Assalamualaikumm...

Aha sambungan citer pasal bawak both Danish & Dania berlibur kat 
REKA ZONE@ IOI MALL.

REKA ZONE ni terletak betul2 sebelah SENQ IOI tuh.
Dulu kat depan SENQ tu ada keta2 mainan letrik..
selalu kalo singgah SENQ mesti kena pau naik keta letrik tu dek budak2.
Kali ni dah bertukar terus jadi REKA ZONE plak sebelah tuu..
Masa pergi sebelum ni Danish & Dania dah serba tak kena
bila dah ternampak REKA Zone ni dari luar. tapi masa tu 
dah lewatt.. rugi plak nak masuk last minute.
Sementelah nak masuk WAJIB pakai stokin..
nak beli stokin bagai lagi kann..


So akhirnya last week la baru sempat bawak derang gi main kat sini.
Tengok posing dah ala-ala duta dah ekekekekeke.
Salah satu sebabnya, sebagai Hadiah untuk Danish sempena dapat 
Excellent Acedemic Award masa Konvo baru-baru ni.
Al-kisahh.......


Sempat posing sebelum keluar.. 
aku yang dah masuk 36 minggu... berat dah wehhhh.
Kaki pun dah start sembapp uuhuhuhuhu


Ahaa... dah tak sabar-sabar 2 beradik ni nak masuk.
Harga tiket RM20/ per ENTRY/ person (non-member).
Kalau nak DROP & SHOP (means boleh tinggal budak2)
kena charge RM30/hour/person... mahalll wehh!!
So kalau ikut rate biasa kena lah salah sorang parent temankan 
kids dalam ni.. tak leh tinggal derang huhuhuhu.


Nak masuk WAJIB pakai stokin, termasuk PENJAGA..!
So Danish & Dania dah bawak stokin dari rumah siap-siap.
Rupanya penjaga pun kena pakai jugakk..?
Tak pasal2 Abang pun kena beli gak stokin.. isk isk isk.
So yg lain kalo nak pergi standby la stokin siap2
untuk semua orang yg nak masuk dalam tu okehh..!


Dah readyy... go...!!


First tempat dekat ngan pintu masuk


Ada ruang main bola & tembak2 ni kat tengah2


Ni tempat menembak dari playground kat atas.
Kena panjat.. Danish sibuk suh aku panjat sekali..
mana la mama larat nak panjat2 wehhh!


Ada rumah.. 2 tingkat plak tuh. Siap ada tangga ke tingkat atas.. hehe


Posing kat luar rumah


Danish pun sibuk main kat dalam..
panjat tangga ke 'loteng'


Ball pool


Terjun..!!!


Ada maskot plak keluarrr


Dah main tarik-tarik plak kat dalam tu.





Ada rock climbing jugak...




Dania pun nak test power.. he he


4 jam gak Danish & Dania lepak kat dalam nih.. nyaris-nyaris tak mo keluar..
aku ngan Abang gilir2 la duk dalam monitor derang main uhuhuh.

Lepas puas main kat Reka Zone baru gerak 
gi Dinner sempena menyambut bufday Abang kat 
Al- kisahh....

8 sweet comments:

eelobor said...

berbaloi tak? cam mahal jer harganya

Nad @ MamaZakwan said...

umo bape bleh masuk ni kak izan?
beso zakwan (3thn) bleh masuk tak?
takut kang pegi2..kate umo 5thn ke atas ke..
huhu, haru!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Frankly speaking rasanya tak de la byk sangat choice mainan dlm tuu.. tapi tak tau la 4 jam gak budak2 ni main.. dah nama pun budakk uhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad :
Tak de had umur rasanya.. Dania pun 4 tahun.. 3 tahun pun boleh masukk.. lagipun parent kena monitor sendiri anak masing2 uhuhuhu

Cho Zila said...

betul tu izan dulu akak lalu dah lambat kalau masuk sejam cam rugijerkan kalau 4 jam berbaloi..nnt nak gak bawak kat situ... nampak besar gakler.. tapi memang tak ramai orang kot...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cho Zila :
Betul betul betull..! kalau nak pergi lepak lama berbaloi laa.. kalau kejap je rugii.. tapi tengok pada budak2 gakk.. kalo dia enjoy duk dalam tu lelama ok lahh uhuhuh

♥ Elin ♥ said...

seronok...tempat pun selesa untuk kanak2 pasal tuh anak kamu x nak keluar .hihiih..

kamu pun kelihatan msh blh berjln lagiii..:P...sweet jer dgn perut tuh.

lieyalatif said...

seronok jugak kan izan....dpt le dieorg beriadah kejap heeheheh.....

mak yong!!! sgt tomey okey!! peyut mulaaat2 he he he he...ish aku tak sabar nak tgu dak dekdek kuar ni heheeheheh....mesti danish ngan dania tak sabar tu ...camne laa reaksi adik dah depan mate nanti...ko amik pic byk2 tau nanti saat tuh....