Assalamualaikum...
Apa khabar korang..? Aku sihat je.. yang tak sihat Dania.
Semalam Doktor dah masukkan Dania ke Wad.
Kisahnya, awal minggu lepas Danish dah start demam.. 2-3 hari Danish demam
Dania pulak mengikut.. hari Khamis petang tu kitaorang dah start bagi ubat demam.
Jumaat pagi bawak Dania pergi Klinik dan dapat ubat demam & Antibiotik since
takde batuk, kahak or selsema.
Sabtu, Ahad, Isnin masih tak kebah.. Isnin pun bawak Dania pergi klinik sekali lagi
dan Doktor tukarkan antibiotik Dania dgn yang lebih kuat. Doktor klinik
advise kalau hari Rabu tak kebah lagi dia akan buat surat rujuk hospital.
Tak dan hari Rabu, semalam Dania start cirit birit dan muntah.
Terus bawak pergi klinik sekali lagi dan ambil
surat reference dari Klinik. Terus pergi Hospital terdekat,
Columbia Asia yang terletak kat Bandar Puteri, Puchong.


Jumpa Pediatrician, bila check je terus detect yang Dania kena infection
which sampai dah bernanah kat area dekat dengan tonsil is so called acute tonssilitis.
Hmm.. kat klinik pergi 2 kali pun tak detect huhu.
Terus Doktor Pediatrician tu advise untuk admit dan buat blood test etc.
Lagipun dari pagi Dania tak lalu makan & asyik
muntah-muntah, tekak sakit agaknya.. so kat spital boleh drip..... kesiannya anak mama...
Dania yang baru kena 'proces' sebelum di masukkan ke Wad.


Akhirnya admitted to ward.. kira first time jugak la Dania masuk wad bila dah besar
sket nih. Last dulu masa baby dalam hari masuk wad sebab jaundice.


Petang tu monyok je Dania.. lagi pun badan pun tak bertenaga dok muntah sepanjang hari.


Lewat petang pergi ambik baju semua & bawak Danish sekali pergi Hospital
lawat Dania baru lah ceria muka...!!

Dan berjumpa dengan 'kawan-kawan' nyerrr

Baru la nampak happy skettt


Tu dia dah keluar sign 'Peace' he he

Abang Danish siap bacakan buku untuk Dania



Punya happy Dania sampai rasa cam nak suh Danish tak yah di sekolah
temankan Dania kat spital je sbb mesti Dania 'sihat' hehe

Opss.. tapi homework tetap kena buatt huhu.

2-3 kali gak Dania muntah lepas admit tuh..
Malam nak tidur tu bacakan buku kegemaran dia
'はじめてのおつかい’



Lewat malam baru kitaorg di transferkan ke Single bed room.
Aku temankan Dania semalaman..


Good nite dear... lega tengok Dania dah ceria & bertenaga sket.
Sepanjang malam pun tak meragam sangat.. boleh lena cuma
ada terjaga sekali nak muntah.
Risau gak.. sebelum ni Dania jarang sakit.. BF dia sampai umur 3 tahun.
Sepanjang tempoh tu jarang-jarang pun demam ke apa...
Sejak dah stop BF dan tak de maid, dari awal tahun ni
tengok dah berapa kali gak bawak Dania gi Klinik..
sampai pecah rekod masuk wad pulakk... hmmmmmm

Apapun semoga Dania cepat sembuh ya sayanggg..
Mama, Papa & Abang Danish temankan ok...!

11 sweet comments:

yatie chomeyl said...

lama jugak Dania BF ye kak. kalau gitu, sy pun xnak wean lagi la SN..smp lah dia sendiri yg x nak minum dah

get well soon Dania, cepat2 sihat leh cepat leh main2 dgn abg Danish lg :)

Axieda'great said...

get well ye sayang
benci ward
sian baby

mrs semtz said...

alolo sian dania. moga cepat sembuh ye. sakit nak besor tuuu kata org tua. dah stop bf ni kena bagi dia extra protection le izan. scotts emulsion or vit c ke.

*∽ IZAN ∽* said...

Re Yatie :
Dania full BF 6 bulan, selebihnya tu dah campurr huhu. tapi tu lahh.. masa BF tu alhamdulillah kurang demam ke apa. sekarang ni je huhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Axieda,
Thanks untie..!

*∽ IZAN ∽* said...

Mrs semzt,
tu lahh.. ada gak stanby tablet vit c kat umah tu.. tapi budak2 ni kadang2
amek kadang tak ikut dan je huhu

☆ lieya latif ☆ said...

tu laa kebaikan BF anak kan izan....susah jatuh sakit.....

takpe laa izan, anggap jek laa dugaan...same2 kite doakan si comel ko cepat sihat.....kesian tang muntah2 tu izan kan.....penat, perut pun nanti kosong jek.....harap2 dania cepat sihat!~

Aleyn said...

Eh..Dania dah kuar wad lom?...arap2 Dania dah sembuh dan ceria...

kinna said...

get well soon dania..alala siannye tgk kena cucuk...

wahida said...

get well soon ye dania sayang...
sian dia...

azura samsuddin said...

siannye dania... acik doakan semoga dania cepat sembuh yer... jg diri jugak izan ;)

klik HB skali..