Assalamualaikumm....

Semalam, 20112011 usai Majlis Konvo Krista Nusaputra
bertempat di  Bukit Jalil Golf & Country Club.


2 tahun Danish bersekolah kat sini sejak umur 5 tahun.
Grad sudahhh... tahun depan Danish akan melangkah ke alam baru..


Pelajar2 6 tahun yang grad tahun ni. 30 orang semuanya.
Class 6 : Leaping Professors. Guru kelas Danish : Teacher Syikin namanya. 


Sebelum bertolak dari rumah.. Mula2 Dania dah pakai dress.. tapi bila tengok
Abg Danish pakai Kurta untuk persembahan terus reques nak pakai 
baju ni jugak uhuhuhu


Kitaorang sampai kul 9:15 pagi. Acara bermula kul 10:00 pagi
tapi kena sampai sebelum 9:30 pagi. 


Ahaa.. sempat aku menyelitt.. ekekkeke. Danish sebenarnya tak berapa sihat.
Demam sejak petang Jumaat.. seb baik hari ni kuat semangat nak datang 
Hari Konvo dia.. uhuhuh. Yang aku risau dia masuk Drama..
takut lupa skrip plak atas pentas uhuhuhuh.


Kitaorang antara yang terawal sampaii.. meja dah ada nama siap.


Masih menunggu sebelum acara bermula kul 10 pagi


Table mate kitaorg. Anaknya pun Konvo 6 tahun jugakk


Banyak persembahan lain yg capture video je.. Show yang Danish join je
yang sempat snap gambarr.. huhuhu.
Ni Drama bermula.. Danish pegang watak sebagai WIND.
Danish yg pakai kurta merah hati sambil pegang board gambar WIND tuh uhuhuh


Danish sedang beraksi..


Masih beraksi lagii


Persembahan dalam 7 minittt.. tamat sudah cerita eheheheh.
Tiap-tiap tahun student 6 years yang akan buat drama show. 
Skrip semua dlm English huhu.
Bleh tahan nyaring jugak suara Danish nih ekkekeekk


Next Excellent Readers Club award. Untuk student 6 tahun
target utk 6 years ialah untuk habiskan buku Peter & Jane sampai 9b.


Ada 6 orang yang dapat complete sampai 12b termasuk Danish.
Good Job Danish...!!!


Next.... Academic Excellence Award


Dan Danish pun tersenarai antara 5 orang penerima Academic Excellence Award..!
Alhamdulillahh...! 


Congratulations & Well Done Danish..!!!
Terima kasih tak terhingga kepada semua tenaga pengajar Krista Nusaputra.
kerana berusaha tanpa jemu untuk memberikan yang terbaik 
buat anak-anak didik Krista Nusaputra.


Sebenarnya tak expect Danish tersenarai jugak dlm senarai penerima award.
Sampai2 duduk kat meja bila belek2 buku aturcara tengok ada jugak 
rupanya nama Danish dalam list. Alhamdulillahh...!! 

Masa pergi ambik result exam Danish last Friday, Cikgu kelas dia just mentioned 
Danish  TOP 10 dalam kelas... bila tengok result,
Sem lepas out of 5 papers (BM, BI, Match, Ugama, General  Knowledge (Science))
ada 4 paper Danish score 100% except Ugama dapat 97 %.
Tapi result sem ni cuma 3 paper Danish scrore 100% uhuhuh.
Mungkin sem II punya syllibus lebih susah berbanding sem I. 
Tapi alhamdulillah...  Danish tetap tersenaraii...


Habis received award sambung show lagikk.. kali ni Danish perform
Hindi Dance plakk.. gelek jangan tak gelekk!!


Ni Arabic Dance dari student 5 years. Sebenarnya banyak lagi show lain.
Hip Hop laa.. tarian melayu lah tapi rata-rata kitaorg capture video 
je gara-gara camera nak habis bateri uhuhuhuhu


Sambil tengok show sambil menyantap hidangan ringan.
Menu Nasi lemak Ayam rendang & kek pisang.. nyumm nyummm


Seterusnya acara 'Konvokesyen'... Tahniah Danishh!! 
Selamat melangkah ke alam baru tahun hadapan yekk..!!
Semoga terus cemerlang dalam apa juga yang di ceburiii.. aminnnnnnn
Camera pakai camera HP jekk.isk isk isk. Camera habis bateri sudahhh...
Suasana pun romantikk.. gambar pun jadi ala romantik jugakk uhuhuhu


Tepat pukul 12:00 tengahari Majlis tamat sudahh. 
Snap picas atas stage plak.
Danish & Throphy 


Danish & Dania... Dania tolong posing ngan hadiah Abang.
Dapat story book 'The Secret Garden' utk Readers club award.


Mama & Baby ( 8 months) pun nak tumpang sekaki..


Kami sekeluarga...


Danish & Dania kat lobby sementara tunggu Papa ambik kereta.


Throphy yang Danish dapat. Semoga terus menjadi pembakar 
semangat untuk meneruskan kecemerlangann..!
Tahniah sekali lagi Danish.. Mama & Papa so proud of you..!

Sekiann...

P/S: Danish masih demam... balik petang tu pun masih panas lagi
badannya. Agaknya sebab ubat demam tak sedap kali ni liat sungguh nak suruh dia makan 
ubat. Antibiotik ok plakk.. last2 sampai terpaksa masuk ubat vuntutss uhuhuh.
Semoga cepat sembuh ya sayangg..

10 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

congrats danish!!
sukenye tgk danish dah grad
dpt byk adiah plak tu..
demam2 pun bleh wat show lagi ;)

moga cepat2 sembuh, danish!

eelobor said...

tahniah danis... jangan berhenti belajar yer.... kena rajin2 & buat ibu bangga dengan kamu

MrS. F!zA said...

dsyt jgk konvo tadika nusaputra ni eh..mcm mjlis grand..

ambrynaa said...

Gila meletops majlis grad Danish nih! Siap ada makan meja bulat lagi.
Sure kandou kan tgk nama Danish dalam buku aturcara tu..huhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad:
Tu lahh.. nasib baik skrip drama lancar je dia sebutt.. mamanya yang suspenn uhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Tenkiu Uncle.. InsyaAllahh.. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mrs Fiza :
Tu lahh.. skool punya arangement. Parent follow jek.. uhuhuhuh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ambrynaa :
Memang kandou..!!! Mudah-mudahan sampai besar la boleh cemerlang aminnnn!

Aleyn said...

Hebbatnyer Danish Aiman....keep it up boy!!!

maszmadi said...

tahniah Danish!! teruskan cemerlang di masa hadapan, danish akan jadi contoh pd adik2 tau... good luck ok..