Salam..
Maaf kengkawann.. tak sempat nak berBW.
Aku pun dah berapa hari tak sempat update blog.. 
dek meladeni virus virus yang menyerang kami sekeluarga...
Sabtu lepas dengan aku sekali tumbanggg.. demammmm..
4-4 collapse..!
Mana taknya, sanitize satu rumah.. saat2 kritikal cam ni
basuh baju pun kena 2 kali basuh, sekali ngan sabun, sekali
dengan Dettol.
Gagahkan diri juga pergi klinik.
Ahad alhamdulillah aku dah sihat kembali.. syukur di beri kekuatan
Abang pun dah kembali cergas semula..
Betapa antibodi anak-anak tidak sekuat kita yg jauh lebih dewasa.
Apapun Dania tetap improve.. Danish masih muntah-muntah
Hari ni aku di beri kesempatan kerja dari rumah *terima kasih Bos!*
 dek nasihat Doktor
untuk tidak menghantar anak2 ke rumah BS.

Petang tadi Abang balik kerja.. Danish walaupun bertambah cergas dan 
dah mula nak makan, tapi masih muntah lagi...walaupun tak sekerap 
sebelumnya... yang lebih merisaukan muntahnya berlendir...

ehsan google

Akhirnya Abang & Aku tekad bawa pergi klinik,
dapat surat Doktor dan kembali ke Columbia semula..
Doktor yang baru jaga Dania pun terkejut dengan 
kunjungan Danish kali ni...
Akhirnya Doktor pun nasihat masukkan Danish ke wad...
Memang betul2 pecah rekod kitaorang tahun ni.
Aku pun tak terkata apa dah.. ikut je lah nasihat Doctor.
Sekurang-kurangnya boleh Doc test sample, check darah etc.
Malam ni tukar shift ngan Abang pulak jaga Danish.

Perjalanan kami masih panjang minggu ni..
Doakan yek semoga anak-anak yang ku kasihi
segera sembuh dari segala jenis penyakitt..!
Aminnnn...!!

9 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

moga danish cepat sembuh...

eelobor said...

musim tak berapa sihat kut semua. nak ke hospital gak jap lagi nih

Aleyn said...

Adoi....satu keluarga plak dah....harap2 ko sekeluarga cepat2 lah pulih sepenuhnyer dan Danish pun dapat balik umah ....

wahida said...

anak saya ari tu pun baru masuk wad...
semoga sis anak beranak cepat sihat yer...amin...

*∽ IZAN ∽* said...

re Nad : Thanks dear!

*∽ IZAN ∽* said...

re Eelobor :
gi spital ? lawat siapa tu..? hati2 bawak budak2.. takut jangkit plak uhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

re Aleyn:
thanks aleyn.. tu laaa.. cepat2 la baik semuanyaa.. sian tgk Danish bengkak2 mata menangis sakit kena cucuk jarum utk drip malam tadi

*∽ IZAN ∽* said...

re Wahida :
Ye kerr..? hopefully anak wahida pun dah sembuh yek.
nak wat camne.. cam tu la budak2 nak besarr.. uhuhuh

☆ lieya latif ☆ said...

alahai sian ko izan....rehat2 okey..takpe laa, blogwalking tu bile2 pun boleh...yg penting keshiatan ko dan keluarga.....

semoga sume cepat sihat yeak izan...