Salam...
1st Aug nak gi hantar Iwan masuk ke ALAM (Akademi Laut Malaysia).
So semalam Along ajak buat makan-makan sket sebelum Iwan berangkat (bukan jauh pun he he).
Plan nak masak masakan kampung je.. so hari Sabtu tu sempat la aku masak Udang masak lemak cili padi dan buat dadih strawberi. Lepas masak siap-siap terus keluar. Jumpa ajen kejap. Lepas tu terus gerak gi umah Along. Sampai-sampai.. tu diaa..... dah penuh menu atas meja... hu hu hu
Ni yang paling bestt..! Ketam goreng berempah. Harus belajar resepi ni nanti! he he
Posing lagi.. ni air tangan Iwan. Sebab dia yang goreng.. he he
Dalam banyak2 tu Udang masak lemak cili padi & Dadih strawberi je air tangan aku ... hu hu. Tu pun dadih tak sempat snap la plakk he he
Mak Long kata... sambal udang tu 'khas' untuk Danish ha ha. Memang sungguh! Danish makan 2 pinggan bertambah2 sambal udangnyerr!
Tauhu sumbat ngan kuah kacang. Ada lagi ala2 pecal gituu. bahan tengah potongg..
Daging black pepper.
Fruit salad..yummy!
dari sudut lain plak
Bila dah buh dressing
Acara bermula.. jemput! he he
Yang sampai lambatt.. ehhh silap.. yang tambah 2-3 pinggannn
Kepada adik-adik iparku yang tak dapat hadir.. sila lah 'menjamu mata' he he he. Bertuah betul badan dapat kakak ipar yang terror masak tahap petik jari jerr.. banyak resepi bleh ku tuntut !
Sekarang ni pun kakak ipar aku pun dah mula buat catering sbb minat terlampaunya tuh. Kalau siapa-siapa berminat bleh contact aku okehh!! opsss iklan plakkk he he
4 sweet comments:
wah!!!!kak izan!!!bestnye makanan..*melting*..hahaa
Re Tiefa : jemput jemputtt.. he he
wah...meriah koooooooooooo atas meja...air tangan ko tu nampak sedap..udang pun besar2 hah...ketam berempah tu sure rangup ...mau ngan kulit2 dok gigit2 hisap heheeheheh...
tahniah buat iwan...wah Alam tu...masyuuuuukkkk tu izan heheheh semoga die sukses yeak....
izan, kalo dpt resepi ketam berempah tu ko share yeak....
Re Lieya : Rogerr! Nanti dapat resepi aku inpom mu okeh!
Post a Comment