Assalamualaikum..
Alhamdulillah anak-anak dah sihat. 
Sebenarnya semalam Danish dah pun menyambut ulangtahun kelahiran 
yang ke-6 tahun! Selamat hari ulangtahun ke-6 Danish..!! 
syukur Alhamdulillah Danish dah sihat.
Minggu depan boleh pergi sekolah semula jumpa kawan-kawan okeh..!


Nak ikutkan dari awal tahun Danish dah selalu bertanya.. bulan ni bulan berapa?
sebab dia tak sabar nak tunggu hari jadinya bulan April.
Masuk bulan Mar hari tu lagi la tiap-tiap minggu masuk hari Isnin je 
dia sibuk dah tanya bila nak masuk April.
Tahun ni Danish request nak celebrate bufday dengan classmate dia.
Tapi bila bufday dia dah nak sampai, Danish pulak masuk wad tak sihat.
So semalam Danish masih belum pergi sekolah.. maksudnya
mama tak dapat nak tunaikan permintaan Danish nak buat kat school.
Danish request kek Ben 10. Bila semua dah tergolek
tak sihat Mama pun tak berani la nak order kek tak tahu bila
boleh buat kan. Lebih tepat lagi tak sempat nak fikir pun pasal bufday
Danish bila 2-2 dah berulang alik Hospital tempohari.
Pagi-pagi semalam bila Papa hantar gi rumah baby sitter
Danish ingat bufday diaa.. agak muram dia pagi tu. Alahaii.. kesian Danish.
Tapi Danish belum sihat betul.. minggu depan baru kita buat kat school Danish okeh..!


So balik kerja semalam celebrate anak beranak kat rumah. 
Just nak bagitau dia yang mama & papa ingat bufday Danish okeh.
Hadiah nanti Sabtu Ahad kita pergi cari..
Celebrate simple-simple je.. kek Danish put petit size cukup2 untuk 4 beranakk
ehehehe. Ben 10 tak de, yg ada sponge bob kek je. Seb baik Danish happy jugak.
Lepas celebrate malam ni nak keluar pulak cari Kek Ben 10 Danish kalau ada..
hopefully ada rezeki Danish..


Happy bufday Danish..! Ehh.. sapa yang tiup lilin tuh..?


Bufday boy & Dania yg tumpang sekaki huhuu


Kami anak beranak..


Malam tu Achik sampai, bawak hadiah stationary set + pencil box Ben 10
untuk Danish..! Suka Danish..!! Ma kaseh achik sebab ingat bufday Danish :D.


Mama yg sibuk interpreme. Dania tu muka monyok lepas org nyanyi lagu bufday
sebut nama Abangnyaa bukan nama diaa.. siap nangis raung-raungg! ha ha ha.


Oppsss.. sebenarnya petang tu balik kerja pun sempat celebrate secara express dgn kawan2
Danish kat rumah baby sitter. Tak ramai pun..4 beradik anak tuan rumah (BS), 
dan 2 kawan anak jiran. Mama & Papa kerja plak hari ni .. tak sempat nak prepare apa..
tu pun balik kerja tak sampai 10 minit gi beli kek & snack terus gi rumah Baby Sitter Danish.
Malam tu nak kena keluar pulak kalau nak tempah kek Ben 10.
 Takut tak sempat rata-rata nak 3 hari uhuhu.


Okeh.. dapat gak celebrate ngan kawan2 walaupun simple je.
Yang penting wajah kegembiraan Danish tuhh.. uhuhuu


Ni la geng2 Danish kat rumah Baby sitternyer hehe.



Kek nya pun petit jugak.. sekali hadap habis.. eheheheh



Okehh.. dah celebrate ngan kawan-kawan sepermainan. 
Minggu depan baru celebrate ngan kawan2 kat 
school pulak yekkk.

To Danish :
Selamat hari ulang tahun sayang. Semoga  terus membesar dengan penuh riang dan ceria.
Mama & Papa doakan semoga Danish sentiasa di sihatkan tubuh badan, di panjangkan umur, di limpahkan rezeki dan sentiasa di berkati dan di lindungi oleh Nya. Semoga terus membesar menjadi 
anak yang soleh dan sentiasa menggembirakan hati mama & papa okeh..! 
We love you so muchh!!

6 sweet comments:

Mama Zharfan said...

epi besday danish!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Zharfan :
Thanks auntie!!!!

Aleyn said...

Happy Birthday Danish!!! Semoga kekal sihat dan membesar menjadi insan berjaya dan dilindungi Allah S.W.T, amin

ps : Danish nampak susut sket lepas baik demam ni...lepas ni makan banyak2...kasi naik balik pipi tu yerk...heheh

Nad @ MamaZakwan said...

hepi besday danish!! :)
moga panjang umur n murah rezki, k! :)

ambrynaa said...

Happy Birthday Danish!!
Pergh.. Sambut besday berkali2 :)

azura samsuddin said...

hepi besday danish, acik zura doakan semoga danish menjadi anak yg soleh n menyenangkan hati2 org yg melihat danish, aminnn