Salam..
Haaa.. ni la suka shopping last minute..!!! Semalam plan pagi-pagi nak kuar awal-awal cari kasut budak-budak ni. Tup tup dapat call ada network problem lak kat Ofis. So terpaksa la jejak Ofis dulu pagi tu. Lepas settle semua baru gerak gi Sunway Pyramid. Sampai dah nak tengahari.. paham-paham je la nak cari Parking pun dah terpusing-pusing. Seb baik la Sunway ni ada indicator utk parking tu.. so dari jauh pun leh nampak mana parking kosong (hijau) atau penuh(merah). Last2 rezeki kitaorang ada keta nak kuar baru la dapat parking....

So agenda hari ni nak cari kasut budak2 je. Kalau cari baju tu bleh la tinggal diaorang.. tapi bab kasut ni kena test gak kat tuan punya badan.. kang salah saiz naya plak.

Dah la masuk-masuk je dah berebut nak naik strollerr.. macam-macam peelnya tak nak 'jalan'... nak save tenaga.. sabor je la. Sampai la jumpa playground budak-budak lepaskan diaorang kat situ haaaa.. baru la segor 2-2..! Dasar budakkk..!! he he.
 Keluar masuk keluar masuk beberapa kedai gak le.. Abang request tahun ni beli sandal jee.. tahun-tahun sudah beli kasut penyudahnya jadi 'perhiasan' dalam rak kasut.. sedar2 buruk tak pakai sebab leceh pakai kasut  nak pakai stoking. 
Nak cari criteria 'sandal' tu yg jenuh tuhh..!! Rata-rata kasut yang banyak jual.. Sandal pulak tak nak bertali belakangg supaya senang diaorang pakai kasut sendiri tanpa bantuan.. dan Dania punya kena bertumitt ala-ala girl skett..!! wah wah wahh.. bleh tahan gak 'request' Papa untuk anak daranya tahun ni.. ha ha ha


So sambil2 diaorang lepak kat Playground tu sempat la aku rayau kedai japp.. jumpa la satu kedai ni yang jual  kriteria mcm Papa request..! adoii.. seb baik la jumpaa.. jenuh carikkk. Bila dah jumpa bawak la Dania gi kedai tu.... nampak la plak booth kedai mainan yg jual mainan fancy-fancy tu dah salah satu yg di demokan ialah 'KUCING'..! Dania apa lagi.. dah nampak tu terus tak duk diam nak kucing tu.. maklum laaa Dania ni suka sangat kucing. Tadi 2 beradik ni dah pau puzzle sorang satuu.. ni nak mainan plak. Yg di'cari' lom jumpa yg selingan plak bertambah-tambah.

Memula tak peduli pun, dukung je Dania bawak gi kedai kasut tu suh acu saiz kasut. Yang Dania ni dah gelisah teringat kat 'kucing'nyer tu.. Bila try Saiz 28 !! Muattt..!! Terus suh sales promoter tu amek sepasang nak test jalan. Sambil aku tunggu tu  aku tanya kat Dania.. 'cantik tak kasut ni..? Dania suka takk ? '
 'TAK CANTIK PUNN.!!!  Jawab Dania selamberr... Pas tu terus berlari keluar gi kedai mainan tu..
 isk isk iskkk.. sabor je laaa..
Last-last nak kasi diam Papa pun terpaksalah belikan mainan sorang satu.. Danish kereta-Dania kucing.
Dah dapat mainan masuk balik kedai tadi.. bila aku tanya semula.. Dania cantik tak kasut ni...?
Jawab Dania  : Cantik....!!!
Aku : Dania suka takk..?
Dania : Sukerrr...!!
Cehh... jawapan bes'syarat'..! sabor je laa.. 


Lepas settle kasut budak berdua ni gi ruang legar kat Sunway tu. Dasat gak dia nyer replica raya. Stesen keretaapi..!!! Siap ngan rel keretaapi, gerebak kerataapi termasuk la kaunter tiket di pasang kat sana..!! Ramai giler orang bergambarr.. memang suasana macam nak balik kampung raya..!!











Dah settle kasut diaorang terus la balikk rumah. Mission completed..!!



Leka main 'mainan' atas lantai sementara tunggu Papa bayar tiket parking.


Malam.. sambung main bunga api kat rumah.. hu hu

Pagi ni nak gi service kereta.... dan turn aku plak cari barang-barang aku.. berangan gak nak gi buat facial kalau sempat.. he he

11 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

smlm pun soping kt sunway piramid ;) ntah2 ada berselisih bahu,hehe

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh ...anak dare ko tak puas hati tu selagi tak dpt kucing tu izan...tu pasal jawab sume tak cantik heheheeheh.....

jenuh mencari barang raye dieorgkan...aku nak jenis cepat letih, mmg awal2 dah cari ari tu......

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sonotnyer tengok semua orang dah sibuk shoping...kiter belum lagik k

~~Ciklinn~~ said...

wahh dah shoping2.... linn pun ingat nak kesunway gak ni..

hihihih anak dara tak puas hati yer..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

alahai bijak betul si dania tu, dia boleh plak cakap TAK CANTIK sebab boikot tak dapat apa yang dihajati.. bila dah dapat, otomatik CANTIK. hahaha bijak2.. izan belikan dia kasut boot ke?

tiefazatie said...

haha...adoi la kena bg rasuah dulu ye..baru cantik..hihi..award utk sis nie..

http://tiefazatie.blogspot.com/2010/08/award-from-sis-nini-and.html

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad :
Yer kerr...? haaa entah2 berselisih bahu pun..!! Memang kekadang jalan kann kekadang memang ada gak terserempak dgn orang pastu dalam ati terdetik... macam pernah tengok jee.. blogger ker..? tapi tak berani laa nak tegur takut salah orang.. he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
Tu la pasall. .memang misi sehari tu cari KASUT semata... tu pun memang letih wehhhh!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re ANje :
Sempat lagi ni...!! terjah jgn tak terjah! he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lyn :
Tu la namanya anak dara.. cerewett bangett..!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi :
Hahahahaha.. tu la tak padan kecik pandai boikott.. bila di tanya jawabnya TAK CANTIK tu memang tempe@geramm je Mak nyerr ha ha.
Boot ? Haa ahh.. tersesatt belikan ha ha.