Salam..
Haaa.. ni nak share sikit satu Games show yang aku 'TER'tonton weekend lepas. 
Kira first time tertengok rancangan ni masa tukar-tukar siaran. Tak tau la kalau ada yang dah follow lama..
aku memang first time tengok. Dah first impression " Kalau sape nak tengok Mamat-mamat/minah-minah salleh 'di buli secara halus' dek Jepun haaa.. sila-silalah usha rancangan Majide @ I survived a Japanese Game Show di TV8, setiap hari Sabtu pukul 10:00 malam..!


Game show ni dalam bahasa Inggeris. Kesemua peserta terdiri dari rakyat America dan game shownya di rakamkan di Toho Studio, Jepun. Tapi seriussslyyy.... memang jenuh aku gelak tengok mamat/minah2 mat salleh ni kena buli kaw kaw dalam show ni..! Har har har..!! Memula memang ingatkan Jepun aaa punya idea buat game show ni memang pueh hati tengok mat saleh2 tu kena buli. Tapi bila search kat Internet, origin Game show ni dari US la plakk.. kemudian di ubahsuai ikut game show ala Jepun dan di sasarkan kepada Mat/Minah saleh ni. .moralnya diaorang yg buat rancangan buli diri sendiri.. hua hua huaa.. memang sengaaalll!

Apalagi.. kalau rajin tengok aaa Game Show ni. Memang tahap POYO terlampau..!
Maklumat lanjut leh layari wikipedia.


Apapun cam biasa, rancangan ni hanyalah sekadar hiburan terlampau biasa.... hu hu huh. Nak tengok online, leh search je kat You Tube or click je gambar kat atas neh... Ceria ceriakan hari anda...!  he he

6 sweet comments:

Ummi Dania Yasmine said...

Selalunyer Mat Salleh yg buli bangsa lain. Best kalau tgk nih!!!

~~ciklinn~~ said...

muahahhahaha mmg lawak kan game show dari negara dorang ni... selalu tgok kat youtube... hihihihi

☆ lieya latif ☆ said...

AKU SUKE tgk izan...mmg layan...lagi satu cite i'm old enough...tv3 kot petang2 ari sabut ke ahad camtu...jepun punye game gak...mmg best.....dulu layan gile istana takeshi tu....best giler....

dieorg ni kreatif...buat game selalu lain dari yg lain.....

*∽ IZAN ∽* said...

RE Ummi :
Betul betull..! memang besttt gilerr tengok mat saleh kena buli ha ha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ciklin :

Tu laa.. diaorang ni sporting.. lebih dari tu sengal pun adaa.. tu yg bleh layan game show camne punn ha ha

*∽ IZAN ∽* said...

Re lieya :

Nko memang tengok ke Lieya..? Kitaorg tereksidennn tengok..

Jepun punya game memang poyo poyoo ha ha ha