Assalamualaikum...

Ahaa.. nak update citer sket pasal anak dara ku sorang ni.
Kalau nampak mamanya solat mesti mintak mamanya bentang jugak
sejadah kat sebelah...
Biasanya tudung mama la jadi 'telekung' dia.. uhuhu.
Dulu zaman kita kecik2 pakai kain batik ikat kat mata lepas tu tarik kain nya
ke belakang nanti nampak lubang untuk mata cam telekung betul tak..? eheheh


Cam biasa.. mesti kena ada yg kaler pink pink cam tuu.. eh tengok dania pakai tudung
sejuk hati tengok. Sempat lagi snap gambar hehehehhehe.


Yang mencabar bila nak suh Dania jangan bercakap ngan
Mama time Mama tengah solat..
Dah habis solat nanti baru Dania leh duk kat pangku Mama
baca doa sama-sama. kadang OK.. dia tunggang tungging je kat sebelah ikut Mama..
kadang kalau tak habis-habis 4 rakaat dia dah boring mula la duk
kat sejadah mama tempat nak sujud tu sambil tengok mama
dan bercakap2 ngan Mama.
Kalau korang apa korang buat..?

gambar dari entry2 sebelum ni


sempat lagi main 'kucing'

Teringat masa sambung belajar dulu.. ramai gak student2 dari Indonesia
yang sambung master @ phd bawak family. Diaorang ni alim-alim..
 jenis pakai tudung labuh. Ada sekali masa sembahyang terawih jemaah
student2 Islam ramai-ramai kat International house..
diaorang ni solat anak-anak diarong yg kecik2 bawah 2-3 tahun
tu memang duk sebelah emaknya. Sambil solat boleh lagi dia
dukung anaknya yg sibuk hulur tangan nak dukung.. Bila nak rukuk & sujud
dia turunkan balik anaknya kat sebelah.. uhuhuhu

Anyway.. tengok Dania sidai 'telekung' dia..
kalau dia dah book row tu jgn le berani2 buh benda lainn..
memang free free je kena 'sound' ngan Dania nanti..
Dania punya jangan kacauu! Hepp..!!!


Semoga Dania terus membesar menjadi anak yang soleh, mendengar kata
dan menghormati orang tua ya sayangg...

10 sweet comments:

Liz said...

comelnyer anak dara sis ni hihi

Nad @ MamaZakwan said...

gud girl la dania ni..

kak izan, tq tiket wyg tu...seronok tgk zakwan hepi..joget dlm panggung, hehe ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Liz:
Tenkiu auntiee.. auwwww meowwwww *Dania*;D

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad :
Bestt ekk.. Alhamdulillah. happy for you too Nad!
tu la box office gak movie tuh..
nanti k.izan pun cam nak bawak je budak2 ni gi tengok uhuhuhu

dwaty said...

comelnya.... kucing tu pakai baju ker???

*∽ IZAN ∽* said...

Re dwaty:
Ha ahh.. pakai bulu kucing palsu.. kucing mainan hehehehehe

Aleyn said...

Cute Girl Dania.....

Miqhail dulu lah....skrg tak buat dah...pernah sekali dia pi dok depan aku....elok plak time nak sujud tuh....ko rasa aku buat apa?...

Hehe.....aku tolak jer dia pelan2 ke tepi...cukup area aku nak sujud jer....setttttle...lepas tu ingatkan dia jangan buat lagi...

wahida said...

comel giler anak u sis!!

semoga dia terus membesar menjadi anak yg solehah!!

MrS. F!zA said...

hikhik comel dania!

aah betul kita dlu2 tkde telekung pkai kain batikla..dh mcm rupa penyamun pon ada kan..

eelobor said...

wah....comaM nyer.... huhuhuu