Assalamualaikum..
Nak update majlis ringkas sambutan Hari jadi Danish kat school dia, Krista.
Tahun ni Danish request nak buat kat school. Nak celebrate dengan kawan-kawan
since tahun depan dah naik Darjah dah susah pulak nak celebrate kat sekolah kan.
So hari Isnin lepas sempat la sambut. During tea break dia.


Kek Ben 10 yang sempat di tempah Jumaat malam tu.
Mujur dapat cari kedai kek yang buat Edible image Kek Ben 10 ni.
Sebelumnya jenuh aku keluar masuk kedai kek kat area Bandar puteri
termasuk Secret Recipes. Elok dah order pilih gambar bila 
nak confirm bleh staff SR kata Ben 10 cake dah discontinue.. 
kecewa betul masa tu.. uhuhuhu. 
Anyway, nak tempah 1 KG takut tak cukup..
so tempah lagi setengah kilo untuk to up.


Goodies pack yang sempat di buat hari Ahad. Oooo.. busy gak
duk cari barang2 Danish pada masa yang
sama kena attend kenduri doa selamat rumah jiran uhuhuhu.

Tengah nak prepare barang2.



Okeh ready...!

Kawan2 Danish yang sama2 menyanyikan lagu Happy Bufday.


Lepas tiup lilin, Puan Pengetua Krista, Mrs Gaury tolong Danish potong kek

Ahaa.. ni Teacher Gaury yang suh.. suap Danish & Danish suap mama

I  really likee this Picture..! Thanks Mrs Gaury tolong shoot gambar kitaorg nih

Teacher2 tolong distribute food.


Baca Doa sebelum makan... ni group mate Danish,
Irdina, Devan, Danish & Hanis.
Aku pun join makan kat meja diaorang. Peramah budak-budak ni.
Semua pakat speaking ngan aku.. hua hua hua.
Bagus bagus..!!


Acara kemuncak.. distribute goodies pack.


Teacher panggil by group. Semua orang kena SALAM dulu baru boleh terima goodies
pack & say Thank You he he



Teacher Gaury yang monitor semua student  Salam & say Thank you... he he.
Okeh berakhirlah acara ringkas yang berlansung kira-kira setengah jam tuh.
Terima kasih kepada semua para guru Danish @  Class Leaping Professor
yang menjayakan acara hari ini.
Sebelum balik the whole classmate Danish say thank you to Mama juga.
Thanks to all too..!
Both teacher & student memang very sporting..!

Okeh tahun ni Mama & Papa belikan Danish kasut roda sekali dengan safety set dia.
Sebenarnya bila pergi beriadah kat Taman Tasik Cyberjaya perasan ada satu area utk budak2
main skate board & kasut roda. Tu yang datang idea nak belikan dia orang sepasang.


Jenuh gak cari kat kedai2 mainan.. akhirnya jumpa kat Area sukan Jusco uhuhu.


Wajah ceria Danish.


Dania pun macam biasa.. akan dapat 'advance' bufday present gak
di samping mengelak kan tragedi batu belah batu bertangkup bila tengok Abang nya
laju berkasut roda nanti heheehhe. So Dania pun dapat gak sepasang.
Tapi bila bleh pandai pakai tu tak tau la... uhuhuu


Okeh.. Danish dah ready..
Boleh mulakan latihan.. ! GO...!!

10 sweet comments:

mamaqari said...

happy birthday danish=)

*∽ IZAN ∽* said...

Re MamaQari:
Thanks auntie..!

Aleyn said...

Wah...amik cuti ke ko Isnin tu...

Kebetulan la plak...Aina pun request nak Roller Blade...aku baru nak carik esok...kat dalam Jusco ada ek?...bleh speciific nama kedai x?....sms aku please...hehehe

wahida said...

hepi belated birthday danish...cantik la kek danish!!

ieda said...

eppy bday danish .. cantik kek .. :))

azura samsuddin said...

mesti hepi Danish bile mama wat besday party utk kwn2 danish... dpt roller blade, sukeee!! mmg fkr nak belikan utk Aina tp beli skrg pun die tatau guna jugak he3

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn:
ngeh ngeh ngeh!
Nanti aku sms info

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ieda: masuk kedai ke-5 baru jumpa.. kedai biasa2 pun. Nak order online pun tak sempat dah uhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Wahida:
ma kaseh auntie..!!

Re Azura:
Anak pompuan lambat skett.. asyik nak kena pegang je takut jatuh ..huhuhu

eelobor said...

alalala, cute nyer. kek ben10 tuh. huhuhuhu