Aarrghhh sudahh...!! tengah best-best layan blog tetiba bila nak buka blog sendiri keluar error kat bawah!


Di sebabkan error mengatakan malware detected sebab ada element yang host malware ni wujud dalam blog aku  iaitu GengBlogger maka dengan kadar segera aku removekan link ke Geng Blogger tu dari blog..!!
Kalau tak sian kat bloggers lain, sure dapat error message ni jugak bila nak klik sweet@omoide nih hu hu


Base pada diagnostic provided by Google,



What is the current listing status for gengblogger.com?
Site is listed as suspicious - visiting this web site may harm your computer.
Part of this site was listed for suspicious activity 2 time(s) over the past 90 days.
What happened when Google visited this site?
Of the 418 pages we tested on the site over the past 90 days, 147 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 2010-08-25, and the last time suspicious content was found on this site was on 2010-08-25.Malicious software includes 3 trojan(s), 1 exploit(s). Successful infection resulted in an average of 2 new process(es) on the target machine.
Malicious software is hosted on 1 domain(s), including 74.81.73.0/.
This site was hosted on 1 network(s) including AS2042 (ERX).
Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware?
Over the past 90 days, gengblogger.com did not appear to function as an intermediary for the infection of any sites.
Has this site hosted malware?
No, this site has not hosted malicious software over the past 90 days.
How did this happen?
In some cases, third parties can add malicious code to legitimate sites, which would cause us to show the warning message.
Next steps:



Kepada Webmaster Geng Blogger... apa dah jadi ni..? Lastweek down, this week malware detected plakk.. 
Cepat-cepatlah investigate & kasi 'cuci bersih' okehh!! Entry tanpa 'ping' ibarat lauk tanpa garammm.. cewahhh!

5 sweet comments:

~~Ciklinn~~ said...

owhh patutlah... ciklinn pun seremmm tadi...tapi tak syoklah sbb tak dapat nak merayap kat sana kan... n takleh nak ping pong.... camne yer nie? dorang kena create baru ker? huhhu ciklinn tka paham da...

*∽ IZAN ∽* said...

re Ciklin :
Haaa.. memula perasan masa nak masuk blog ciklin laa.. tak jadi terjah tadi. Webmaster kena clearkan malware tu dari server diaorang.. kalau En. Google tak detect lagi baru kira safe nak terjahhh..

☆ lieya latif ☆ said...

ye loo izan, kecoh pasal bende ni semalam.....jgn laa ade virus2 ke ape ...leceh wo...aku ni pun bukan terra nooo...bute IT gak heheheeh

*∽ IZAN ∽* said...

re Lieya : tak settle lagi lorrr.. adoyaiiiiii

tiefazatie said...

ifa pun baru je remove dr blog ifa nie..agaknya tue xramai dtg kan..huhu