2 ni main kat luarrr since cuaca pun tak panas sangat... Aku rasa seronokkk sangattt kalau dapat habiskan masa dengan diaorang nihh... Tengok tu Dania dalam pada tengah main tu leh dia nampak seekor anak katakkkk... kecikkk je kataknyerrrr.. boleh dia kejar katak tu pas tu selamba je nak cuit cuittt.. moralnya Dania ni compare dengan Danish memang berani sikitttt.. kalau nampak serangga ke bukan dia lari.. lagi dikejar nyer ade laaaa..
Kalau Danish.. errrr.. takut lipasss.. cam mamanyerr...hohohoho!Tengahari, setelah sekian lamaaa.. aku masak Ayam masak kariii! Almaklum sejak kempen no cholesthroll dulu nu masak berasaskan santan dah tak berapa muncul kat umah akuu.. So ahad tu masak sempoi2 jugak, Ayam masak kari, pucuk paku tumis cili, sayur campur... tak lupa sambal belacan & popadom!!
Kelab Komuniti Cyberjaya
Hari ni Abang janji nak bawak budak-budak pergi mandi pool kat Kelab Komuniti Cyberjaya. First time pun nak gi mandi pool kat situuu... pernah datang sebelum ni masa ada carnivall. Lepas zuhur suruh budak2 ni tidur supaya boleh jalan petang. So petang tu lepas asar terus bertolak ke Cyberjaya.. hujan gerimissss. Dalam kereta sibuk Danish tanya..
Danish : Macamana ni mama.. hujan laa
Abang : Danish doalah pada Allah supaya tak hujan
Aku pun ajar la doa kat Danish lebih kurang berbunyi
Danish : Ya Allahh.. kau hentikanlah hujan di Cyberjaya supaya saya boleh mandi kolam.. Aminnnnnnnnnnnnn.....! *he he*
Hujan masih merintik.. aku pun suruh Danish berdoa lagiii.. 2-3 kali jugak la Danish berdoa dalam perjalanan tuh..
Alhamdulillah sampai Cyberjaya keadaan cuaca mengizinkan untuk Danish & Dania mandi.. Bayaran untuk kanak2 cuma RM2 seorang. Bukan main excited both kiddies. Dania pulak belum pakai pelampung dah nak terjun kolam.. nyaris2 nak lemasss.. Bibik la 'kedebusssss!!' terjun dalam kolam selamatkan Dania.. iskk iskk iskk. Sebenarnya tak dalam sangat kolam tu tapi ntah cam ne Dania cam tak leh nak berdiri.. seb baik tak apa-apa terus pakaikan pelampunggg ! huhuhuh

Puas mandi kolam salinkan baju bagi diaorang main kat playground sebelah kejapp... tak lama hujan pun mula nak merintik lagii... terus la balik rumahhh... jam pun dah tunjuk pukul 6...
Rabbit Park
Haaa.. on the way nak masuk taman PP, recently aku perasan ada satu Rabbit Park baru siapp.. tak la besar sangat and dah terlanjur lalu tu kitaorang pun singgah le bawak Danish & Dania.. mesti excited terbabasss punyaa.. hahahahhaha Masuk je ke area tepi kandang ( ke?) Arnab tu memang betul pun Danish & Dania dah tak senang duduk! Aku lak terus la bayar RM3/head untuk masuk ke kawasan dalam kandang arnab tu.. Exciteddd giller Danish & Dania dapat main & pegang arnab-arnab tuhh.. siap ada jual dedak Arnab RM1 sebungkusss.. ramai gak kanak2 lain kat dalam tu..



Dalam pada tengah main tu siap terserempak dengan ex-baby sitter Danish & Dania dulu. Diaorg pun datang nak beli baka arnab kat situ bela sendiri... besttnyerrr! Dania pulakkk main arnab siap dengan dia bergolek ngan arnab tu sekalii.. selamba je duduk atas tanah merah tuuh. habis kotor bajuu...huhuh
Hari dah makin gelap nak masuk magrihb.. jenuh nak pujuk 2 beradik ni balikk.. rasanya kitaorang antara yang terakhir keluar dari situu.. seronok sesangattt! Tu pun puas pujukk ajak balik.. lain kali boleh datang lagikk yekkkk..
Sekianlah hujung minggu Danish & Dania.. Danish pun dah habis exam last week... so balik rumah pun senang hati tak de la homework lagi dahh.. hua hua huaaa...

14 sweet comments:

umeboshi said...

seronok kalo dpt habiskan masa dgn family gitu. eeeeee....syoknye p taman arnab tu.

Ambry dan Zalina said...

ni anak yang excited terbabas ker..maknya? ;p

IZAN said...

Re Umeboshi:
Tu la pasalll.. memanggg seronokkkkkkkk sangattt.. huhuh

IZAN said...

Re Zalie..
Errkkk! nampak mamanyer ke yg terbabas excitedd..??? wakkakakakakakak! yappariii!!!!

rudy bluehikari said...

wah! taman arnab kat putrajaya...nak kena bawak hiro nih.

IZAN said...

Re Rudy..
Bukan di Putrajaya donggg.. di taman Putra Perdana.. simpang sebelum masuk tuhh.. huhuh. Pergi jangan tak pergii.. kompem excited terbabasss punyerrr... hahahahaha!

ibu 2AZ said...

best gak camni kan..sonok ler budak2 kan..hehe

hanny said...

cute lah dania jatuh...hehe...

Aleyn said...

Tak tau plak aku kat cyber ader rabbit park...harus diwar war kan kat abang nih...

☆ lieya latif ☆ said...

sodapnye kari...my peberet....lieya ni tekak india tau izan...mmg suke kari2 nieh...yummy!! heheheheh

betul tu, bile weekend ngan anak2 laa mase yg paling seronok.....tgk anak2 bujang izan pun hepi hah berweekend ngan mak pak die...

☆ lieya latif ☆ said...

eh aku nak tambah anak bujang ngan anak dare ko....heheeheh ....suke2 jek aku ckp anak2 bujang ko....hihihi

IZAN said...

Re Aleyn..
Bukan Cyberjaya laaa.. kat taman PP.. nak masuk simpang ke Putra Perdana tuh.. huhuhu

IZAN said...

Re Lieyaa..
Ye kerr.. peberett kari rupenyer nko ekk.. kekekek. tapi makan kari ndan sambal belacan & popadommm memanggg terbaiikkkkkkkk aaaa.. bertambah2 makan sehh! ahhahahaha

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Taman Putra Perdana ni kat mana izan.. anak2 mimi suka main arnab. selalu kalau bawak dorang pun kat Bukit Tinggi..kat pahang sana tu.. best ..